Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: ajutooooooor!conectare 2 tv la receiver digi

  1. #1
    Member Visitor
    Join Date
    17 Aug 2010
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Default ajutooooooor!conectare 2 tv la receiver digi

    am un receptor digi care ar trebui sa mearga la 2 tv.are 2 cartele,2 telecomenzi si "senzorul" ala cu fir lung care se foloseste la al 2-lea tv ca sa skimbi canalele tv.nu stiu cum sa fac sa vad si la al 2-lea tv.cum sa conectez tv la receptor?stie cineva vreo skema?ce mufe se folosesc,unde si cum sa le insurubez,cum leg cablurile intre al doilea tv si receiver,unde gasesc apoi pe tv "locul"unde se vad canalele,etc.?
    multumesc anticipat!

  2. #2
    Standard RSP member
    Join Date
    09 Aug 2010
    Posts
    55
    Post Thanks / Like

    Default digi receptor dublu

    Nu e atat de complicat . incepem cu inceputul
    1- ideal e sa folosesti un lnb dublu. Dcaca folosesti lnb simplu , intri cu semnalul intr-o INTRAREA lnb { LNB IN }. Din iesirea de lnb { LNB OUT } la aceluiasi tuner intri cu un cablu coasxial de 35-40 cm la intrarea { LNB IN }celui de al-2-lea tuner
    La Lnb dublu vii cu cele 2 cabluri coaxiale in mufele LNb IN in receptorul dublu. Semnalul AUDIO-VIDEO pt tv-ul unde va fi instalat receptorul se va lua din IESIREA SCART SAU RGB corespunzatoare parti de receptor din stanga , privind din spatele receptorului . MENTIONEZ ca partea de CONECTICA din spate este impartita in DOUA si diferentiata prin culoare NEGRU si GRI . NEGRU PT UN RECEPTOR SI GRI PT CELALALT. La al-2-lea receptor semnalul de video si audio nu mai este AV ci semnal de radiofrecventa care va fi preluat printr-un cablu coaxial si aplicat televizorului prin mufa de antena. Dar , daca ai un cablu RGB sau SCART le lungime acceptabila pana la al-2-lea tv se poate folosi si ala. Sa spunem ca folosim semnamul RF pt intrarea de antena a tv-ului. Semnalul se culege din mufa RF out din spatele receptorului printr-o mufa mama .La intrarea in tv , bineinteles mufa rf tata. Acum cum se cauta semnalul la TV 2 ? dupa ce sa pus cablul cu 4 fire de la receptor, la senzorul IR care va fi obligatoriu langa tv-ul 2 , se verifica daca ledul verde din senzor este aprins. Se da o scanare a programelor de televiziune in banda UIF a televizorului . La un moment dat tv-ul va receptiona emisiunea de satelit , atentie la ARMONICI ! se salveaza pozitia canalului receptionat pe canalul respectiv, de ex calal 1 pt tv. Atentie , pt o mai buna imagine , folositi Canalul 21 . VIZIONARE PLACUTA !

  3. #3

    Join Date
    23 Mar 2010
    Posts
    147
    Post Thanks / Like

    Default

    pt a conecta al 2 tv trebue sa faci un cablu scurt de 20 cm la ambele capete cu mufe F cele care se infileteaza si in spate la rec ai doua intrari de la lnb si doua iesiri , faci legatura de la o iesire la o intrare si la cealalta intrare vine cablul de la antena. Tebue sa ai o mufa mama si una tata pentru cablu de antena de 75 de omi care face legatura intre rec si al doilea tv .Mufa mama intra in spate la rec si aia tata la tv .Intri in meniu la tv si dai cautare si salvezi pe unu din canale apoi programele le schimbi din telecomanda de la rec .

  4. #4
    Administrator GIGABLUE laleauaneagra's Avatar
    Join Date
    01 Feb 2007
    Posts
    4,571
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by nykanor View Post
    pt a conecta al 2 tv trebue sa faci un cablu scurt de 20 cm la ambele capete cu mufe F cele care se infileteaza si in spate la rec ai doua intrari de la lnb si doua iesiri , faci legatura de la o iesire la o intrare si la cealalta
    mie nu mi se pare o varianta prea buna,varianta loop la care faci referire,acest receptor are doua tunere,corect?ptr ce e nevoie sa folosesti loop?mai ales ca acesta varianta nu iti ofera independenta fata de primul tv,adica,cand pe primul tv te uiti pe un canal cu polaritate V pe celalalt tv esti obligat sa vizionezi programe in V si viceversa

    varianta lui niscu si cea cu lnb dublu e cea ma perfecta
    Lumină, mai multa lumină (Licht, mehr licht)” zise Goethe

    FEEL THE BLUE SPIRIT...GIGABLUE.NET

  5. #5
    叛徒 daradici's Avatar
    Join Date
    12 Apr 2008
    Location
    覆盆子灌木
    Posts
    1,073
    Post Thanks / Like

    Default

    La aceste receptoare daca le pui in loop doar o singura polaritate merge, intr-adevar varianta cea mai eleganta este de a folosi un LNB cu doua iesiri.

  6. #6
    Standard RSP member marcghi's Avatar
    Join Date
    17 Jan 2008
    Posts
    242
    Post Thanks / Like

    Default re

    daca folosesti doua carduri, lnb dublu, nu este mai simplu sa folosesti doua receptoare independente puse langa fiecare langa televizor si legate prin scart ?
    chiar nu pricep care este smecheria cu un receptor din asta dublu, ce avantaje are ?

  7. #7
    Standard RSP member mesterika's Avatar
    Join Date
    17 Apr 2008
    Posts
    282
    Post Thanks / Like

    Default

    ..dar nici cei de la jiji tv nu sunt prosti........ daca vrei pentru 2 tv-uri , iti da un rec dublu. daca iei 2 rec-uri platesti 2 abonamente... considera ca il montezi in alta locatie.....

  8. #8

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default

    Suntem offtopic,dar acum la digi poti lua pana la 3 receptoare independente pe acelasi abonament.Chiar daca ai unul dublu mai poti lua inca unul simplu,e drept cu chirie.
    Claudio74 urmeaza ce a postat Niscu,pentru a doua iesire poti testa senzorul de telecomanda cu un cablu de telefon,unul de la telefon la receptor chiar.Cablul final trebuie mufat la fel,fiind doar mai lung ca sa iti ajunga pana la celalalt TV.

  9. #9
    Golden Member
    Join Date
    18 Mar 2007
    Location
    Baia-Mare
    Posts
    4,270
    Post Thanks / Like

    Default

    salut @claudio74 mergi pe varianta lui @niscu deoarece ti-a explicat in mod cel mai simplu si babesc si nu vei regreta foarte util si pentru altii care vor fi in aceasta situatie eventual un stichy la sectiunea digi ca sa fie util tuturor celor care nu stiu modul de conectare al receptorului dublu de la digi. succes

  10. #10
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    Am si eu urmatoare speta :
    Pe antena LNB dublu, receptor digi dublu, si pe al 2 lea tv nu vad, poate am facut ceva gresit.
    Mentionez ca, cablurile coaxiale din LNB se opresc in prize in 2 camere ( unu si unu ) rec. e montat asa:
    Din priza in rec LNB IN 2 un coaxial si din rec in tv un scart in tv.
    Tot aici mai am o punte intre LNB OUT 2 si LNB IN 1, ramanad ca sa pun alt coaxial in LNB OUT 1 pana in tv alt cablu.
    Problemele sunt :
    Nu se vede nimik pe ecran, ma gandesc ca ceva e gresit, si o alta intrebare ar mai fi daca cablul de la unitatea optica este cablu de telefon normal, sau are alta structura, mentionez ca am pus unul de tel pentru ca ala original nu il mai gasesc.
    Unde am gresit ?
    Multumesc

  11. #11
    Satelitar&feedhunter cipryDXfeed's Avatar
    Join Date
    17 Nov 2008
    Location
    ALBA
    Posts
    1,716
    Post Thanks / Like

    Default

    Pentru al 2-lea TV te duci cu cablu coaxial din RF-out de la receiver la TV si dai o cautare la tv.

    Daca este conectat corect senzorul de telecomanda pentru la 2- lea TV trebuie sa se aprinda un bec verde.

  12. #12
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    Nu se aprinde becul verde, si dupa cum banuiam e vb de acel cablu.
    Are cineva idee daca ma duc la astia imi ofera si mie 10 m de cablu ? As putea sa il i-au pe cel vechi insa imi trebuie o mufa si un cleste de mufat ), si nu am .
    Merci

  13. #13
    Member Beginner
    Join Date
    16 Oct 2009
    Posts
    12
    Post Thanks / Like

    Default cablu

    iti dau eu zece metri de cablu gata mufat.!
    Last edited by spaniolu2; 20-08-10 at 17:25. Reason: Regula 12,quote inutil.

  14. #14

    Join Date
    23 Mar 2010
    Posts
    147
    Post Thanks / Like

    Default

    daca iesti aproape de rcs rds poti merge la ei si iti dau ei cablu mufat

  15. #15
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    @cipryDXfeed- desi am descoperit ca, cablu de la senzor nu era bun si l-am schimbat tot nu merge. Ce sa verifcare sa ii mai fac ?
    Poate e cazul sa vad si daca coaxialul e bun? hmm.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •