Results 1 to 3 of 3

Thread: Dilema de inceput...

  1. #1
    Member Beginner
    Join Date
    31 Mar 2014
    Posts
    22
    Post Thanks / Like

    Default Dilema de inceput...

    In primul rand va salut si va urez un sincer felicitari pentru acest minunat site !

    Am o intrebare care s-ar putea sa fie putin cam ciudata insa sa va dau si enuntul problemei..
    deci am un Telesystem DVB-S model TS31F primit de dincolo il am de foarte mult timp intrucat
    n-aveam cunostintele necesare cu ce sa mananca acest domeniu dar intretimp m-am documentat
    si mi s-a deschis 'apetitul' sa zicem asa pentru receptia prin satelit. eu am cablu dar operatorul imi ofera putine
    programe internationale, si pe mine ma intereseaza in special cele italiene, prin urmare vreau sa fac din prezentul
    kit un mijloc de receptie domestica a satelitului HOTBIRD 13gr E. Insa am o piedica foarte mare si o dilema
    prin urmare va rog sa ma ajutati cu un raspuns..Este normal ca receptorul avand conectat doar lnb-ul sa aibe semnal 0%?
    Intreb deoarece inainte de a ma sui pe bloc, pentru ca este o procedura destul de complicata , trebe cerut permisiunea administratorului
    a vecinului de la et4.etc nu intru in detalii vreau sa nu stau toata ziua cocotat, vreau doar sa ma urc sa dau gauri si sa prind antena
    si s-o reglez, insa nu intr-un mod repetat.. Pe majoritatea modelelor de receptoare pe care a mai reglat antene de satelit, aveam
    valori de 5-10-15% putere semnal chiar daca aveam conectat lnb-ul, sau lnb cu antena orientata in pamant, in interiorul casei..
    Acest receptor nu imi arata nici-un Dzeu, are chiar si un led 'SIGNAL' pe panoul frontal care nu se aprinde in cartea de instructiuni scrie 'Signale d'Antenna' . La rubrica 'Antena Setup' n-am barele de semnal, numai la TP SCAN, care, evident sunt pe 0% cu lnb-ul conectat.
    ceea ce ma duce cu gandul ca receptorul poate fi stricat , adica tunerul stb insa sper din tot sufletul sa nu fie asa, din experientele
    dvs. mai ales cei care ati utilizat telesysteme ati avut tot asa 0% semnalul initial pana ati orientat antena?

    Va dau si cateva poze cu meniul lui, poate va faceti o idee..si sa nu uit.. am achizitionat si o antena de 60cm
    pe care am sa va rog sa-mi spuneti daca i-am montat corespunzator bratul cu lnb. Stima

    http://imageupper.com/g/?S020001001B139638105776379

  2. #2
    Standard RSP member
    Join Date
    07 Sep 2013
    Posts
    292
    Post Thanks / Like

    Default

    Nu la toate iti arata cum spui tu 5-10%.Si eu am pus de ex un ibox tot pe hotbird care era la fel 0% pana am dat de semnal...
    Cred ca Trebuie sa-i setezi la transponder o freq de pe Hotbird sa poti folosi indicatorul de semnal...
    Dar mai asteapta poate-ti raspunde cineva care monteaza antene sau poate e careva care stie cum e cu modelul tau de rec

  3. #3
    Standard RSP member
    Join Date
    30 Apr 2013
    Posts
    53
    Post Thanks / Like

    Default

    de unde esti? poate e vreun satelitar pe langa tine.
    Eventual imprumuta un decodor de digi/focus de la cineva.
    Ca orientare, te poti ghida in mare dupa antenele vecinilor.

    Poate sa arate ce semnal vrea decodorul, dar daca nu face "lock", degeaba. Chiar fara cablu legat de decodor iti poate arata, in cazul unor recepetoare si 30-50%.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •