Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 88

Thread: Dyndns,ICS

  1. #1

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default Dyndns,ICS

    Ce este dyndns?M-am lovit de aceasta intrebare din partea multor useri,sau daca nu m-am lovit am inteles ca multi nu stiu ce e acest dyndns si ce face el.Deci sa incepem.
    In cele mai multe cazuri se intampla sa nu avem IP static.Chestia asta tine de provider,dar in cele mai multe cazuri daca aveti un modem (de cablu,de la Romtelecom sau de la telefonie mobila) aveti IP dinamic (care se schimba la fiecare conectare sau cine mai stie cand).De aceea s-a apelat la solutia dyndns,deoarece daca liniile D ar contine IP-uri la o schimbare de IP ar trebui sa contactezi pe toti cei cu care ai facut schimb de linii pentru a le cere sa isi modifice linia cu noul IP.Dyndns asociaza noua adresa IP acelei adrese de genul vasile.dyndns.org .
    Mergem pe www.dyndns.com/ ( se poate folosi www.no-ip.com sau orice alt site,dar modalitatea de update poate fi alta) si deschidem un cont.Parola de la dyndns se foloseste doar pentru acest cont,nu se foloseste la schimbul de linii si la nimic altceva legat de DM.Veti avea un cont de genul vasile.dynds.org (.com,.tv,etc) si o parola de genul "parolamea".
    Acum o data creat acest cont trebuie sa folosim un soft care sa ne update-ze adresa IP in cazul in care aceasta se schimba.Cele mai multe router-e au aceasta functie:



    Iar daca nu au aceasta functie sau pur si simplu nu vreti sa o folositi,puteti folosi Dyndns Updater de aici http://cdn.dyndns.com/dyndns-setup-win.zip .Se instaleaza programul [e calculator si complectam datele cu care ne-am inscris la dynds:



    In timpul instalarii bifam si "Enable automatic update" si "Start with Windows",in felul acesta computerul va face update la Dyndns cu adresa IP pe care o aveti.
    Daca toate setarile sunt bune ar trebui ca icoana din System Tray sa fie de culoare verde:


    Mai aveti posibilitatea a treia,adica folosirea Inadyn-ului din Dream.Daca mergi cu telecomanda in BP->Extras/Setup->Services/Daemons->Inadyn la Setup si complectati casutele necesare



    Atentie!Inadyn-ul din Dream face update la fiecare restart,iar in cazul in care veti restarta dreamul de mai multe ori intr-o perioada scurta de timp,site-ul dynds va poate bloca contul din cauza repetatelor updateuri care sunt facute de fapt de pe acelasi IP,deci care nu sunt necesare.
    Bafta baieti!
    Last edited by spaniolu2; 03-04-08 at 12:00.

  2. #2
    Banned
    Join Date
    31 Jan 2007
    Posts
    4,224
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns

    Excelent! lam pus la sticky ,multumim!

  3. #3
    Standard RSP member outcast's Avatar
    Join Date
    31 Jan 2007
    Posts
    1,660
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns

    @zmeura
    daca am doua hosturi la dyndns,imi updateaza doar unul....solutii?

  4. #4
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,535
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns

    eu am doua dar nu sunt amandoua la acelasi site
    adica linia arata ....... . dyndns.tv
    alta arata .......... . mine.nu
    sau alta ca doar e lunga lista acolo
    ....... . blogdns.org etc

    poate e buna ideea
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  5. #5
    Standard RSP member
    Join Date
    26 Jan 2008
    Posts
    144
    Post Thanks / Like

    Thumbs up Re: Dyndns

    iti multumesc si pe aceasta cale esti de nota 10 nu multi sint ca tine dar asa ne aliem si facem lucruri bune tot pentru noi cei care avem microbul acesta in singe ne este de ajutor orce topic sa avem de unde invata
    P.S. le multumesc inca odata tuturor care m-au ajutat si acestia stiu deja, meritati mult mai mult
    Tot respectul meu

  6. #6
    Membru de onoare Einstein's Avatar
    Join Date
    05 Jan 2007
    Posts
    2,652
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns

    Permiteti-mi un sfat. Folositi no-ip.com! Dyndns va poate face surpriza (neplacuta) de blocare a contului daca din diferite motive esti nevoit sa restartezi modemul de cateva ori la rand!


  7. #7

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns

    Legat de blocarea contului trebuie sa aveti grija la multiplele restarturi ale router-ului sau ale Dream-ului.DyndnsUpdater nu face update la fiecare restart al computerului,el verifica mai intai daca vasile.dynds.org are acelasi IP si face update doar daca este nevoie.
    Aici aveti o lista cu router-ele agreeate de dynds https://www.dyndns.com/support/clients/hardware/ .Se pare ca aceste routere nu fac force update la fiecare restart,astfel ca nu cred ca veti avea probleme.
    Aici aveti o lista cu routere neagreate https://www.dyndns.com/support/clients/noncertified/ dar lista probabil e mai lunga.
    Iata si cativa clienti pentru Windows care pot fi folositi pentru updatarea dyndns-ului dar si al altor conturi de genul dyndns https://www.dyndns.com/support/clien...d-clients.html .Outcast DirectUpdate are o functie pentru updatarea mai multor conturi,crack nu am dar testeaza si daca merge cauti tu pe undeva.

    Am folosit Inadyn-ul din Dream pe care l-am setat imediat dupa ce am pus o imagine "pe curat".Bineintele ca am mai avut de instalat diverse si dupa 4-5 restarturi am primit mail de la dyndns ca mi-au blocat contul.In mail am primit link direct catre un formular pe care l-am complectat si in cateva secunde am primit raspuns pe mail ca mi s-a deblocat contul.Blocarea contului nu e un capat de lume,dar trebuie sa aveti grija cu restarturile,eventual folositi cont la altii cum spunea Einstein.

  8. #8

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns,ICS

    ICS sau Internet Conection Sharing ne ajuta sa ne conectam la net prin intermediul calculatorului,in cazul in care nu avem router sau avem internet prin modem USB.Bineinteles ca trebuie sa aveti inca o placa de retea LAN.
    Pentru a activa ICS pe computer mergem in Network Connection din Control Panel



    Aici placa de retea pe care o vom folosi pentru a conecta Dream-ul (Local Area Conection) trebuie sa fie Enable (dupa cum vedeti la mine era Disabled),daca nu e facem click dreapta pe ea si dam Enable.
    Facem click dreapta pe placa de retea pe care primit internetul (in cazul meu e placa wireless,dar poate fi alta placa de retea,modem USB,etc) si mergem la Properties->Advanced si bifam "Allow other ....."



    In acest moment cealalta placa de retea (LAN),de care vrem sa legam Dreamul,va primi automat IP-ul 192.168.0.1 si chiar vi se va afisa un mesaj care va spune asta la care confirmam schimbarea.
    Acum putem lega computerul de Dream cu cablu UTP crossover si mergem sa setam cele necesare in Dream cu telecomanda.In Menu->Setup->Expert Setup mergem la Communication setup unde prima data debifam DHCP apoi complectam casutele ca mai jos si dam Save:



    Gata.
    Pentru a face un test mergeti in BP->Addons->download(Gemini-Server) si daca va apare lista cu softuri disponibile pe acest server totul e in regula:



    Tineti minte ca pe computer aveti IP 192.168.0.1 iar pe Dream 192.168.0.2,lucru folositor cand vreti sa va conectati cu DCC la Dream.

    PS:Eventual la Nameserver se poate pune DNS-ul de la provider,dar normal trebuie sa mearga si asa.
    Last edited by spaniolu2; 04-04-08 at 11:45.

  9. #9

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns,ICS

    Daca vreti sa mergeti mai departe si sa faci un test de sharing cu internet prin ICS-ul de la computer mai trebuie facuta o setare:deschiderea unui port.Windows XP are inclus (mai nou) un firewall pe care il gasiti in Control Panel->Windows Firewall.Aici trebuie in primul rand sa aveti debifat "Don't allow exception"



    Apoi,din tab-urile de sus,mergem la "Exceptions" si dam "Add Port"



    Ii punem un nume ca sa stim pentru ce am deschis portul si punem un port nefolosit de programele din lista de mai sus,sa zicem 5566



    Aveti grija sa fie selectat UDP.De aici OK->OK si sunteti gata pentru testarea sharing-ului.

  10. #10

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns,ICS

    Pentru modem Zapp,confirm si eu ca merge chiar si prin ICS la comp.

    Quote Originally Posted by kronk View Post
    MERGE DM500S+GBOX+SHARE PE ZAPP ...FARA ROUTER, DOAR PRIN PC
    Pe langa tutorialele lui zmeura si dMd,care au fost hotaratoare in stabilirea
    comunicatiei dreamului cu pc-ul si iesirea dreamului pe net,au mai trebuit
    facute urmatoarele:
    1."pipait" la sange gbox_cfg.....asta a facut-o prodigy,care chiar le are cu linuxul(fara interventia lui puteam sa vand dreamul)
    2.doua completari la setarile de retea:Netwok connection -Click dreapta pe iconul Zapp.-Properties - Advanced -In fereastra deschisa la Internet Connection Sharing( langa Learn more)SETTINGS- ADVANCED SETTINGS- ADD si la Description of serv. scrii ce vrei .. la Name of... treci 192.168.0.10 ( acesta va fi IP -ul receptorului)... la External port 5566(daca acest port il ai in cwshare), la fel si la Internal port, apoi bifezi UDP si dai OK.......tot ideea lui prodigy (pana nu a facut asta vedeam toti partenerii in rosu);si firewall dezactivat.....dar nu sunt inca sigur ca era nevoie ....mai verific....
    Multumiri sincere tuturor care au postat....raspunsurile lor vor fi de mare folos
    multor incepatori.
    Chiar ca nu-mi vine sa cred ca a pornit
    Last edited by spaniolu2; 11-05-08 at 00:17.

  11. #11
    Banned
    Join Date
    15 Mar 2009
    Location
    Sicilia-Italia
    Posts
    143
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns,ICS

    Excelent tutoriarul Zmeura!! am reusit sa primesc linii dar nu pot da din pacate cu toate ca am urmat exact toti pasii,modemul folosit este un modem huawei E156G de la tre.it.
    http://www.tre.it/public/Negozio_offerte.php

    orcum multumesc!! noroc ca am prieteni ce imi ofera linii pana ma pun la punct cu netul,daca ai vre-o sugestie cum sa pot da linii....astept!!


  12. #12
    Banned
    Join Date
    02 Feb 2009
    Posts
    164
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns

    Quote Originally Posted by outcast View Post
    @zmeura
    daca am doua hosturi la dyndns,imi updateaza doar unul....solutii?
    unul il pui sa faca in ruter si unul in receiver- eu asa am

  13. #13
    Standard RSP member franta's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2009
    Location
    Hamburg
    Posts
    1,411
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns,ICS

    salut
    eu aveam probleme cu routeru ,in fiecare zi gaseam toti clientii deconectati.
    trebuia sa scot routeru din priza si sal pun inapoi si mai mergea 24 de ore.
    am intrat in inadin si am pus acolo dyndns ul meu si acum merge.
    merge de 48 ore in continu *(fac un tesc sa vad cum tine )
    e corect ce am facut eu
    este alta solutie poate din setarile routerului.
    multumesc pt sfaturile voastre

  14. #14
    Moderator sorin8m's Avatar
    Join Date
    22 Apr 2007
    Location
    Romania, Timisoara (Westul salbatic)
    Posts
    1,899
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns,ICS

    Pare ok ce ai facut.
    Mai dane detalii ce internet ai, ai IP dynamic sau static, ce router ai,....

  15. #15
    Standard RSP member franta's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2009
    Location
    Hamburg
    Posts
    1,411
    Post Thanks / Like

    Default Re: Dyndns,ICS

    am net de la Detsche Telecom
    am un modem care are functie are si functie de router ADSL speedport W502V.
    (probabil e ceva asemanator cu RTC)
    Problema e ca nu are meniu in engleza doar in germana.
    http://hilfe.telekom.de/hsp/cms/cont...theme-43694959

Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •