Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 90

Thread: Cum instalez rapid o noua imagine in Dreambox?

  1. #1
    Banned
    Join Date
    31 Jan 2007
    Posts
    4,225
    Post Thanks / Like

    Default Cum instalez rapid o noua imagine in Dreambox?

    Invatam sa instalam rapid imagini pe Dreambox!
    Last edited by Einstein; 24-02-08 at 21:07. Reason: Update!

  2. #2
    Banned
    Join Date
    31 Jan 2007
    Posts
    4,225
    Post Thanks / Like

    Default cum sa instalati rapid o noua imagine in Dreambox.

    Aceasta pagina este un mic ajutor pentru utilizatorii Dreambox & Gbox.
    pagina realizata de L_DM500s.


    Aici veti vedea cum sa instalati rapid o noua imagine in Dreambox.




    Aveti nevoie de:

    Total Commander sau un alt client FTP
    DCC - Dreambox Control Center
    Flash Wizard - sau alt program ptr programat imaginea noua.




    1) Back-up.


    Pentru inceput trebuie sa copiem programele instalate si setarile din DM.

    Prin FTP copiem pe hdd din DM ce avem instalat in:

    /var/bin - atentie nu copiati enigmanet ! Copiati doar cam-urile, scripturile ce le aveti instalate !

    /var/etc
    -movieplayer_linux.xml - daca este.
    -movieplayer_win.xml - daca este.
    -satellites.xml - lista cu satelitii si transponderele ce le aveti. Este optionala.

    /var/keys - copiati tot ce aveti aici.

    /var/script - copiati scripturile de lansare a cam-urilor si programelor ce le aveti instalate ! va uitati in Blue Panel ptr a vedea cam-urile si in Plugins ( Tools ) ptr a vedea programele.

    /var/tuxbox/config
    /var/tuxbox/plugins
    - copiati tot.
    - atentie sa nu copiati link-uri care duc la alte directoare, cum este link-ul la scce !

    /var/uninstall - copiati tot ce aveti aici.

    Pentru siguranta notati parola DM-ului, si setarile din Comunication Setup.

    Pentru siguranta efectuati o copie a imaginii si setarilor actuale cu Flash Wizard.

    2) Instalarea noii imagini.

    Instalati noua imagine ( Flash Wizard ) si apoi reporniti DM-ul, scoateti din priza asteptati citeva secunde si reintroduceti alimentarea.
    Daca imaginea este programata corect DM-ul va reporni si va aparea meniul de setari.
    Nu efectuati nici o setare.


    3) Reinstalarea setarilor si a progamelor anterioare.

    Intrati prin telnet si schimbati parola DM cu cea veche.
    Prin FTP copiati setarile salvate pe DM in acelasi loc:
    /var/bin
    /var/etc - optional
    /var/keys
    /var/script
    /var/tuxbox/config
    /var/tuxbox/plugins
    /var/uninstall

    Refaceti attributele 755 la fisierele din:
    /var/bin - tot
    /var/script -*.sh
    /var/tuxbox/plugins *.so
    /var/uninstall *.sh

    4) Final.

    Este important sa nu dati reboot/restart deoarece DM-ul va salva setarile lui peste cele proaspat puse.
    Scoateti DM-ul din priza asteptati citeva secunde si reintroduceti alimentarea.

    DM-ul va reporni cu imaginea noua si TOATE setarile vechi.



    Tips

    * verificati cit spatiu aveti ocupat/liber in veche imagine, este posibil ca in noua imagine sa nu mai fie liber suficient spatiu pentru a putea instala tot ce ati avut inainte.
    Nu are rost sa reinstalati din prima toate plugin-urile daca nu aveti loc suficient in noua imagine. Dar este important sa intalati complet dir. \var\tuxbox\config\enigma\
    * verificati setarile de la Communications, daca folositi DHCP si DM-ul primeste automat acelasi IP in retea nu veti avea nici o problema, in caz contrar va trebui sa tineti cont ca dupa programare DM-ul este posibil sa primeasca un alt IP ( ip-ul si parola default ).

    multumim autorilor care au realizat gbox sw pentru efort ~





  3. #3
    Golden Member Sunt_Oltean74's Avatar
    Join Date
    01 Feb 2007
    Location
    Oltenia
    Posts
    466
    Post Thanks / Like

    Default Re: cum sa instalati rapid o noua imagine in Dream

    Un beckup al imagini se face mult mai simplu cu Flash Wizard ,asta numai daca dreamul este legat la la un router




    Instalarea imagine si beckup cu Flash Wizard

    Last edited by -minus; 05-01-08 at 21:58.

  4. #4
    Standard RSP member
    Join Date
    19 Nov 2007
    Posts
    72
    Post Thanks / Like

    Default Re: cum sa instalati rapid o noua imagine in Dream

    Multumim spaniolule ...cel putin pentru mine e un mare ajutor

  5. #5
    Banned
    Join Date
    31 Jan 2007
    Posts
    4,225
    Post Thanks / Like

    Default Să instalam o nouă imagine

    La achiziţionarea receptorului, de obicei, acesta este livrat cu ultima versiune de soft instalată. Totuşi vine timpul când dorim să instalam o nouă imagine sau de ce nu, să experimentăm şi alte imagini pentru a vedea care dintre ele se apropie mai mult de ceea ce dorim noi. Pentru a duce la bun sfârşit această operaţie avem nevoie de:
    • un cablu Null Modem
    • Calculator
    • Imaginea pe care dorim să o încărcăm în receptor (GEMINI recomandat începătorilor)
    • Utilitarul DREAM UP
    • ATENŢIE !!! Toate cablările receptorului se va face cu cablul de alimentare deconectat.
      Cum procedăm ?
      • Scoatem cablu de alimentare din receptor şi nu lăsăm cuplat decât null-modemul între calculator şi Dreambox.
      • Pornim aplicaţia Dream Up, debifăm folosirea reţelei ( Use Network) ...

    • ... şi apăsăm Conect.
    Pornim receptorul. În câteva secunde dacă conectarea a reuşit, butonaşele FLASH, PING şi ERASE devin active iar pe desktop-ul calculatorului avem următoarea imagine.



    Acum apăsăm Erase pentru a şterge imaginea existentă în receptor.



    Dacă operaţia a decurs normal vom primi următorul mesaj:



    Apăsaţi ok. Din acest moment în receptor se poate instala o nouă imagine. Pentru această operaţie nu trebuie decât să apăsaţi butonul Flash şi să restartaţi receptorul (prin scoaterea alimentatorului din priză). Indicaţi locaţia din calculator unde se află noua Imagine ce doriţi să o încărcaţi în receptor. Din acest moment trebuie să aşteptaţi circa 10 minute pentru finalizarea operaţiei.
    ATENŢIE !!! nu întrerupeţi această operaţie.
    Dacă totul a decurs normal, pe desktop veţi avea afişată următoarea imagine :


    • Apăsaţi ok. FELICITĂRI !!! Din acest moment puteţi spune că aţi parcurs etapele instalării unei imagini în DreamBox.
    Acum trebuie să faceţi setările de bază ale receptorului. Cu alimentatorul scos din priză cuplăm TV-ul la receptor (prin mufa EuroScart de obicei), pornim televizorul şi Dream-ul. Prima imagine ce apare la pornirea DreamBox-ului ne cere să setăm limba de comunicare.



    Alegem engleza şi trecem la etapa următoare:


    • Starea orei locale este identică cu setarea orei din orice sistem de operare de exemplu şi nu necesită alte explicaţii cred. Salvăm setările efectuate până aici şi trecem la ...
    Conexiunea dintre Calculator si DreamBox cu ajutorul plăcii de reţea.
    Deşi cuplarea unui receptor la calculator prin intermediul porturilor de reţea nu ar trebui să reprezinte o problemă, totuşi eu nu am să trec peste acest amănunt, deoarece o simpă eroare ne dă planurile peste cap când ne aşteptăm mai puţin (... acest articol se adresează persoanelor lipsite de experienţă, deci îmi cer scuze dacă repet ceva ce alţii cunosc de mult timp ).
    În consecinţă pentru a realiza această conexiune avem nevoie de o placă de reţea cuplată în calculator şi de un cablu CROSSOVER ce va face legătura între această placă şi portul existent în spatele receptorului.
    De unde facem rost de cablu ? Simplu, de la orice magazin IT, sau dacă avem ce ne trebuie îl confecţionăm chiar noi. Iată detaliile:



    În cazul în care cablul pe care doriţi să-l folosiţi la conectare corespunde cu imaginea de sus, puteţi trece la setările descrise în continuare.
    • Apăsăm butonul MENIU din telecomandă ... apoi se alege SETUP.


    La această secţiune alegem EXPERT SETUP.



    În continuare alegem Communication Setup:



    Acum facem setările:
    Pentru ca Receptorul să poată comunica cu Calculatorul este suficient să precizăm IP-ul Receptorului în fereastra de mai jos(aici IP-ul Receptorului este 192.168.0.10). Trecem mai departe şi...



    ...deschidem Network Connection din calculator, apoi Local Area Connection şi mai departe Internet Protocol(TCP/IP). Aici la IP Address trecem IP-ul calculatorului 192.168.0.5 de exemplu. O condiţie prioritară este ca atât Dream-ul cât şi calculatorul să aibe acelaşi segment de IP 192.168.0.XX în exemplul nostru. Conectarea la reţeaua locală este de tip LAN, deci vom bifa şi noi aceasta.
    Nameserver reprezintă adresa de IP a serverului DNS, iar Gateway este adresa Router-ului dvs (192.168.0.1) Nu intru în amămunte, cei ce au internet sunt familiarizaţi cu aceste setări. Acum bifam Enable Network şi ... salvăm setările.
    Din Expert Setup selectăm NGrab Streaming Setup, aici se introduce IP-ul calculatorului(192.168.0.5) şi se apasă detect MAC Adress. Dacă totul este ok, Dreambox-ul va recunoaşte şi va scrie adresa de MAC a PC-ului (dacă nu verificaţi cablul). Acum salvaţi setările ... GATA !



    Cred că pentru moment aceste setări sunt suficiente, iar dacă totul este îregulă Calculatorul poate comunica cu DreamBox-ul. Am considerat suficiente aceste setări de bază. Pentru o comunicare între receptor şi calculator au fost scrise o mulţime de programe.
    Unul dintre ele este Dreambox Control Center (DDC) v. 2.93, program din categoria strict necesar. Cu ajutorul unui manager FTP - DDC permite copierea de fişiere din receptor în calculator şi invers.
    Pentru a lucra cu programele există Dreamboxedit un program (de editare a canalelor din receptor), simplu şi intuitiv.
    Asupra modului de lucru cu programele menţionate nu insist momentan, fiecare poate face primii paşi exersâd cu acestea.
    Dacă totul v-a reuşit până aici fără probleme, înseamnă că în jungla DREAM aţi făcut deja primii paşi, de acum experienţa acumulată va depinde numai de orele petrecute în faţa ecranului şi de seriozitatea abordării problemelor cu care vă confruntaţi.

    FELICITĂRI şi mult Succes !!!


  6. #6
    Banned
    Join Date
    31 Jan 2007
    Posts
    4,225
    Post Thanks / Like

    Default Primele setari la dreambox

    După ce s-a pornit DreamBox-ul, facem setările de bază. Prima imagine pe care o sa vedem pe ecranul televizorului va fii:





    În acest moment, alegem limba engleză şi trecem mai departe:





    Cred ca oricine poate să zică ce este Time Zone... Mai departe alegem configuraţia satelitului. În acest tutorial o să vă arăt o configurare pentru cazul în care aveţi o antenă mobilă pe care o controlaţi manual. Mai întâi alegeţi opţiunea "many sateliites via DISEqC Rotor". O să vă apare prima pagină de setări. Opţiunea de mai sus corectaţi pe "non-standard user defined configuration..." şi o să apare următoarea imagine:



    Setaţi LNB 1 la fiecare satelit la care vreţi să-vă uitaţi, lăsaţi un satelit cel puţin (la care nu vreţi să vă uitaţi) pe configuraţia LNB 0. Dacă vreţi să-vă uitaţi pe toate dintre sateliţii din listă tot trebuie să lăsaţi una setat pe LNB 0. Mai târziu (după ce facem upload la satelites.xml) puteţi să reveniţi aici şi să configuraţi un alt satelit pe această poziţie, şi să setaţi pe LNB 1 satelitul care aţi lăsat pe LNB 0 în acest moment



    Acum vine setarea motorului. Dacă aveţi un motor USALS atunci lăsaţi bifat "use GotoXX Function), şi setaţi coordinatele DVS. geografice, dacă nu aveţi aşa ceva atunci debifaţi această opţiune



    Faceţi setările necesare, salvaţi şi treceţi mai departe. Dacă nu aveţi motor sau aveţi un motor cu control manual atunci aici nu trebuie să setaţi nimic după debifarea funcţiei GotoXX, daţi SAVE şi treceţi mai departe.
    Foarte bine. Aţi făcut setările iniţiale. Să trecem mai departe
    A venit timpul să căutăm primele canale TV. Aici o să vă prezint paşii pentru a seta şi căuta canale TV pe un singur satelit însă procedeul este aceeaşi pentru fiecare satelit. Mai întâi ne ducem la opţiunea MENU - SERVICE SEARCHING - SATFIND



    Selectăm satelitul pe care vrem să căutăm şi un trandponder de pe care avem semnal (o să aveţi mai târziu şi un tabel cu o listă a sateliţilor şi a unu trandponder de pe fiecare la care aveţi semnal în toată ţara). După ce am selectat căutăm atât timp satelitul până când LOCK şi SYNC se vor autobifa. Asta înseamnă că am găsit satelitul cu pricina. Aici ne jucăm atât până când valoarea BER(Bit Error Rate) va fii 0 sau cât mai mic posibil iar SNR(Signal to Noise Ratio) şi AGC (Automatic Gain Control) cel maxim:


    Aici am căutat satelitul Eutelesat W2 la 16 grade EST, transponderul pe care se află TVR 1,2 şi Internaţional. După ce am găsit satelitul dorit trecem la următorul pas, căutarea canalelor propriu zise de pe satelit. Din meniul SERVICE SEARCHING căutăm AUTOMATIC TRANSPONDER SCAN:


    Intrăm în această funcţie setăm satelitul şi începem căutarea. Când Dreamul găseşte primul transponder valid ne mai dă ocazia să vedem dacă suntem pe satelitul corect:



    Dacă totul este în ordine dăm Start Scan. Dacă vreţi să căutaţi numai canale FTA(Free To Air, canale necodate), bifaţi opţiunea "only Free" înaintea căutării. Şi Dreamul a început căutarea



    Când căutarea s-a terminat apare o fereastră informatică cu noile servicii găsite



    Apăsăm OK şi am terminat. Repetăm paşii pentru fiecare satelit pe care vrem să căutăm canale.
    Dacă aveţi un sistem cu mai multe LNBuri atunci facem un Automatic Multisat Scan setând fiecare satelit pe care vrem să căutăm.

  7. #7
    Standard RSP member armandino's Avatar
    Join Date
    25 Jul 2007
    Location
    Netherland
    Posts
    452
    Post Thanks / Like

    Default Re: cum sa instalati rapid o noua imagine in Dream

    metoda si mai simpla

    START - RUN - CMD - TELNET IP DREAM
    Login : root
    Passwd : parola dvs

    apoi introduceti comanda
    cat /dev/mtd/3 > /var/tmp/backup.img si apoi tasta ENTER
    apoi cu un client FTP intrati pe dreambox si salvati fisieru backup.img in calc dvs

    ulterior pt restaurarea imaginii se folosesc urmatorii pasii

    START - RUN - CMD - TELNET IP DREAM
    Login : root
    Passwd : parola dvs

    cd /var/tmp urmat de ENTER
    eraseall /dev/mtd/3 && cp backup.img /dev/mtd/3 iarasi urmat de ENTER

    Best Regards
    www.armandproductions.ro / www.x-fm.ro / www.arminvanbuuren.ro / www.dvbnews.ro
    1,6M (53E -30W), 2 x VU+ UNO / 3 x TBS6205 / 2 x TBS6981 / 1 x TBS6902 /1 x TBS5990 / 1 x TBS 2951 MoiPro AMD / CAS3 + Extra / Infinity USB

  8. #8
    Standard RSP member armandino's Avatar
    Join Date
    25 Jul 2007
    Location
    Netherland
    Posts
    452
    Post Thanks / Like

    Default Re: cum sa instalati rapid o noua imagine in Dream

    completare la postul de mai sus

    dupa ce se termina procesul pana la 100% scrieti comanda
    reboot si apoi ENTER
    www.armandproductions.ro / www.x-fm.ro / www.arminvanbuuren.ro / www.dvbnews.ro
    1,6M (53E -30W), 2 x VU+ UNO / 3 x TBS6205 / 2 x TBS6981 / 1 x TBS6902 /1 x TBS5990 / 1 x TBS 2951 MoiPro AMD / CAS3 + Extra / Infinity USB

  9. #9
    Standard RSP member gelu_dh's Avatar
    Join Date
    16 Sep 2007
    Posts
    272
    Post Thanks / Like

    Default Re: cum sa instalati rapid o noua imagine in Dream

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    completare la postul de mai sus

    dupa ce se termina procesul pana la 100% scrieti comanda
    reboot si apoi ENTER
    Ati uitat sa specificati pentru ce imagini e valabil aceste metode (gemini,pli,nabilo s.a) ???

  10. #10
    Banned
    Join Date
    31 Jan 2007
    Posts
    4,225
    Post Thanks / Like

    Default Re: cum sa instalati rapid o noua imagine in Dream

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    Ati uitat sa specificati pentru ce imagini e valabil aceste metode (gemini,pli,nabilo s.a) ???

    Pentru geminii

  11. #11
    Standard RSP member paulino's Avatar
    Join Date
    12 Jul 2007
    Location
    in sud la dunare
    Posts
    267
    Post Thanks / Like

    Default Re: cum sa instalati rapid o noua imagine in Dream

    si mai rapid...

    se descarca imaginea ex Gemini_420_DM500.img

    se schimba numele in root.cramfs si se copiaza in /tmp

    se itra in meniu MENIU-6-5-3-2-OK-OK

    si asteptati. cand a terminat mai stati un pic si scoateti dreamul din priza si
    RAPIDIST PUR SINGE

  12. #12
    Standard RSP member pacala68's Avatar
    Join Date
    01 Apr 2007
    Posts
    992
    Post Thanks / Like

    Default Re: cum sa instalati rapid o noua imagine in Dream

    Varianta buna :
    Descarci imaginea ( de preferinta de la sursa )
    O scrii cu DreamUp pe serial
    O configurezi
    Scanezi
    Instalezi si configurezi addons/plugin/emu
    O freci doua trei zile
    Faci o salvare cu DreamUp pe seriala
    Poti acum sa-ti dai cu parerea pe forumuri
    Cauti alta imagine si-o iei de la capat .

  13. #13
    Nestiutor...
    Join Date
    13 Feb 2007
    Location
    Earth
    Posts
    1,977
    Post Thanks / Like

    Smile Re: Să instalam o nouă imagine

    salut , o completare : din experienta mea si a altor posesori de dreambox este mai indicat folosirea DREAM UP UNIVERSAL pt. incarcarea unei noi imagini ( pentru evitarea problemelor de conexiune intre pc si dreambox ) . bafta .

  14. #14
    Super Member lucrad's Avatar
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    313
    Post Thanks / Like

    Default Re: cum sa instalati rapid o noua imagine in Dream

    Superrrrr!!!!!!!!!!Bravo domnilor,eu unu va multumesc.Kiar vroiam sa va intreb pe mess de kestia asta pe careva,dar imi era jena,fiecare aveti altceva de facut decat sa stati sa dati explicatii la fiecare novice in parte....
    Sincere multumiri !


  15. #15
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,103
    Post Thanks / Like

    Default Re: Primele setari la dreambox

    Salut la toata lumea si multumesc pt. instalare/reglarea offsetului anul trecut lui Alex si vin si cu o observatie legata de MONTURA H-H STRONG SRT DM2100
    Pt. acest tip de montura nu trebuie decat din lista de sateliti sa da-ti la 1 lnb de la un satelit din extreme (72" E) valoarea "1", restul lasandu-i cu valoarea "0" si sa mergeti apoi in : setup - service searching - motor setup - debifati "Use go to XX function" si introduce-ti manual pozitiile pt. sateliti urmarind tabelul de la sfarsitul manualului de la montura (puteti schimba oarecum ordinea lor in functie de ce v-ar interesa mai mult, personal am lasat primi 9-10 sateliti asa cum sant in tabel si restul le-am schimbat ordinea), salvati apoi ordinea satelitilor si mergeti la - motor config (next page) - si in functie de nr. de ordine dat satelitilor da-ti frecventa cea mai mica si stanga dreapta din reglaj pana gasiti cea mai buna pozitie (personal Hotbird 13"E am gasit 91 SNR si 90 AGC si 0 BNR cu Lock si Sync bifate) mergeti pe search pozitionati pe satelitul in cauza si da-ti sa caute programele.
    Numai ceva de genul acesta am reusit sa gasesc programe pe diversi sateliti (depinde acum si de semnalul din zona in care locuiti).
    Imi cer scuze ca poate nu am postat unde trebuie, dar m-am lovit personal de aceasta mare problema cu primele setari ale Optiboxului legate de cautarile satelitiilor, cand de fapt pt. aceasta problema trebuia setata montura si nu sateliti (tot personal in lista satelitilor am pus in ordinea in care le-am ordonat la - Motor Setup - si le-am salvat), bafta incepatorilor.

Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •