Results 1 to 11 of 11

Thread: Ajutor Amiko Alien

  1. #1
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Nov 2009
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Default Ajutor Amiko Alien

    Salut! cam de un an de zile functioneaza boxul Alien 1 si 2 fara probleme, dar azi dimineata s-a dus totul. Un lucru interesant am observat: cu toate ca sunt toate fisierele de configurare prezente in boxuri, serverele pornesc, dar ninci un user nu poate conecta la box - inclusiv nici eu!!!

    Pe alien 1 am umblat in setari, si iar au aparut userele - dar nu stiu cum am reusit. De fapt nu am transcris nimic...
    Dar in alien2 - care de fapt este serverul cu cardul focus, nici cum nu pot activa userii.

    Il cunosc fisierele de configurare, sunt corect introduse, dar in webinfo nu apar userii numai serverele.

    A-ti mai intalnit asa ceva? Imi puteti da un sfat bun ca ce sa incerc?

  2. #2
    Standard RSP member
    Join Date
    14 Jun 2008
    Location
    Ro
    Posts
    328
    Post Thanks / Like

    Default

    Salut! Ce provider de net ai? Folosesti vreun serviciu dns, gen no-ip sau ai Ip fix? Vezi la setarile de retea/router/dns, poate s-a schimbat ceva si nu s-a facut actualizarea. Nu in ultimul rind un restart la router ai incercat?

  3. #3
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,544
    Post Thanks / Like

    Default

    uneori faptul ca nu ai setat DHCP apar conflicte de IP local in reteaua locala si de aici tot felul de probleme
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  4. #4
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Nov 2009
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Default

    Am reusit sa-l rezolv treaba. Nu era de la DNS, acolo nu am scimbat nimic. Si nu era de la DHCP, fiindca pentru reteaua locala am avut rezervat ip-uri. Pur si simplu l-am transcris fisierele de configurare. Nu am schimbat nimic, numai trebuia sa le transcriu pe toate fara spatii mari intre ele.
    Nu inteleg ca atunci de ce a functionat pana atunci fara probleme, dar asta era problema. Si intre timp nu am schimbat versiunea oscam, deci nici de aici nu putea veni.
    Totusi, multumesc pentru sfaturi.

  5. #5
    Member Beginner
    Join Date
    16 Dec 2012
    Posts
    19
    Post Thanks / Like

    Default Ajutor Amiko Alien

    Buna seara.Am si eu un alien 1 si nu mai vrea sa scaneze nici cu spark nici cu enigma 2 frecvente mai sus de 11700 pe orice satelit incerc,am incercat si cu alt tuner si la fel se comporta.Aveti idee de ce?

  6. #6
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    5,250
    Post Thanks / Like

    Default

    Ai incercat cualt lnb sau receptor?
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  7. #7
    Member Beginner
    Join Date
    16 Dec 2012
    Posts
    19
    Post Thanks / Like

    Default

    Totul este ok ca-mi funtioneaza enfinity pe aceeasi antena doar acest amiko nu vrea i-am schimbat si sursa de alimentare de la alt amiko perfect functional si tot la fel face

  8. #8
    Standard RSP member
    Join Date
    19 May 2007
    Posts
    52
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by iannys View Post
    ...alien 1... nu mai vrea sa scaneze ... frecvente mai sus de 11700 ...Aveti idee de ce?
    Al meu, de cand l-am luat, n-a gasit semnal pe nicio frecventa normala. La un blind scan am observat ca toate programele gasite apareau cu 2-3 MHz mai jos decat ar fi fost normal. Vazand anomalia am definit transponderele cu 2 MHz mai jos, adica in loc de 12687 H (pe care n-am pic de semnal) am pus 12685 H (pe care am semnal full si gasesc posturile ce transmit teoretic pe 12687). Incearca si tu cu cativa mhz in sus/jos, poate cine stie...

    PS pentru carcotasi: anomalia mea nu-i de la lnb. alma si kaonul merg normal pe acelasi lnb.

  9. #9
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    5,250
    Post Thanks / Like

    Default

    In Spark cred ca ai facut asta, in E2 nu am observat.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  10. #10
    Member Beginner
    Join Date
    16 Dec 2012
    Posts
    19
    Post Thanks / Like

    Default

    Salut.Face la fel si pe spark si pe e2 cu orice fel de imagine pun.Totul decurge normal dar cind ajunge la frec.11700 in sus gata nu ai scaneza nimic nici cu blind scan pe spark.Ce poate avea nu am idee

  11. #11
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    5,250
    Post Thanks / Like

    Default

    Lista prescanata ai pus? Cu ea merge?
    Intreb asta pentru ca eu folosesc doar listele EENF70 care se genereaza zilnic si le pot descarca din panel la e2 RSP.
    E drept ca stau mai mult pe cablu in ultimi ani si poate nu am sesizat asta.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •