Results 1 to 9 of 9

Thread: cccam config pt focus! e bun sa rau?

  1. #1
    Standard RSP member rock5's Avatar
    Join Date
    12 Aug 2008
    Location
    In fata calculatorului
    Posts
    245
    Post Thanks / Like

    Default cccam config pt focus! e bun sa rau?

    in cccam config am setarea asta
    e buna sau nu ca unii spun NU altii spun DA?
    merci
    PS imi merge bine cccam-ul


    #########################################################
    SERVER LISTEN PORT : 12000
    WEBINFO LISTEN PORT : 16001
    WEBINFO USERNAME root
    WEBINFO PASSWORD parola
    SHOW EXTENDED CLIENT INFO : yes
    AU = yes
    DISABLE EMM : no
    B: /dev/sci0 00
    TRY ALL CHIDS : /dev/sci0
    CAID PRIO FILE : /var/etc/CCcam.prio
    SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key
    AUTOROLL FILE : /var/keys/AutoRoll.Key
    STATIC CW FILE : /var/keys/constant.cw
    PROVIDERINFO FILE : /var/etc/CCcam.providers
    CHANNELINFO FILE : /var/etc/CCcam.channelinfo
    ###################################################


    Daca am postat gresit rog moderatorii sa ma scuze!

  2. #2

    Join Date
    14 Feb 2007
    Posts
    1,089
    Post Thanks / Like

    Default

    Important este ca iti merge cccam-ul asa cum iti doresti, cat de corecte sau nu sunt setarile se poate spune comparand ce dau team-ul 3C in fisierul Cccam.cfg default. Mai trebuie tinut cont de faptul ca multe setari pe care noi nu le stim sau nu le setam nu inseamna ca ele nu sunt prezente sau setate ca default si aici intra porturi, locatii fisiere cfg.. etc. pe care le gasim specificate tot in acel CCcam.cfg din arhiva 3C ca fiind setate deja, noi putand interveni daca vrem sa modificam ceea ce a pus teamul ca default. In cazul in care acceptam setarile default chiar nu mai este nevoie sa trecem acele setari ca oricum 3C le va incarca.
    Code:
    # CCcam team uvadi CCcam v2.3.0
    
    ######################################################################
    # Other config settings                                              #
    ######################################################################
    # server shall listen on this port pro incoming connections
    # default port is 12000, disable server with parm -s or set port 0
    #
    #SERVER LISTEN PORT : 12000
    
    # default port for telnet is 16000
    # default port for web is 16001
    # supported commands:
    #        info
    #        activeclients
    #        clients
    #        servers
    #        shares
    #        providers
    #        entitlements
    # example use:
    #     echo servers | telnet localhost 16000
    #     go with your browser to http://ip_CCcam_server:16001
    #
    #TELNETINFO LISTEN PORT : 16000
    #WEBINFO LISTEN PORT : 16001
    
    # The webinfo service can be protected with a username and password.
    # This is switched off by default
    #
    #WEBINFO USERNAME : <username>
    #WEBINFO PASSWORD : <password>
    
    # Show extended client info when showing client list
    # default is yes
    #
    #SHOW EXTENEDED CLIENT INFO : no
    
    # disable all EMM readers (clientside setting)
    # saves lots of CPU, but you won't get any updates anymore
    # (unless you get updates from your clients)
    #
    # default: no
    #
    #DISABLE EMM : yes
    
    # configure what EMM blocker you want. Add as many as readers you have attached
    # default is blocking nothing
    #
    # B: /dev/sci0 01
    #       00 - nothing
    #       01 - sa blocked
    #       02 - ua blocked
    #       04 - ga blocked
    #       and sum of for combinations
    #
    #examples
    #
    #B: /dev/tts/0 07
    #B: /dev/sci0 01
    
    # Irdeto smartcards: option to disable smart chid checking for irdeto smartcards.
    # Default, only chids advertised by card are accepted.
    # This avoids a lot of unwanted card traffic
    #
    # But if smartcard has hidden/unknown chids, all chids should be tried.
    # In that case specify 'TRY ALL CHIDS' option for cardreader.
    # Use with care, enabling option causes more card traffic.
    # Only use setting when some channels in your subscription don't work without it.
    # note: if even this setting don't help decode all channels, try using
    # commandline arg -l, to disable all self-learning features (warning: slower)
    #
    #TRY ALL CHIDS : <device>
    #
    #example: card in /dev/ttyUSB0 gets ecm for all possible chids, not
    #just the chids it officially supports
    #
    #TRY ALL CHIDS : /dev/ttyUSB0
    
    # what Softcam.Key should CCcam try to read
    # defaults to /var/keys/SoftCam.Key
    #
    #SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key
    
    # what AutoRoll.Key should CCcam try to read
    # defaults to /var/keys/AutoRoll.Key
    #
    #AUTOROLL FILE : /var/keys/AutoRoll.Key
    
    # what constant.cw should CCcam try to read
    # defaults to /var/keys/constant.cw
    #
    #STATIC CW FILE : /var/keys/constant.cw
    
    # in this file you can configure what CAIDs CCcam should prefer or ignore
    # defaults to /var/etc/CCcam.prio
    #
    #CAID PRIO FILE : /var/etc/CCcam.prio
    
    .............................
    
    # Configure limited list of accepted sids for smartcard
    # When omitted, all sids are allowed.
    # Can work together with LOADBALANCE configuration (sids which are not allowed will be automatically left out of the loadbalance)
    #
    # SMARTCARD SID ASSIGN : <device> <maxnumberofsids> { <sid1>, <sid2>, ... <sidn> }
    #
    # <device> is the reader devicenode
    # <maxnumberofsids> limits the total number of sids assigned to the card (0 = use length of sid list)
    # { <sid1>..<sidn> } lists the sids that are assigned to the smartcard, when omitted, <maxnumberofsids> is used to auto assign sids
    #
    # when <maxnumberofsids> is larger than the length of the sidlist, the remainder of the sids are auto assigned, till the list reaches <maxnumberofsids>
    # Check entitlement output for realtime assignment list
    #
    # WARNING: when SMARTCARD SID ASSIGN config changes, restart is required before settings take effect
    #
    #example1: smartcard in device /dev/ttyUSB0 only handles requests for sids df3, df4, df5
    #
    #SMARTCARD SID ASSIGN : /dev/ttyUSB0 0 { 0df3,0df4,0df5 }
    #
    #example2: smartcard in device /dev/ttyUSB0 handles requests for max 5 sids, auto assigned in the order of occurance. A request for a 6th sid will be denied.
    #
    #SMARTCARD SID ASSIGN : /dev/ttyUSB0 5
    #
    #example3: smartcard in device /dev/ttyUSB0 handles requests for max 5 sids, 3 of which are df3, df4, df5, remaining 2 are auto assigned
    #
    #SMARTCARD SID ASSIGN : /dev/ttyUSB0 5 { 0df3,0df4,0df5 }
    
    # Configure list of sids which are not to be handled by smartcard
    # When omitted, all sids are allowed (or SMARTCARD SID ASSIGN list is allowed, if available)
    # Don't use together with (fixed) SMARTCARD SID ASSIGN list; use one or the other, depending on which gives the shortest list
    # Can work together with dynamic SMARTCARD SID ASSIGN list.
    # Can work together with LOADBALANCE configuration (sids which are rejected will be automatically left out of the loadbalance)
    #
    #SMARTCARD SID REJECT: <device> { <sid1>, <sid2>, ... <sidn> }
    #
    # <device> is the reader devicenode
    # { <sid1>..<sidn> } lists the sids that are to be rejected on the smartcard
    #
    #
    #example1: smartcard in device /dev/ttyUSB0 should not handle requests for sids df3, df4, df5
    #
    #SMARTCARD SID REJECT: /dev/ttyUSB0 { 0df3,0df4,0df5 }
    Ce gasesc eu "in plus" la cfg-ul tau ( pe langa setarile default care oricum pot lipsi asa cum de exemplu lipseste setarea frecventei cardului) este AU = yes setare pe care eu nu o vad inclusa in cfg-ul team-ului si TRY ALL CHIDS : /dev/sci0 care daca nu ma insel este "buna" pt cardurile Irdeto.
    Ce vad ca lipseste este : SMARTCARD SID ASSIGN : /dev/sci0 ..... sau SMARTCARD SID REJECT: /dev/sci0 ..... care au un rol destul de important zic eu ca sa nu mai ajunga la card cereri aiurea. Dar, asa cum am spus la inceput - cel mai mult conteaza sa functioneze bine cardul si sa nu ai probleme..

  3. #3
    Standard RSP member ASiX88796's Avatar
    Join Date
    20 Feb 2013
    Location
    LQFP 128
    Posts
    176
    Post Thanks / Like

    Post

    Quote Originally Posted by rock5 View Post
    #########################################################
    SERVER LISTEN PORT : 12000
    WEBINFO LISTEN PORT : 16001
    WEBINFO USERNAME : root
    WEBINFO PASSWORD : parola
    SHOW EXTENDED CLIENT INFO : yes
    #AU = yes
    DISABLE EMM : yes
    #B: /dev/sci0 00
    #TRY ALL CHIDS : /dev/sci0
    CAID PRIO FILE : /var/etc/CCcam.prio
    SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key
    AUTOROLL FILE : /var/keys/AutoRoll.Key
    STATIC CW FILE : /var/keys/constant.cw
    PROVIDERINFO FILE : /var/etc/CCcam.providers
    CHANNELINFO FILE : /var/etc/CCcam.channelinfo
    ###################################################
    Am făcut şi eu câteva corecturi în configul tău.
    Ţine cont de faptul că majoritatea parametrilor din acel config sunt inutile deoarece folosesc doar valori implicite. De exemplu "SERVER LISTEN PORT : 12000" este inutil (dar corect) deoarece dacă nu setezi nimic la port CCcam va folosi automat portul 12000. Idem şi pentru 16001. De EMM nu ai nevoie deoarece CCcam nu prelucrează EMM-urile pentru FocusSat. Iar căile către fişiere sunt cele implicite pentru un DM500 şi deci şi ele pot fi omise.

    În concluzie, pentru un card focus cu CCcam, poţi şterge tot şi lăsa doar următoarele:
    Code:
    WEBINFO USERNAME : root
    WEBINFO PASSWORD : parola
    DISABLE EMM : yes
    #
    ...şi liniile de share

  4. #4
    Golden Member dic_star79's Avatar
    Join Date
    15 Feb 2007
    Location
    44.42/26.12
    Posts
    4,341
    Post Thanks / Like

    Default

    Si pentru un card de DIGI cum trebuie sa arate cccam.cfg ?

  5. #5

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default

    Sa aiba linie N din altceva.

  6. #6
    Standard RSP member ASiX88796's Avatar
    Join Date
    20 Feb 2013
    Location
    LQFP 128
    Posts
    176
    Post Thanks / Like

    Post

    Quote Originally Posted by dic_star79 View Post
    Si pentru un card de DIGI cum trebuie sa arate cccam.cfg ?
    Nu ştiu dacă ai vorbit serios când ai pus această întrebare însă dacă tot veni vorba îmi permit să fac o paranteză legat de acest topic.

    Aplicaţia CCcam este un sistem de sharing integrat alcătuit din mai multe module: card reader + server + client + DVBapi + WebIf (toate într-un singur executabil). Deoarece modulul "card reader" nu acceptă cardul de DiGi acest card poate fi folosit în CCcam doar în combinaţie cu un "card reader" extern: sBox, NewCS, OScam, etc. Pentru receiverele cu un singur cititor de cartelă trebuie dezactivat "card reader"-ul intern şi conectat un "card reader" extern direct la modulul "server" al CCcam (cred că în teorie sună mai complicat decât este în realitate). În practică este vorba de o linei N, R, L sau G (în funcţie de "card reader" sau "server" folosit).

    În aceeaşi situaţie cu DiGi se află şi cardul TVR doar că în acest caz este vorba de incompatibilitate cu modulul DVBapi din CCcam. Pentru folosirea cardului TVR cu CCcam este nevoie de dezactivarea moduluilui DVBapi intern (DVB API: -1 în CCcam cfg) şi activarea unui DVBapi extern (MGcamd, Scam, etc).

    PS: Din zvonistică am înţeles că "card readerul" nu acceptă carduri generice Nagravision împerecheate (BK + RSA) nu din motive tehnice ci de altă natură. Autorii CCcam sunt un grup de polonezi iar operatorul Polonez PolSat foloseşte sistemul N+BK+RSA. Citirea de către CCcam a cardurilor N+BK+RSA ar putea fi urmată de pierderi financiare ale PolSat şi riscul de repercusiuni la adresa autorilor. Dacă cineva ştie şi alte motive pentru care CCcam refuză N+BK+RSA este binevenit să le împartă şi cu noi (CCcam citeşte totuşi cardurile N+BK+RSA germane ale celor de la HD+).

  7. #7
    Standard RSP member rock5's Avatar
    Join Date
    12 Aug 2008
    Location
    In fata calculatorului
    Posts
    245
    Post Thanks / Like

    Default hmmmmmmmmmmmm

    asa cum mi-a indicat cineva am lasat neconectat dreamul la net
    si am incercat CARDUL pe common interface
    nu deschide!
    deci totusi ceva nu e bine sau...?

  8. #8

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default

    Uau ,ala da sfat.
    Nu are cum sa deschida,poate a zis sa deconectezi dreamul de la net ca sa fie sigur ca nu iti deshide din linii,dar trebuie sa lasi cccam ,altfel nu are cum sa iti citeasca cardul.

  9. #9
    Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Join Date
    29 Nov 2008
    Location
    Cu capu' in nori
    Posts
    2,710
    Post Thanks / Like

    Default

    Cand pornesti common interface sunt oprite emulatoarele, in cazul tau cccam, de aia nu mai deschide cardul nimic.
    De ce ti-a sugerat sa faci asta ?

    L.E. : intre timp vad ca a postat @zmeura.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •