Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Inlocuire / reparatie sursa de alimentare Alien

  1. #1
    RSP Enigma Team
    Join Date
    28 Aug 2009
    Location
    Departe
    Posts
    435
    Post Thanks / Like

    Default Inlocuire / reparatie sursa de alimentare Alien

    Salut,

    Aveti idee daca se pot cumpara surse de alimentare pt. Amiko SHD-8900? A mea a crapat, si nu e doar o siguranta arsa. Daca se pot cumpara separat, stiti cu ce part-number sau alt identificator, pe placa nu e trecut nimic clar (doar un RoHS 1143 care nu e un identificator).

    Nu locuiesc in Romania. Am cautat daca pot gasi pe aici (Olanda) un alt Alien defect de la care sa recuperez sursa, dar nu am avut noroc.

    Toate bune,
    Sebastian

  2. #2
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,217
    Post Thanks / Like

    Default

    Esti sigur ca e numai sursa? E vorba de Alien 1?
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  3. #3
    RSP Enigma Team
    Join Date
    28 Aug 2009
    Location
    Departe
    Posts
    435
    Post Thanks / Like

    Default

    90% sigur ca e sursa. Siguranta se tot arde cand o inlocuiesc. Am inlocuit si un condensator care parea putin bombat, dar degeaba.

  4. #4
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,217
    Post Thanks / Like

    Default

    Mi-a trimis cineva un Alien la reparat si avea sursa stricata. Am schimbat mai multe piese, printre care si integratul. Aparent am reparat sursa da nu misca nimic aparatul. E posibil sa fi fost traznit si in acest caz am muncit degeaba.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  5. #5
    Member Visitor
    Join Date
    12 Jul 2008
    Posts
    2
    Post Thanks / Like

    Default

    poate fi puntea de diode una din ele in scurt

  6. #6
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,217
    Post Thanks / Like

    Default

    Itzi dai seama ca am schimbat si puntea.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  7. #7
    RSP Enigma Team
    Join Date
    28 Aug 2009
    Location
    Departe
    Posts
    435
    Post Thanks / Like

    Default

    Pentru un electronist, probabil se poate face un diagnostic. Dar pentru cei ca mine, car nu au nici cunostinte de electronica, nici timp sa mearga pana la un depanator, solutia de a cumpara un modul nou (sursa de alimentare) e cea mai convenabila - desigur, daca pretul nu depaseste 15-25% din valoarea receptorului.

    Deci, revenind la intrebarea originala: stie cineva daca se gasesc sursele astea de cumparat pe undeva?

  8. #8
    Satelitar&feedhunter cipryDXfeed's Avatar
    Join Date
    17 Nov 2008
    Location
    ALBA
    Posts
    1,715
    Post Thanks / Like

    Default

    Acolo in sursa ai ceva in scurt. Verifica puntea redresoare daca este ok. poate avea si un PTC pentru protectie. ceva poze ar fi bune. nmai bine !

  9. #9
    RSP Enigma Team
    Join Date
    28 Aug 2009
    Location
    Departe
    Posts
    435
    Post Thanks / Like

    Default

    Multumesc pentru sfaturi. Dar, dupa cum spuneam, nu vreau sa fac depanare. Intrebarea mea era daca se gaseste de cumparat sursa cu totul.

  10. #10
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,217
    Post Thanks / Like

    Default

    Cred ca se gaseste, e sursa comuna la mai multe modele de aparate Amiko din cate stiu.

    ---------- Post added at 11:43 ---------- Previous post was at 11:09 ----------

    Asta e sursa mea:



    E in reparatie inca.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  11. #11
    Satelitar&feedhunter cipryDXfeed's Avatar
    Join Date
    17 Nov 2008
    Location
    ALBA
    Posts
    1,715
    Post Thanks / Like

    Default

    @zildan

    ai tensiune pe cond de 400 v ? daca da atunci este defect integratul dmo365r (acesta da impulsuri)

    gasesti la mivarom http://www.mivarom.ro/catalog/produc...5rn-fsc-p-4766
    Last edited by cipryDXfeed; 20-02-16 at 23:47.

  12. #12
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,217
    Post Thanks / Like

    Default

    L-am cumparat de 2 ori deja, primele 2 le-am pierdut apoi cu unu din urmatoarele l-am inlocuit. Dupa mine pare ok sursa, da nu benzineste. Nu stiu daca porneste fara sarcina .
    O sa o mai iau la purecat. Dupa cum vezi am si o dioda dezlipita pentru masuratori.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  13. #13
    Satelitar&feedhunter cipryDXfeed's Avatar
    Join Date
    17 Nov 2008
    Location
    ALBA
    Posts
    1,715
    Post Thanks / Like

    Default

    Eventual optocuplorul sa il mai schimbi. Sursa nu porneste fara sarcina.

  14. #14
    RSP Enigma Team
    Join Date
    28 Aug 2009
    Location
    Departe
    Posts
    435
    Post Thanks / Like

    Default

    Mama voastra de electronisti, ca bagati virusu' in oameni nevinovati.

    Daca tot nu am gasit sursa sa o cumpar (mint pe fata capitalistii astia care zic ca daca e cerere, apare si oferta), m-am bagat cu aparatul de masura pe sursa. Sunt 4 diode langa siguranta, cred ca aia e puntea, da? Doua diode (D1, D2) imi arata 0 cand le citesc. Asta se cheama ca sunt strapunse? Si daca da, care sunt sansele ca doar alea sa fie defecte, sau sa mai fie ceva busit mai tare in alta parte, iar diodele sa fie doar efectul?

  15. #15
    Satelitar&feedhunter cipryDXfeed's Avatar
    Join Date
    17 Nov 2008
    Location
    ALBA
    Posts
    1,715
    Post Thanks / Like

    Default

    schimba cele 4 diode si siguranta

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •