Results 1 to 11 of 11

Thread: Ajutor DM 7025+

  1. #1
    Member Visitor
    Join Date
    18 Apr 2013
    Posts
    5
    Post Thanks / Like

    Default Ajutor DM 7025+

    Salut,

    Am un DM 7025+ pe care am pus Gemini 4.7 si CCcam 2.3.0 .
    Il folosesc pe 0.8W unde merge foarte bine mai putin pe programele codate cu Nagra ( Gigi ).
    Pe aceste canale am intreruperi (nu lungi dar deranjante fiind foarte dese )
    A mai patit cineva asa ceva? Ce ma sfatuiti ?


    Multumesc,

    Tiberiu

  2. #2
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,112
    Post Thanks / Like

    Default

    Incearca sa pui in prio P:1880 sau P:1801, e posibil sa ai mai bune liniile pe unul din CAID-uri.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  3. #3
    Standard RSP member ASiX88796's Avatar
    Join Date
    20 Feb 2013
    Location
    LQFP 128
    Posts
    176
    Post Thanks / Like

    Default

    Dacă tu ai certitudinea că cel care ţi-a dat linia are cartelă DiGi pe server atunci merită să īncerci să-ţi optimizezi sistemul. Dacă nu, atunci cel mai bine ar fi să cauţi altă linie. Nu de alta dar cel mai probabil linia actuală face reshare la reshare la reshare. Īn domeniul sharingului este plin de falsuri. Cu cāt cartela este resharuită de mai multe ori cu atīt sacadările sunt tot mai dese. Mai există şi varianta ca pe acel server să fie mult mai mulţi clienţi decāt serverul poate duce, caz īn care iară tu nu poţi face nimic.

  4. #4
    Member Visitor
    Join Date
    18 Apr 2013
    Posts
    5
    Post Thanks / Like

    Default

    Mersi mult de raspunsuri.
    Ideea este ca pana acum o saptamana am functionat cu un DM500 cu Gemini 4.7 max var si CCcam2.1.3 cu aceeasi linie pe care o am si acum. Si am functionat foarte bine si fara intreruperi.
    La fel de adevarat este ca pentru a functiona a trebuit sa schimb vreo 4 routere ADSL (sunt in Italia si astea-s conditiile de net aici ) cu 3 dintre ele DM500 restarta conexiunea dintre router si provider la fiecare minut. DM7025 vad ca merge cu toate cele 4 routere, dar se blocheaza cu toate DOAR PE PROGRAMELE CRIPTATE CU NAGRA ...concluzia mea...nu cred sa fie de la router.
    Singurele lucruri schimbate sunt imaginea (E2 fata de E1) si cam-ul. As schimba aceste doua lucruri, Ce imagine ma sfatuiti sa pun si cu ce CCcam ?
    Multumesc mult!

  5. #5
    Standard RSP member ASiX88796's Avatar
    Join Date
    20 Feb 2013
    Location
    LQFP 128
    Posts
    176
    Post Thanks / Like

    Default

    Diferenţa īntre 2.1.3 şi 2.3.0 este la cititorul de cartelă şi server, componente care tu nu le foloseşti. CCcam.cfg de la 2.1.3 merge fără probleme pe 2.3.0 aşa că dacă-l muţi pe cel vechi (de pe DM500) pe cel nou vei avea un sistem cu setările identice. Blocajele de imagine apar atunci cānd cheia de decodare vine cu īntārziere iar viteza de internet poate influenţează acest lucru. Şti să verifici ECM time?

  6. #6
    Member Visitor
    Join Date
    18 Apr 2013
    Posts
    5
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by ASiX88796 View Post
    Diferenţa īntre 2.1.3 şi 2.3.0 este la cititorul de cartelă şi server, componente care tu nu le foloseşti. CCcam.cfg de la 2.1.3 merge fără probleme pe 2.3.0 aşa că dacă-l muţi pe cel vechi (de pe DM500) pe cel nou vei avea un sistem cu setările identice. Blocajele de imagine apar atunci cānd cheia de decodare vine cu īntārziere iar viteza de internet poate influenţează acest lucru. Şti să verifici ECM time?
    Din pacate nu stiu cum se verifica ECM time , dar daca-mi spuneti invat repede. Multumesc mult de ajutor .

  7. #7
    Standard RSP member ASiX88796's Avatar
    Join Date
    20 Feb 2013
    Location
    LQFP 128
    Posts
    176
    Post Thanks / Like

    Post

    Există īn Blue Panel o opţiune "ECM Extra" sau "ECM info", numele diferă īntre imagini. Cu ea activată o să vezi pe ecran timpul necesar ca cheia de decodare să ajungă de la server la receiverul tău. De aici o să poţi trage nişte concluzii.


  8. #8
    Member Visitor
    Join Date
    18 Apr 2013
    Posts
    5
    Post Thanks / Like

    Default

    Multumesc mult, cred ca am reusit sa gasesc .
    Capturi nu stiu sa fac..dar copiez informatiile:

    Deci - pe Eurosport / unul din programele necriptate Nagra care-mi merg perfect, fara nicio intrerupere

    provider - Cryptoworks CAID 02
    ecm time : 0.735

    comparativ cu gigisport1 / aici se blocheaza macar o data pe minut , uneori doar pentru o fractiune de secunda, alteori pentru 10-20 secunde si alteori imi restarteaza conexiunea in router si dureaza cam 1-2 minute pana se restabileste conexiunea.

    system : Kudelski SA
    provider : TV CABO
    ecm time : intre 0.175 si 0.580

    Daca dumneavoastra aveti vreo concluzie...mie ca si noob imi scapa cu desavarsire.

  9. #9
    Standard RSP member ASiX88796's Avatar
    Join Date
    20 Feb 2013
    Location
    LQFP 128
    Posts
    176
    Post Thanks / Like

    Default

    ECM time variază cam mult dar este īn limite. Pānă īn 2.0 ar trebui să meargă bine.
    Dacă la ruter se ajunge la pierderea conexiuni atunci e clar că apar īntreruperi din cauza lipsei conexiunii cu serverul. Vezi că la router există o opţiune ca el să se deconecteze singur, verifică să fie setat pe Connection Type Continuous.


  10. #10
    Member Visitor
    Join Date
    18 Apr 2013
    Posts
    5
    Post Thanks / Like

    Default

    Eu am asa :

    Connection Setting
    Always ON Recommended
    Connection On Demand Connection will close if idle for minutes
    Manual Use Connect/Disconnect button in Status/Device Info page only



    Din pacate nu cred ca de aici este buba...si inclin sa cred ca nu din router (pentru ca merge fara nicio intrerupere cu DM500 ). Ma gandeam ca maine...poimaine sa schimb imaginea. Sa incerc si cu altceva inafara de Gemini. Vreo recomandare?

    In alta ordine de idei, am observat cateva diferente pe partea de tunere intre DM7025+ si DM500. Pe aceleasi canale si cu aceeasi antena, DM500 imi arata cu pana la 20% mai mult nivelul SNR-ului , la AGC ramanand aproximativ la fel. De ex.

    pe Eurosport, pe gigiSport 1

    DM7025
    DM7025
    SNR - 64% SNR - 48%
    AGC - 86% AGC - 85%

    DM500DM500
    SNR - 82% SNR - 72%
    AGC - 88% AGC - 86%

    Care este adevarul si de ce anume depinde nivelul semnalului aratat de dreambox (depinde de imaginea folosita ? ). Pot mari calitatea semnalului antenei (antena de 80 cm )? Castig cu acest lucru la calitatea imaginii? Va intreb deoarcece uneori se vad ceva "patratele" pe ecran (sa nu mai vorbim de diferenta calitativa dintre imaginile obtinute cu dreamboxul si cele obtinute cu tunerul DVB-T al tv-ului...si pe un panel de 40"/ 800Hz...chiar si pentru mine sunt evidente)

    Mersi mult inca o data pentru rabdarea si timpul petrecut pentru a lumina un noob!

    Respect.

  11. #11
    Standard RSP member ASiX88796's Avatar
    Join Date
    20 Feb 2013
    Location
    LQFP 128
    Posts
    176
    Post Thanks / Like

    Default

    Verifică nivelul de semnal fără cablu de la antenă conectat. La DM500 dacă nu ai LNB conectat īţi afişează 63%. Deci... cam irelevant.

    Cāt despre deconectarea routerului... nu ştiu ce să-ţi mai zic. Poţi īncerca să foloseşti MGcamd. Merge ca şi CCcam doar că linia C o bagi īn /var/keys/cccamd.list Vezi cum se comportă şi cu MGcamd şi poate descoperi de unde vine problema prin comparaţie.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •