Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 31 to 45 of 88

Thread: Dyndns,ICS

  1. #31
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    banuiesc ca ceva nu am facut ok , mai ales la Ip -uri pe acolo tocmai asta era si motivul pentru care ceream un pic de ajutor .

  2. #32
    Banned
    Join Date
    26 Nov 2009
    Posts
    80
    Post Thanks / Like

    Default ....

    Quote Originally Posted by david7 View Post
    Salut all
    In primul rand trebuie sa ii aduc omagiile lui zmerura care ne-a intins o mana de ajutor. zmeura sa fii binecuvantat.
    Acum doresc si eu sa ma ajutati cu o problema.
    Am luat un dreambox 500s si nu l-am luat setat tocmai in ideea de a-mi sparge capul cu el ceea ce ulterior imi va fi benefic.
    In fine
    Problema mea este urmatoarea:
    Cand deschid DCC si ii dau conect la dreamboc ( folosid cross over ) imi da o eroare care suna asa" Erorr10057 in function send Socket in not connected"
    Am umblat si in dreambox am setat si ip-urile date de zmeura in tutorial si tot nu reusesc.
    Ma puteti ajuta pls .
    La ce este conectat dm500...direct la calculator??Oricum nu este nevoie de router sau modem pt configurare sau incarcare firmw.
    -dezactiveaza DHCP din dm500
    -in calculator da click dreapta pe placa de retea la care esti conectat cu dm500-proprietati TCP-IP-scrie acelasi IP in dm500 ca in placa asta--dezactiveaza si de la placa DHCP---
    -dezactiveaza firewalls de windows si antivirus--(pina probezi)
    -placa retea
    192.168.1.1
    255.255.255.0
    192.168.1.1
    -dm500
    192.168.1.2
    255.255.255.0
    192.168.1.1
    -la DNS din dm500 nu pui nimic,sau pui gateway de la placa de retea
    192.168.1.1
    save....nu uita sa salvezi.
    toate IP-urile care le am mai sus sint de exemplu dar e posibil sa ai la fel.Important este sa faci diferenta de la un aparat la altul prin ultimul numar...192.168.1.1......sau 192.168.1.2....sau 192.168.1.3...etc.
    Cind ti se schimba toate punctele in verde din dm500 este OK
    reseteaza dm500..uneori si calcul trebuie,mai ales daca este prima configurare.Daca nu te descurci iti fac manual cu poze dar inainte sa vii sa spui ce sistem ai,cabluri,aparatura...ca sa stiu cum sa-ti fac manualul

    uite aici un link

    http://www.rpc-forum.ro/showthread.php?p=4952#post4952
    Last edited by kittmask; 03-01-10 at 00:12. Reason: am uitat

  3. #33
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    Merci foarte mult..am facut ceva progrese am reusit sa conectez Dcc la dreambox, insa unde imi ziceai de punctele verzi de la Ip din dreambox.. inca sunt rosii.
    AM mai uitat ceva ??
    Si as mai avea o intrebare.. eu nu am internet acum ... pot vedea ceva programe cu el asa ? Banuiesc ca trebuie sa ii pun ceva programe
    Stima

  4. #34
    Administrator GIGABLUE laleauaneagra's Avatar
    Join Date
    01 Feb 2007
    Posts
    4,529
    Post Thanks / Like

    Default

    ca sa testezi acele leduri rosi apesti butonul galben----test si ele se vor inverzi daca legatura e corecta

    ca sa vezi pe gigi becali pui pluginu hacksatkeys dai clic pe cccamcw si cam atata
    Lumină, mai multa lumină (Licht, mehr licht)” zise Goethe

    FEEL THE BLUE SPIRIT...GIGABLUE.NET

  5. #35
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    pai asta e ideea ca i-am dat test si imi zice ca reteaua nu e ok , dar nu inteleg sunt aceleasi ip-uri . cu dcc ma pot conecta pe el.
    hmm sunt fan jiji )

  6. #36
    Banned
    Join Date
    26 Nov 2009
    Posts
    80
    Post Thanks / Like

    Default ....

    Quote Originally Posted by david7 View Post
    Merci foarte mult..am facut ceva progrese am reusit sa conectez Dcc la dreambox, insa unde imi ziceai de punctele verzi de la Ip din dreambox.. inca sunt rosii.
    AM mai uitat ceva ??
    Si as mai avea o intrebare.. eu nu am internet acum ... pot vedea ceva programe cu el asa ? Banuiesc ca trebuie sa ii pun ceva programe
    Stima
    Ca sa-l vezi pe gigi nu ai nevoie de internet decit daca cineva iti da in sharing,dar de moment ai nevoie doar de antena ...pe pozitie,receiverul cu imaginea respectiva...si formula magica bagata intr-unul din fisierele de pe dm500.
    Si ca sa te poata ajuta lumea mai eficient zi ce ai acolo pe masa,aparate,soft,etc sa nu pierdem timp sa facem manuale pentru gemini si tu sa ai altceva.Nu trebuie sa-ti fie rusine daca nu stii,nici noi nu sintem Superman(de asta ne si aflam aici,in loc sa stam pe pagini porno).Invatam unul de la altul dar daca nu arati cu degetul unde te doare nu avem de unde sa stim.
    -Asa ca daca merge DCC si vezi ce ai in receiver cu calculatorul,e OK.Ce imagine ai pe receiver...Gemini,Nabilo,etc???
    -Ce versiune?
    -In afara de cablu cross over mai ai si altceva???cablu null modem nu ai??Eu pe asta din urma il recomand,mai ales novicilor.
    -Ca sa te conectezi la internet ce folosesti??modem,router,wireless,prin cablu.
    Daca ai wireless pe calculator si vrei sa descarci cccam,sau altceva din addons pentru receiver,vezi daca ai retele wireless neparolate prin zona,sau vorbeste cu un vecin sa iti dea parola lui sa faci si tu probe.
    -Daca nu spui toate astea e mai greu pentru noi sa te lamurim decit pentru tine.

  7. #37
    Banned
    Join Date
    26 Nov 2009
    Posts
    80
    Post Thanks / Like

    Default ...

    Manual de instalare imagine pe dreambox 500 sau clone
    Sfatuiesc incepatorii sa foloseasca DreamUp si cablu null modem pentru ca este mai simplu decit
    cu DCC prin placa ethernet.
    -Inainte de toate descarcati DreamUP si imaginea care doriti sa o instalati in calculator.

    -Pregatiti cablul null modem,si atentie ca arata la fel ca cel serie dar firele...pinii sint conectati diferit
    in mufele db9..daca al vostru e serie adica daca corespunde pin cu pin,atunci taiati-l,si faceti dupa cum urmeaza:
    pin 2 de la mufa A se uneste cu pin 3 de la mufa B
    pin 3 de la mufa A se uneste cu pin 2 de la mufa B
    pin 5 de la mufa A se uneste cu pin 5 de la mufa B
    -Ok,conectam dm500 la calculator prin cablu null modem dar nu pornim dm500 de la reteaua de curent.
    -pornim programul dreamup si selectionam portul com la care este conectat dm500,si de obicei este com1
    dar voi incercati toate com daca nu este com1.
    -odata pornit programul,dati click in butonul conect al acestuia si imediat dupa aceasta porniti dm500 de la curent.
    ..........................

    ..............................
    -daca totul a decurs corect in alegerea portului,si daca nu aveti alte probleme de cablu,veti vedea ca se activeaza
    butoanele programului,si incepe sa incarce dunga albastra(verde)

    ..................
    Nu faceti nimic in acest timp,aveti rabdare pina va aparea urmatoarea in care va zice ca sa realizat operatiunea,dupa care
    va trebui sa dati click pe butonul erase sau flash/erase

    .......................
    cind termina operatiunea de stergere dati click in butonul flash,si va trebui sa alegeti imaginea din calculatorul vostru,ma refer la Gemini,Nabilo,
    etc,pe care ati descarcat-o in prealabil....o selectionati si continuati.

    Daca totul sa facut OK si nu va dat eroare pina la pasul asta,atunci nu mai ramine decit sa resetati dm500 si veti vedea pe ecranul TV
    noua imagine instalata in dm.
    ------------------------------------
    ----------------------------------
    Urmatorul pas daca imaginea sa instalat corect este sa configurati dm500 ca sa-l puteti conecta la internet si sa puteti downloada si instala
    din addons,ce aveti nevoie..cccam,newcs,etc...configurari,pluginuri,emu,si altele.

    CONFIGURARE RETEA
    ...................
    Cind veti porni dm500 pt prima data dupa ce instalati noua imagine va trebui sa configurati sitemul TV,sateliti,etc,dar trecem peste asta
    -odata terminata configurarea intram in menu,in setari,setari avansate,si in network
    si veti vedea o imagine ca asta

    -------------------------
    1-dezactivati DHCP-casuta sa nu fie bifata
    2-la IP scrieti in functie de ce date aveti in reteaua voastra de internet,sau locala
    ex.daca routerul are 192.168.1.1
    si calculatorul are 192.168.1.34
    atunci dm500 va avea 192.168.1.35 sau 36,sau 37...pina la 254inclusiv
    3-Netmask este acelasi la orice aparat
    4-la Type puneti Lan daca nu aveti internet sau network daca aveti(nu mai stiu cum este in engleza)
    5-Nameserver puneti daca stiti,daca nu puneti ip-ul de la gateway de la modem,sau de la placa de retea la care v-ati conectat(la calculator)
    6-Gateway puneti 192.168.1.1 sau ce aveti la gateway modem,sau placa de retea de la calculator
    7-dati save si in functie de imaginea instalata aveti si un buton test sa vedeti daca a iesit bine
    8-recomand restart la dm500 ca sa fim siguri ca merge bine,si dupa repornire verificati daca datele pe care
    le-ati completat la retea sint cum le-ati pus.
    ------------------
    Eu am instalat Gemini 4,60 NOBomB si Cccam 2.0.11,asta in cazul in care vreti sa faceti asa si sa nu mai cautati cine stie ce.
    In Imaginea asta in keys am atasat un fisier luat de pe net cu tot ce este nevoie,si cind gigi schimba smecheria,ma uit pe net si vad care este cea mai noua si o rescriu din DCC.
    Parere personala...nu merita atita deranj sa piratezi sateliti si programe tv daca oficial este mai ieftin si fara bataie de cap.Dar ca hobby este o activitate destul de interesanta.
    In plus cit de curind nu o sa mai mearga cu chei si va trebui sa treceti la cardsharing care pentru incepatori este mai greu de realizat,cu toate informatiile din internet.
    Ca sa vedeti TV in sharing va trebuie internet...alti bani...asta merge naspa,alata aparatura,consum,bataie mare de cap...bani dati la instalatori..etc.
    Sper sa nu ma injure baietii care se ocupa de asa ceva,e doar opinia mea si nu este indreptata impotriva nimanui.
    Last edited by kittmask; 03-01-10 at 08:55. Reason: specificatii

  8. #38
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    pai hai sa o iau de la inceput cu prezentarea "sculeleor"
    Am cablu null modem, cablu crossover, laptop si dreambox.
    Ce am facut pana acum :
    Am conectat cablul null modem la dream fara ca acesta sa fie conectat la reteaua electrica... si am urmat in tocmai pasii descrisi de Zmeura in tutorial.
    Am dat jos un dream up de pe net ( acum nu reusesc sa imi dau seama ce versiune e ) si al verificat cu tutorialul pana am ajuns setari LAN.. acum nu mai am versiunea de Dream Up si sincer nici nu imi aduc aninte de imagine .. banuiesc ca a bagat-o el automat.( nu mai am versiunea pentru ca operatiunea a fost facuta de pe alt PC) , am cum sa aflu toate astea de pe dreambox ???

  9. #39
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    am uitat sa zic despre interntet , in momentul asta nu am decat un stick de la vodafone wireless.. este tot ce am ... dat tocmai asta intrebam daca are vreo legataura daca nu am rooter sau..altceva....pentru ca ma gandesc ca pana la iesirea pe net a dreambox-ului trebuie ca toate setarile sa fie ok.
    Un alt aspect de mentionat este ca inca nu am montat antena pe satelit.. ceea ce iar banuiesc ca nu influenteaza setarile.
    Multumesc
    Problema este ca as incepe iar operatiunea de la inceput dar nu ma pot conecta cu null modemul la laptop (, si banuies ca pe cross over nu se poate face instalarea imaginii ?>

  10. #40
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    Cred ca asta pare sa fie eroarea ca nu am instalat imaginea... dar ma gandeam ca o instaleaza el automat si mai ales ca nu a dat nici o eroare.
    O sa incerc sa repet inca o data pasii .
    Ca sa fie mai simplu si cat mai corect .. de unde imi recomandati sa descarc dream up-ul si gemini si eventual ce versiuni sunt recomandate ,
    Merci

  11. #41
    Banned
    Join Date
    26 Nov 2009
    Posts
    80
    Post Thanks / Like

    Default ,,,

    Quote Originally Posted by david7 View Post
    am uitat sa zic despre interntet , in momentul asta nu am decat un stick de la vodafone wireless.. este tot ce am ... dat tocmai asta intrebam daca are vreo legataura daca nu am rooter sau..altceva....pentru ca ma gandesc ca pana la iesirea pe net a dreambox-ului trebuie ca toate setarile sa fie ok.
    Un alt aspect de mentionat este ca inca nu am montat antena pe satelit.. ceea ce iar banuiesc ca nu influenteaza setarile.
    Multumesc
    Problema este ca as incepe iar operatiunea de la inceput dar nu ma pot conecta cu null modemul la laptop (, si banuies ca pe cross over nu se poate face instalarea imaginii ?>
    Poti sa faci instalare de imagine si cu DCC dar da erori de multe ori.
    Nu ai nevoie de router ca sa conectezi dm500 la net,e de ajuns sa ai net de undeva.Ai un hub ceva prin casa?trece cu cablu normal de retea din laptop in hub si din hub in dm500.Daca nu fa asa:
    -wireles vodafone...te uiti ce ip are si restul,gateway,dns...toata configuratia
    -bagi cross overul in laptop si in dm 500
    -si acum faci config manual la placa retea din laptop
    -presupunem ca wireless al tau are 192.168.1.1 ..in cazul asta placa de retea din laptop va avea 192.168.0.1 deci faci o subretea si schimbi 1.1 cu 0.1
    -dm500 va avea la fel ca placa de retea cu zero(192.168.0.3) si la DNS pui gateway de la placa de retea.
    -pui wireless ca se conecteaza direct la internet si celelalte se conecteaza la internet prin wireless si pui wireless in share
    -dezactiveaza firewall
    -reseteaza calculatorul si dm500
    -intra in retea la dm500 si da click pe butonul galben,,test" si trebuie sa se faca verde in dreptul la toate datele
    -unde nu e verde vezi de ce nu....ce este scris gresit..
    Cu astea ai internet in dm500,dar nu o sa vezi nimic din programe daca nu ai antena.
    Descarca Cccam pluginuri si ce mai ai nevoie cu dm500 din addons de pe internet.

  12. #42
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    Nu stiu ce sa zic .. sunt bulversat total.
    Daca nu setez ip-urile pentru net ...testul pe dream box nu va da ok ?
    Te rog sa imi zici de unde dau jos driverele.
    O sa ma apuc de reinstalat .
    stima

  13. #43
    Standard RSP member potty's Avatar
    Join Date
    23 Dec 2008
    Posts
    109
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by david7 View Post
    pai asta e ideea ca i-am dat test si imi zice ca reteaua nu e ok , dar nu inteleg sunt aceleasi ip-uri . cu dcc ma pot conecta pe el.
    hmm sunt fan jiji )
    ...hmm sunt fan jiji ...(teapa de la okatzii) fara conectiune permanenta la net nu o sa fii mult timp fan .. cred ca baietii ti-au explicat destul de clar ce trebuie sa faci

  14. #44
    Banned
    Join Date
    26 Nov 2009
    Posts
    80
    Post Thanks / Like

    Default ...

    Quote Originally Posted by david7 View Post
    Nu stiu ce sa zic .. sunt bulversat total.
    Daca nu setez ip-urile pentru net ...testul pe dream box nu va da ok ?
    Te rog sa imi zici de unde dau jos driverele.
    O sa ma apuc de reinstalat .
    stima
    Pai nici nu ai zis ce imagine ai pe dm....porneste-l si vezi
    -testul trebuie sa dea ok chiar daca nu ai net
    -eu iti zic de wireless pentru ca zici ca ai...sau nu??ce ai tu,doar stickul,sau ai si net contractat????
    -totul incepe cu inceputul..adica
    --am aparat x cu imagine y
    -am calc z cu sistem operativ w
    -am sau nu am internet
    -am modem router/am net prin wireless
    -am antena montata pe sat...xx
    Pas 1
    citeste cu atentie
    pas 2
    mai citeste odata
    pas 3
    mai citeste o data inainte sa faci pasul 1
    pas 4
    verifica pasul 1 si citeste iar inainte sa faci pasul 2
    ...si asa mai departe,cu multa rabdare,nu se strica inainte si dupa se repara,pentru ca asta costa si te demoralizeaza.


    ps.
    nu am linkuri de download pentru ce vrei tu,adica nu am nici romana nici engleza si alea spaniole nu stiu daca le intelegi
    vezi ca trebuie sa fie pe undeva pe aici informatii
    Last edited by kittmask; 03-01-10 at 11:12. Reason: ...

  15. #45
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Jan 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default

    Hey Potty nu stiu ce vrei tu sa spui acolo cu ( teapa de la okazii ) fii mai explicit in rest daca nu observi ca glumeam ca sunt fan jiji e problema ta.
    In alta ordine de idei eu am cerut pareri si ajutor nu vad de ce trebuie sa fii arogant.
    Stiu ca am gresit ceva pe undeva si trebuie sa descopar
    asa ca ... lasa-ma te rog.
    Daca ai sfaturi si solutii sunt binevenite daca nu ...

Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •