Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 56

Thread: Instalarea Maxi U-boot la UFS-910

  1. #16
    RSP - TEAM
    Join Date
    03 May 2007
    Posts
    259
    Post Thanks / Like

    Default

    Recomand sa nu ne primim si sa cintarim foarte bine ceea ce facem, citim si prin dezbatere si efort colectiv sa transferam corect informatiile.

    Problemele NU sunt generate de noile imagini ci doar de procesul de inlocuire a uboot-ului clasic, care avind la baza nucleul STlinux mult prea imbatrinit, necesita trecerea fie la mini-uBoot fie maxi-uBoot. Recomandarea lui Zildan a fost sa optam pentru maxi si dupa cum stiti, nu ne-a "invatat" rau pina acum.

    Din lipsa de timp si mai ales de resurse - se poate citi si absenta unor softisti inspirati si "de meserie"cunoscatori de C si Linux, Phyton, etc. pe care de altfel Zildan i-a invitat si a sperat sa raspunda afirmativ - nu ne permitem sa construim uneltele noastre, verificate si unanim acceptate, asa ca .... improvizam.... preluam ceea ce se poate si de unde se poate.

    Cele de mai sus, conduc la necesitatea utilizarii AAF recovery pentru a putea inlocui uBoot-ul. Cu bune si rele, din nefericire, operatiunea de inscriere a valorilor impicite maxi-bbot, inscriu o variabila bootcmd_9 incorecta pentru asteptarile noastre ce determina incarcarea nucleului incorect si anume acela adaptat flash-ului si nu rularii imaginilor de pe stick.

    Operatiunea despre care vorbeam este aceea prin care variabila se inlocuieste, se salveaza, O SINGURA DATA, dupa care problemele noastre iau sfirsit.

    Instalarea imaginilor de stick sunt mai mult sau mai putin o joaca de copil, se rezuma la trasnferul arhivei, sa zicem *.tar.gz, despachetarea ei si gata. In consecinta nu este cu nimic mai complicat, ba poate chiar mai simplu. Dar si despre asta, la vremea potrivita.

    Cit despre dezactivarea firewall, este o masura provizorie, pe care o folosesc fara a fi conectat la Internet, ma folosesc de cablul de retea cross (evident ca se poate si cu un switch si cablurile de retea straight), imi rezolv sarcinile cu AAF recovery si/sau cu Maxiboot installer, dupa care, reactivez firewall si revin cu toate la normal.

    Cu siguranta anumite setari care insa mie, acum, imi scapa, ar face si firewall-ul sa nu blocheze comunicatia dintre PC si receiver. In masura in care va fi timp sau va vin idei, poate "reparam" si asta
    ... Before asking what should RSP community do for you, try to find out what did you do for the others...be generous!

  2. #17
    Standard RSP member
    Join Date
    11 Apr 2007
    Posts
    61
    Post Thanks / Like

    Default

    Dupa sarabanda de instalari si dezinstalari, receptorul meu nu mai vrea sa booteze, decat daca este legat la calculator cu cele doua cabluri (retea si nulmodem) si calculatorul este deschis. Daca calculatorul nu este pornit, receptorul nu booteaza, indiferent ce imagine are in flash. Va rog mult, cum scap de aceasta bariera? Multumesc.

  3. #18
    RSP - TEAM
    Join Date
    03 May 2007
    Posts
    259
    Post Thanks / Like

    Default

    Nu cumva atunci cind ai calculatorul oprit, esti inca legat cu receiver-ul prin cablu serial?

    Daca scoti cablul si pornesti fara el nu iti pleaca?
    ... Before asking what should RSP community do for you, try to find out what did you do for the others...be generous!

  4. #19
    Standard RSP member
    Join Date
    11 Apr 2007
    Posts
    61
    Post Thanks / Like

    Default

    In principiu, PC-ul si Kathy le tineam conectate cu cele doua cabluri, PC-ul fiind in mod obisnuit, mai toata ziua deschis. Deci si cand inchideam calculatorul si receptorul, ele ramaneau conectate. Intamplator am sesizat fenomenul, la o incercare de a porni receptorul, fara ca sa fie pornit si PC-ul.
    Pe forumul celor de la AAF, notitele explicative asupra E2, MediaCenterSpring Edition v1 cuprind mentiunea:

    "Bitte auch beachten:
    - Nach Einrichten und Installieren das Nullmodem Kabel
    am Receiver abziehen. Bei gestecktem Kabel
    bootet der Receiver nur, wenn der PC an ist."

    Rog, un cunoscator bun al limbii germane, sa ma ajute cu o traducere cat mai exacta. Presupun ca de aici mi se trage totul! Dupa cate imi amintesc aceasta observatie, am remarcat-o si la alte imagini, dar am ignorat-o!

    PS: daca cablul nulmodem este scos, receptorul nu porneste, display-ul ramane pe Kathrein UFS910!
    Last edited by profitor; 13-10-11 at 20:29.

  5. #20
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    5,259
    Post Thanks / Like

    Default

    Scoate cablul serial din aparat !!! nu din PC.
    Last edited by dbhungry; 13-10-11 at 23:38. Reason: pentru clarificare.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  6. #21
    Standard RSP member
    Join Date
    11 Apr 2007
    Posts
    61
    Post Thanks / Like

    Default

    Aici a fost greseala. Totul a revenit la normal, dupa ce am scos cablurile si din receptor (nu numai din PC). Multumesc mult.

  7. #22
    Standard RSP member
    Join Date
    27 Dec 2008
    Posts
    87
    Post Thanks / Like

    Default

    Ce se mai aude cu tutorialul?

  8. #23
    Member Visitor
    Join Date
    20 Aug 2009
    Location
    Bucharest,Romania
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Default

    Subscriu
    Tutorial binevenit

  9. #24
    Member Visitor
    Join Date
    08 Mar 2012
    Posts
    6
    Post Thanks / Like

    Default update aaf

    Salut
    Cine ma poate ajuta si pe mine cu un tutorial explicit, eventual cu programe
    astazi am achizitionat al 2-lea ufs 910
    a venit cu aaf 2.0 c
    am introdus stick-ul cu pkt
    selectez inagine pe care vreau sa o incarce
    Nu se intampla nimic, totul fiind ca si cum nu as avea imagine pe stick
    Mentionez faptul ca pe kathrein-ul precedent am aaf 2.0 e
    Stick-ul merge pe primul aparat
    Trebuie sa fac update la aaf si sa pun 2.0 e?
    Imi poate explica careva pasii? Nu am gasit nimic explicit decat ca se tine meniu apasat
    aaf 2.0 e are cinci fisiere
    exista o ordine?
    Multumesc anticipat pt raspunsuri!

  10. #25
    Member Visitor
    Join Date
    22 Dec 2012
    Posts
    5
    Post Thanks / Like

    Default UFS910 Maxi boot nu functioneaza

    Salut,

    Am urmat pasii de aici http://wiki.mbremer.de/index.php?tit...t_installieren
    si am reusit sa instalez imaginea Bpanther in FLASh

    Dupa care am reusit sa pun alta imagine Bpanther in partitia USB ... dar la bootare nu se schimba nici o optiune ... nu reusesc sa bootez cu Maxi boot in noua partitie de pe USB

    Poate ajuta cinvea?

    Mihai
    Last edited by delta2k2; 27-12-12 at 15:41. Reason: Regula 12 : Quote inutil

  11. #26
    Member Visitor
    Join Date
    08 Mar 2012
    Posts
    6
    Post Thanks / Like

    Default salut

    incearca sa-l contactezi pe vali
    te poate ajuta el
    este expert in linux
    daca nu te descurci da un mesaj pe ym id alin12570
    o sa incerc sa te ajut cand vin in tara dupa data de 19 ianuarie
    sper ca pana atunci sa reusesti sa dovedesti pana atunci vb
    un an nou cu bine
    Alin 12570
    Last edited by delta2k2; 27-12-12 at 19:43. Reason: Regula 12 : Quote inutil

  12. #27
    Happy® fery21's Avatar
    Join Date
    18 Feb 2008
    Location
    Big Bang
    Posts
    2,163
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by mdoxan View Post
    Dar aici ai citit ? http://sateliti.info/showthread.php?...l=1#post177353
    FREE ALIEN

  13. #28
    Member Visitor
    Join Date
    22 Dec 2012
    Posts
    5
    Post Thanks / Like

    Default

    Da ... multumesc ... am trecut de faza asta ...

    Reusesc sa pun imaginile in partitie ... doar ca nu starteaza la boot

    Aici este ceva ce nu merge la bootargs

    bootcmd_9

    usb reset;ext2load usb 0:2 a5000000 /boot/uImage;run bootargs_9;bootm a5000000

    Asta este logul
    selected Image to start: ----Flash----
    selected Image to start: Kathrein UFS910
    selected Image to start: ----MINI1----
    Hit any key to stop autoboot: 0
    USB0 Philips 00000000000157
    USB1 ?
    loading from usb 0:2
    >>>>>>
    1630019 bytes read
    ## Booting image at a5000000 ...
    Image Name: Linux-2.6.32.59_stm24_0211
    Image Type: SuperH Linux Kernel Image (gzip compressed)
    Data Size: 1629955 Bytes = 1.6 MB
    Load Address: 84001000
    Entry Point: 84002000
    Verifying Checksum ... Bad Data CRC

    are idee cineva cum ar trebui sa fie corect?

    Mersi mult

    Mihai
    Last edited by delta2k2; 28-12-12 at 12:30. Reason: Regula 12 : Quote inutil

  14. #29
    Happy® fery21's Avatar
    Join Date
    18 Feb 2008
    Location
    Big Bang
    Posts
    2,163
    Post Thanks / Like

    Default

    Sigur ai ceeat bine stikul ? de recunoscut recunoaste face si boot dar e ceva la scriptul de init din imagine
    FREE ALIEN

  15. #30
    Member Visitor
    Join Date
    22 Dec 2012
    Posts
    5
    Post Thanks / Like

    Default

    Eu zic ca da ... oricum la instalarea imaginii reformateaza partitia
    Last edited by delta2k2; 28-12-12 at 12:30.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •