Page 3 of 20 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 31 to 45 of 300

Thread: Amiko HD 8260+

  1. #31
    Standard RSP member
    Join Date
    16 Jan 2009
    Posts
    39
    Post Thanks / Like

    Default

    cfg~0~0~00000000
    cccamd~**********.*****.org~41600~23*2*8*~*******


    asa arata linia Multumesc.

  2. #32
    RSP - TEAM konstantine's Avatar
    Join Date
    18 Apr 2008
    Location
    Sudul României
    Posts
    1,565
    Post Thanks / Like

    Default

    cfg~0~0~00000000
    cccamd~server~port~user~parola
    salveaza in UTF-8,cfg
    daca nu vrea a merge,nu vrea.
    Last edited by konstantine; 28-10-14 at 02:03.
    Citat din Ram Daas:“The quieter you become, the more you can hear.”

  3. #33
    Standard RSP member
    Join Date
    16 Jan 2009
    Posts
    39
    Post Thanks / Like

    Default

    Intr-un final am reusit... Greseala mea era la editarea liniei [nu respectam pauzele cu semnul ~ ]. Eram obisnuit cu Dm-ul unde se copia la fel cum o editai. Vremuri noi...aparate noi. Va multumesc tuturor celor care m-ati sprijinit. Sa aveti o zi la superlativ.

  4. #34
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2011
    Location
    timisoara
    Posts
    26
    Post Thanks / Like

    Default

    aveti cumva experienta cu acest aparat cu usb wireless altul decat Ralink RT5370? daca da, ce model (tp-link, ...)? Presupun ca are doar acest driver comilat in fw.
    Ma gandesc daca nu merge cu ceva similar, ruda as zice, gen adaptor mini Ralink MT7601.
    Last edited by asztalos; 30-12-14 at 05:34. Reason: update

  5. #35
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2011
    Location
    timisoara
    Posts
    26
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by zildan View Post

    Se pune acest fisier pe un stick usb si menu-net client-"find" (butonul de pe RC).

    * cfg - permite "ascunderea" sau dimpotriva "vizionarea" tabelei serverelor
    * numarul liniilor client este limitat la dimensiunea tabelei
    eu am doar de doua zile acest receptor insa anumite 'aspecte' inca par sa ma depaseasca in configurarea lui.
    Desigur cum receptorul a venit cu un fw vechi am trecut imediat pe unul mai nou: am ales AMIKO_HD8260_2.0.38_emu (nu am vrut sa sar direct la ultimul disponibil 2.061).
    FW s-a instalat bine, desigur vine cu un nou bootloader si mi-a sters toate canalele, insa rescanate merg OK. Nu am intalnit probleme pe partea de cablu insa am ajuns la partea de config satelit. Aici m-a bagat in ceata (deocamdata) procedura de configurare C-line. Nota eu am acasa un amiko 8000 si unul 8900 si la nici care nu m-am lovit de problema de a nu putea accesa meniul de configurare (8900 merge cu liniile externe iar 8000 este client la 8900 in reteaua interna).
    La 8260+ insa ceva nu gasesc: unde se configureaza clientul. In menu nu am gasit pozitie de 'net-client' doar configuratia Internet unde nu apare nici o optiune de config cam doar configuratia retea (dhcp merge OK, ia corect adresa, merg aplicatiile retea YouTube, google map, ...). Insa in meniu apare o optiune 'Conditional Acces' config unde gasesti si o pozitie de config share cu o lista 'predefinita' de posibili clienti insa fara a putea vedea defel cum sunt ele configurate, la 'ENTER' parca face doar o selectie afisand mesajul de 'saving config'.
    Am si creat un fisier hsdata.cfg cu o linie C sigura (merge pe celealte receptoare) insa nu vad ca ar incarca in vreun fel pe undeva.
    Deci m-ar interesa care este meniul/submeniul din 2.038 la nivelul caruia trebuie sa dau 'find' de pe telecomanda ca sa-mi incarce sigur hsdata.cfg de pe un stick de pa re mergea OK upgrade SW.
    Inteleg ca prima comanda din fisier:
    cfg~0~0~00000000
    ar trebui sa-mi faca si unlock si sa-mi faca si vizibila configurarea clientilor cam.

  6. #36
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Mar 2009
    Location
    Iasi
    Posts
    230
    Post Thanks / Like

    Default

    "Insa in meniu apare o optiune 'Conditional Acces' config unde gasesti si o pozitie de config share cu o lista 'predefinita' de posibili clienti" . pai cam aici ar trebui sa dai "find/search" ca sa isi incarce hsdata de pe stick. sa verific ca nu l-am mai folosit de ceva timp.

    ---------- Post added at 09:19 ---------- Previous post was at 09:00 ----------

    ok, menu/conditional acces/ip share/net client config si aici ai optiunea sa dai "find" si systemul te va intreba daca vrei sa incarce configul de pe usb. sau dai tu pe unul din cele 7, apesi galben si editezi manual.nu uita sa salvezi.
    HH/1m

  7. #37
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2011
    Location
    timisoara
    Posts
    26
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by phys View Post

    ok, menu/conditional acces/ip share/net client config si aici ai optiunea sa dai "find" si systemul te va intreba daca vrei sa incarce configul de pe usb. sau dai tu pe unul din cele 7, apesi galben si editezi manual.nu uita sa salvezi.
    asa e. Multumesc. M-a derutat chestia cu config share ... si nu m-am uitat la ipshare. Si cred ca este necesar si reboot dupa schimbare de config (la 8000 acest meniu apare la singurul 'net config', insa in rest submeniul pare chiar identic).

  8. #38
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2011
    Location
    timisoara
    Posts
    26
    Post Thanks / Like

    Default

    am mai gasit un 'feature' 8260+, e drept ceva extra, cat se poate de atragator insa aparent total nefunctional "Channel Streaming via local network to Android Phones & Tablets". Am siz ca daca tot am ajuns la capitolul teste sa vad macar cu ce se mananca. Rezultatul e total dezamagitor.
    Sistemul evident are doua parti: unul pe partea de server, unde doar trebuie sa activezi optiunea 'BigToSmall' server din aplicatii. Pe android (Samsung S4 mini) treaba e putin mai complicata. Se cere instalat aplicatia 'Amiko Streamer' de pe google play si posibil niste codecuri de 'MX Player'.
    Ei da, pana aici totul in regula, insa aplicatia in afara de a vedea (adresa IP) si accesa amiko imi mai afisa si lista de canale, intr-o prima faza, ca apoi sa-mi spuna continut indisponibil la orice selectie, fie el chiar si canalul care chiar ruleaza pe TV. In paranteza fiind spus nu inteleg de ce primeste androidul lista de canale caci doar nu are functia de telecomanda, deci androidul NU poate reconfigura STB sa treaca si sa decodeze un alt canal doar pentru ca tu il vrei pe acela la tine pe telefon.
    Aplicatia insa pluseaza, la a doua deschidere nu mai vede nici lista de canale si imi afiseaza 'Please scan program in STB. After scan done, please press refresh to update channel list' !? Mentionec ca intre cele doua accesari nu am umblat la lista de canale insa STB a fost oprit si restartat la un moment dat ( la fel si aplicatia de pe android).

  9. #39
    Member Beginner
    Join Date
    25 Mar 2013
    Posts
    22
    Post Thanks / Like

    Default

    Problema e simpla. Daca lasi pe cablu tv receiverul, poti vedea canale de pe satelit (adica de pe celalalt tuner) cu programul ala pe android. Si invers.
    Last edited by horatyu; 02-01-15 at 08:58. Reason: regula 12

  10. #40
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2011
    Location
    timisoara
    Posts
    26
    Post Thanks / Like

    Default

    problema e simpla dar tot problema e. Am gasit doua aplicatii aproape identice care fac streaming de pe acest box: Amiko Stream si Big2Small. Intr-adevar streaming merge daca satelitul nu vine si afisat pe ecran insa:
    - desi stau pe langa routerul wifi redarea pe android (S4 mini) e cu macroblocuri si intreruperi (aparent rata de transfer foarte mica pe cand un speedtest de pe telefon imi da min 20 mbps pe internet, nemaivorbind ca in casa ar trebui sa fie conform 802.11n, deci limitat nu de wireless - 300 mbps - ci de 100 mbps din cauza conectare satelit la router)
    - nu mai merge sharing pe receptor pana la o noua repornire aparat
    In aceste conditii acest feature este mai mult decat inutil pentru mine si telefonul meu, deci nu ma mai intereaseaza.

  11. #41
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2011
    Location
    timisoara
    Posts
    26
    Post Thanks / Like

    Default

    despre sesibilitatea 8260+
    am observat ca acest receptor afiseaza nivele si calitate semnal total diferite fata de 8900 si 8000. Deja stiam, bazat pe teste comparative ca 8000 are sesibilitate mai redusa decat alien si cu faptul ca alien, desi afiseaza nivele de semnal de 60 - 70 (numai transponderele puternice ajung la peste 70) afiseaza quality 70-100, iar pe unde quality cade sub 50 fie dispare semnalul fie decodarea e cu macroblocuri. Nota: am diseq 1/10 si pe anumiti porti mai vine inseriat si cu un 1/4 iar antenele sunt cu multilnb (3-5 lnb/antena), deci am o plaja larga atat la nivel semnal cat si quality.
    In aceleasi conditii 8260+ afiseaza un nivel de semnal in general 89-90, rareori sub acest nivel, insa quality ramane in plaja 45-60, cu valori mai mare doar pentru transponderi puternici de la sateliti pozitionati in focarul antenei (lnb central). Insa surpriza este ca la scanare gaseste toate canalele pe care le gaseste si 8900, nu a pierdut nici un transponder de la gigi unde se stie ca au cateva TP-uri cu semnal mai slab. Sunt de acord, totul este relativ, depinde ce antena, lungime cablu, diseq etc. insa eu compar aici relativ 8260+ cu 8900 (alien). Eu am doar antene de 80 si 90 cm si am ~20m cablu pana la diseq 1/10 de unde inca 2-5m cablu catre lnb-uri. Insa am facut aceste teste intr-o zi mohorata, innorata (mai ca nu ningea) din TM (azi dimineata chiar a nins). In plus la 8260+ cade canalul sub quality de 35-39 (spre deosebire de 50 la alien).
    In concluzie, desi raporteaza nivel de semnal exagerat si quality mult mai pesimist, sensibilitatea receporului pare sa fie sensibil apropiat de cel al lui 8900, iar receptia este de buna calitate.
    Spre deosebire de tunerul satelit, pe cablu, am semanl de 74 (dupa doua splitere, unul de 1/6 si unul de 1/2) insa quality nu se dezlipeste de 100. Nu am ce sa zic, aici nu am cu ce compara (poate tunerul DVB-C de la TV, daca ar raporta quality)

  12. #42
    Member Beginner
    Join Date
    25 Mar 2013
    Posts
    22
    Post Thanks / Like

    Default

    Are cineva card de nextgen infipt in 8260? Apropo cine a testat 2.0.62 sau 2.0.70?

  13. #43
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2011
    Location
    timisoara
    Posts
    26
    Post Thanks / Like

    Default

    cateva minusuri 8260+ (fw 2.0.38_emu) detectate de pana acum (in cateva zile de butonare):
    - lipsa de skin-uri, aka. interfata grafica batuta in cuie (fond inchis)
    - lista de TP-uri default neactualizata (multe TP-uri lipsa sau cu SR incorect) - am (re)editat manual urmarind lyngsat/kingofsat
    - lipsa previzualizare canale cand contruiesti lista de favorit
    - afisare ceas (pe panoul frontal) doar in 'fake' standby
    - uneori, pe anumite canale de satelit, 'pierde' configuratia modului ecran, schimba raportul de aspect al ecranului
    - comenzile de la telecomanda in anumite momente par a nu fi luate in seama ca apoi sa fie executate 'la gramada' in secventa in care au fost introduse
    - butoanele de la telecomanda ferme dar enervante (se aude click)
    - comutare relativ lenta (cateva secunde) intre DVB-C si DVB-S
    - comutare relativ (fata de 8900) lenta intre sateliti (diseq 1.1, 1/10), si mai ales pe porturile care vine inseriate si cu switch diseq 2.0 (1/4); nota: e un pas inainte faptul ca suporta switchuri cascadate (8000 nu stie doar 8900 putea sa comande)
    - streaming catre android defectuos, cu macroblocuri si cu 'agatarea' functiei de sharing
    - AliEditor disponibil pe net (sw de prin 2011) nu vede corect user database (fisierul *.udf) insa poate extrage aceasta informatie din back-up sistem (fisierul *.abs) - nu am incercat inca sa pun inapoi *.abs de dupa editare lista canale

  14. #44
    Member Beginner
    Join Date
    25 Mar 2013
    Posts
    22
    Post Thanks / Like

    Default

    asztalos: poti sa faci un test pt. mine? Incearca sa programezi sa inregistreze de pe orice canal si vezi daca incepe inregistrarea? La mine nu vrea cu 2.0.62 emu.

  15. #45
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2011
    Location
    timisoara
    Posts
    26
    Post Thanks / Like

    Default

    inca nu am ajuns la capitolul inregistrari (nota: eu am preferat 2.0.38 emu, am zis sa nu sar dintr-un singur pas de la fw 1.0.70 la ultimul). De fapt inca nu am conectat HDD doar stick USB (de 2GB si de 16GB) pe care le citea fara probleme.
    Insa o sa fac un mic test.
    Deocamdata imi da ceva bataie de cap editorul de canale AliEditor pe care-l mai foloseam si la 8000 insa in cazul 8260+ din start nu deschide corect un *.udf exportat (porneste, aparent deschide - nu da eroare, insa nu apare nimic in lista). Asa ca singura metoda este cea de citire user database din fisierul *.abs. De fapt cu 8000 mergea doar cu *.abs updatat si pierdeam de regula lista de favoriti insa reactualiza corect info de sateliti si TPlist aferent. Ciudat este (in cazul 8260+) ca citit din *.abs si exportat user database intr-un fisier *.udf acesta va avea dimensiunea de doar 526 kB spre deosebire de 3145 kB ai unui export *udf de la amiko. Din acest motiv nu am incercat (inca) sa reimport in amiko acest udb exportat pana ce nu ma lamuresc de unde vin aceste diferente.
    treaba e ca mi-ar fi foarte util sa fac import de TP list/satelit intre receptoare (8000, 8900 si 8260) insa AliEditor cere ceva formate *.h sau *.txt fara insa metionarea sintaxei din aceste fisiere. Am incercat sa folsesc niste fisiere simple *.txt insa pana acum doar cu freez de editor ma alegeam. Stie cineva ce sintaxa trebuie sa aiba acest TP list (fie *.h sau *.txt) ca sa fie OK pentru AliEditor ?
    Last edited by konstantine; 09-09-15 at 12:34.

Page 3 of 20 FirstFirst 123456713 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •