Results 1 to 15 of 15

Thread: GigaBlue 800HD SE ''afisaj mort''

  1. #1
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,144
    Post Thanks / Like

    Default GigaBlue 800HD SE ''afisaj mort''

    Salut , intampin o prb. foarte ciudata cu receptorul meu
    Cu vreo cateva luni in urma afisajul lui a inceput sa faca ca o ''lumina dinamica'' , aparand/disprand aleatoriu cifre/segmente
    Practic in prezent e 'mort'' de tot afisajul lui , in schimb receptorul functioneaza normal
    Astfel ca va rog frumos sa ma ajutati in una dintre solutiile de mai jos :

    1 - Care este procedura/pasii de a instala o imagine prin usb fara ajutorul afisajului
    Mentionez ca in prezent rulez ca imagine E2 - OpenMips 4.2

    2 - Daca are/doreste careva care are acelas model cu alte prb. sa imi vanda afisajul de la receptorul lui
    Sunt din Bucuresti si ar fi mai indicat ca vânzarea sa fie cu o proba la fata locului si nu ''orbeste'' prin fan curier/posta , detalii/pret cerut prin pm

    3 - Cine vrea sa scape de un astfel de model sau unul mai evoluat ( GB HD Ultra UE ) sa imi comunice pretul prin pm
    Bine inteles ca la cumpararea aceluias model sau mai evoluat vor aveea prioritate cele care mai sunt in garantie

    Deocamdata nu am ''gasit'' un electronist care sa ii dea de cap/rezolve aceasta prb.
    Iar cu trimisul in service/reparatie s-ar putea sa ma coste jumatate din pretul unuia sh si nu prea merita
    Cred ca pe putin 200 lei , avand in vedere ca 50 lei ii dau doar la curier dus/intors

    Multumesc anticipat de raspunsuri/sfaturi/oferte

  2. #2
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    5,234
    Post Thanks / Like

    Default

    Am editat titlul postului, acum e clar mai aproape de adevar. Afisajul nu poate fi orb, el "afiseaza" nu vede.
    Saptamana viitoare ma uit la el daca vii cu aparatul la "Eroilor" . Stau din 2013 in Bucuresti in caz ca nu stiai.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  3. #3
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,144
    Post Thanks / Like

    Default

    Ii rog frumos pe cei din Bucuresti si care detin acest model de receptor de satelit combo ( GB 800 HD SE ) sa imi scrie si mie in pm numarul lor de telefon
    Ma intereaza o proba cu afisajul de la receptorul lor la placa de baza a receptorului meu

    Multumesc anticipat de intelegere

  4. #4
    Administrator GIGABLUE laleauaneagra's Avatar
    Join Date
    01 Feb 2007
    Posts
    4,567
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by mario08 View Post

    1 - Care este procedura/pasii de a instala o imagine prin usb fara ajutorul afisajului
    Mentionez ca in prezent rulez ca imagine E2 - OpenMips 4.2


    3 - Cine vrea sa scape de un astfel de model sau unul mai evoluat ( GB HD Ultra UE )


    Deocamdata nu am ''gasit'' un electronist care sa ii dea de cap/rezolve aceasta prb.
    1.sa instalezi o imagine fara display e SIMPLU....imaginatie si numeri 3 secunde si dai OK.......ce zici?
    3.ce limbaj?......sa scapi?

    pai trebuie sa gasesti ELECTRONIST nu ....altceva

    si tot nu inteleg ce tot o dai cu display ca si cum ar fi o ciuma pentru receptor....pe varianta SE e doar pentru ceas,iti lipseste chiar asa de mult CEASU ?
    Lumină, mai multa lumină (Licht, mehr licht)” zise Goethe

    FEEL THE BLUE SPIRIT...GIGABLUE.NET

  5. #5
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    5,234
    Post Thanks / Like

    Default

    Lasa mistoul ! Am sapat eu nitel la aparat. Nu comunica serial procesorul panelului cu CPU.
    Daca aveam un front panel de test puteam macar sa localizez defectul, asa nu sunt sigur ca nu sunt trasee pe placa intrerupte, nu am cum sa le masor pana in procesor.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  6. #6
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,144
    Post Thanks / Like

    Default

    Deci , il rog frumos pe cel care e "dispus" sa ii dea lui Zildan receptorul/afisajul de proba
    Nu cred ca in Zildan se pune prb. de "stricat"

  7. #7
    Administrator GIGABLUE laleauaneagra's Avatar
    Join Date
    01 Feb 2007
    Posts
    4,567
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by zildan View Post
    Lasa mistoul ! Am sapat eu nitel la aparat. Nu comunica serial procesorul panelului cu CPU.
    Daca aveam un front panel de test puteam macar sa localizez defectul, asa nu sunt sigur ca nu sunt trasee pe placa intrerupte, nu am cum sa le masor pana in procesor.
    unde e misto-ul? ......mari oameni santeti voi....restu umili muritori si ce atat circ cu un display ce arata doar ceasu
    Lumină, mai multa lumină (Licht, mehr licht)” zise Goethe

    FEEL THE BLUE SPIRIT...GIGABLUE.NET

  8. #8
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,144
    Post Thanks / Like

    Default

    Demonstreaza-ne ca esti un "om marinimos" si ajuta-ma cu un display de test
    Nu e vorba doar de un "simplu" afisaj doar pt ceas , ci mai sunt si niste butoane
    Nu cred ca e nevoie sa iti mai scriu ce butoane si la ce iti trebuiesc

  9. #9
    Administrator GIGABLUE laleauaneagra's Avatar
    Join Date
    01 Feb 2007
    Posts
    4,567
    Post Thanks / Like

    Default

    pai in cazu asta nu vorbim doar de afisarea dispaly ci despre tot front panel...incearca sa schimbi comunicarea cu placa si poate se rezolva,daca nu e clar ca e ceva pe integrat front panel,acolo trebuie sa sti schema ca altfel le cauti pe fiecare ce face...etc,etc

    din italia nu pot sa te ajut
    Lumină, mai multa lumină (Licht, mehr licht)” zise Goethe

    FEEL THE BLUE SPIRIT...GIGABLUE.NET

  10. #10
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,144
    Post Thanks / Like

    Default

    Dupa cum a scris si ''doctorul'' ( Zildan ) , el sa cam ''lamurit'' despre ce este vorba
    Insa ar dori sa faca un ultim test cu un panel/pl. afisaj + butoane bun pt. a se convinge concret cine e de vina ca ''nu comunica'' :
    - uproc. de pe panel sau proc. de pe pl. de baza
    Mai multe puteti afla daca il intrebati pe ''doctor'' , receptorul fiind inca la el
    Deci nu eu fac testul in cauza , in caz ca e cineva care doreste sa ma ''ajute''

  11. #11
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,144
    Post Thanks / Like

    Default

    REZOLVAREA situatiei mele , receptor functionabil fara partea de afisare/fara butoane :

    - Se foloseste un stick usb2.0 cu o viteza de scriere/citire acceptabila , eu avand un SanDisk Cruzer Micro de 4Gb ( vezi foto atasat )
    - Se formateaza stick-ul in FAT32/4096 bytes
    - Se scrie in el fisierul BURN luat de aici - http://gb-support.de/category/firmwares/se/ - imaginea OpenMips 5.3
    - Se mai scrie pe stick si dosarul GIGABLUE al imaginii pe care dorim sa o instalam ( vezi foto atasat )
    Eu am ales ultima versiune de imagine de la OpenATV
    - Se opreste receptorul din alimentare/se scoate jack-ul de alimentare din spatele lui
    - Se conecteaza stick-ul usb gata ''pregatit'' in portul usb de pe panoul din spate ( usb back )
    - Se conecteaza receptorul la alimentatorul lui ( se introduce jack-ul de alimentare in receptor ) si cu tv-ul dat pe functia AV/Monitor se asteapta pana când se va INEGRII IMAGINEA pe tv/RESETA receptorul
    - Pe perioada instalarii noi imaginii se poate observa cum lumineaza stick-ul ( frecvent/repede si apoi mai lent ) daca acesta e dotat cu un indicator luminos
    - Pe perioada scurta cat sa inegrit imaginea pe tv/resetat receptorul se scoate stick-ul usb din spatele receptorului
    - Apoi se trece la setarile de baza ale respectivei imagini noi instalate

    Nu stiu ce ar afisa pe afisajul receptorului , daca acesta ar functiona
    De reparat nu cred ca se mai pune prb. , fiindca afisajul/butoanele nu prea sunt folosite ( doar ceas in st-by )
    Ca sursa de informare a fost aici - http://sateliti.info/showthread.php/31175-Suport-Center

    Sper sa fie de folos cele scrise mai sus si altor posesori de GB-uri care au astfel de prb. ''minore''


    Last edited by mario08; 17-04-16 at 15:43.

  12. #12
    Administrator GIGABLUE laleauaneagra's Avatar
    Join Date
    01 Feb 2007
    Posts
    4,567
    Post Thanks / Like

    Default

    pai chestia e si mai simpla daca vroiai sa pui o imagine ................eu credeam ca o tot dai cu afisaju

    1.in folderu GIGABLUE ai fisierele aferente imagini....acolo ai un fisier NOFORCE.....pe care il redenumesti in FORCE si asa se instaleaza imaginea fara nici o confirmare
    Lumină, mai multa lumină (Licht, mehr licht)” zise Goethe

    FEEL THE BLUE SPIRIT...GIGABLUE.NET

  13. #13
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,144
    Post Thanks / Like

    Default

    Lalaeauneagra , de ce ma faci sa iti aduc aminte de vorba aceea cu ''viteji dupa razboi...''
    Ti-am scris destul de clar ca nu era vorba doar de afisaj in sine ( cele 4 cifre ) , ci si de butoanele de pe placa respectiva
    - Oare când instalezi o noua imagine nu folosesti si doua butoane ( in procesul clasic ) ?
    - De ce oare unii dintre semni sunt atat de ''rai'' si nu dau ''o mana de ajutor'' la nevoie
    Trebuia sa scriu eu ce am scris/rezolvat , ca sa vii tu acum ''cel viteaz'' si sa scrii....
    Of romani , romani si ne mai intrebam de ce suntem ''priviti'' cum suntem

  14. #14
    Administrator GIGABLUE laleauaneagra's Avatar
    Join Date
    01 Feb 2007
    Posts
    4,567
    Post Thanks / Like

    Default

    nu prea inteleg ce vrei sa spui cu postu de mai sus......o fi cum zici tu

    si nici sensu topicului nu l-am inteles decat faptu ca tu vroiai afisaj si butoane

    ia baga o geana prin alte posturi ca te intrebai cum pui o imagine....ti am raspuns simplu...asteapta 4 secunde si dai OK insa nenea zildan ma ia ca fac misto...o fi....treaba cu 4 sec e valabila daca panelu e ok si doar display e defect

    pe urma oai tot dat-o cu reparatu s.a.m.d.......................nu te ai plans deloc ca tu vrei sa pui o imagine si nu poti din cauza display

    dar totu e cum zici tu
    Lumină, mai multa lumină (Licht, mehr licht)” zise Goethe

    FEEL THE BLUE SPIRIT...GIGABLUE.NET

  15. #15
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,144
    Post Thanks / Like

    Default

    Ok , las-o asa cum e si sa fi tu singurul care nu a inteles

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •