Page 6 of 6 FirstFirst ... 23456
Results 76 to 88 of 88

Thread: Dyndns,ICS

  1. #76
    وسيط mondo's Avatar
    Join Date
    31 Jan 2007
    Location
    Waikiki
    Posts
    1,960
    Post Thanks / Like

    Default

    Cu ce versiune de Dream Up ai incercat si ce sistem de operare ai pe PC?

  2. #77
    Standard RSP member
    Join Date
    01 Feb 2010
    Posts
    83
    Post Thanks / Like

    Default sper ca postez la locul potrivit...

    tocmai am schimbat modemul pe usb, speedtuch330, cu unul Huawei MT882...
    ...folosesc ethernet inspre DM500s..si usb inspre pc...deci modemul are adresa 192.168.1.1..
    am gasit undeva in setarile lui Lan o rubrica destul de tentanta...Alias IP...care nu e activata...sa inteleg ca se poate seta de aici o adresa fixa..si nu mai am nevoie de dyndns ???
    pana acum aveam net pt dream doar cand aveam pc deschis..si rula si dyndns updater...acum dreamul primeste direct de la modem(prin functia de router), dar fiind pc-ul inchis...cine mai face update la dyndns???
    daca acea functie, alias ip...face aceasta treaba...ce adresa IP sa bag acolo ???

    nu va radeti, va rog, de intrebarile mele...dar eu tot ce stiu acum despre retelistica...am invatat de dragul satelitilor...

  3. #78
    Golden Member
    Join Date
    05 Sep 2007
    Posts
    812
    Post Thanks / Like

    Default

    deci faptul ca treci tu un ip nu e rezolvare la ip dynamic, fiindca ip-ul alocat are un timp in care expira si apoi plangi ca nu ai net .
    Ideea e ca nu degeaba ai inadyn pe dream, ca sa faci update la dyndns/no-ip mai ales la routerele ca huawei care nu au ddns.

    PS: daca e in rubrica LAN e clar ca nu are nici o legatura cu internetul vezi WAN.

  4. #79
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,526
    Post Thanks / Like

    Default

    la dream 500 imagine GP ( gemini ) gasesti la var/script inadyn_script si acolo poti completa datele tale de la userul parola de la www.dyndns.com si hostul tau de acolo

    Code:
    #!/bin/sh
    DAEMON=/bin/inadyn
    NAME=inadyn
    DESC="InaDyn dynamic DNS Client"
    INADYN_ON=1
    INADYN_USERNAME=
    INADYN_PASSWORD=
    INADYN_ALIAS=
    UPDATE_PERIOD=60000
    LOG_FILE_ON=2
    LOG_NAME=/var/log/inadyn.log
    DYN_SYSTEM_ON=1
    DYN_SYSTEM=default@dyndns.org
    
    
    test -f $DAEMON || exit 0
    
    set -e
    
    case "$1" in
        start)
        if [ $INADYN_ON -ne 0 ]; then
            ARGS="-u $INADYN_USERNAME -p $INADYN_PASSWORD -a $INADYN_ALIAS --update_period $UPDATE_PERIOD"    
            if [ $LOG_FILE_ON = 1 ]; then
                ARGS="$ARGS --log_file $LOG_NAME"
            fi
            if [ $LOG_FILE_ON = 2 ]; then
                ARGS="$ARGS --syslog"
            fi
            if [ $DYN_SYSTEM_ON -ne 0 ]; then
                ARGS="$ARGS --dyndns_system $DYN_SYSTEM"
    
            fi
            echo -n "starting $DESC: $NAME... "
            start-stop-daemon -S -b -n $NAME -a $DAEMON -- $ARGS
            echo "done."
        fi
        ;;
        stop)
            echo -n "stopping $DESC: $NAME... "
        start-stop-daemon -K -n $NAME
        [ -e $LOG_NAME ] && rm -rf $LOG_NAME
        echo "done."
        ;;
        restart)
            echo "restarting $DESC: $NAME... "
         $0 stop
        $0 start
        echo "done."
        ;;
        reload)
            echo -n "reloading $DESC: $NAME... "
            killall -HUP $(basename ${DAEMON})
        echo "done."
        ;;
        *)
        echo "Usage: $0 {start|stop|restart|reload}"
        exit 1
        ;;
    esac
    
    exit 0

    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  5. #80
    dishsat
    Guest

    Default

    deci la modelul huawei mt882 alta solutie de update al ip-ului nu este?

  6. #81
    Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Join Date
    29 Nov 2008
    Location
    Cu capu' in nori
    Posts
    2,710
    Post Thanks / Like

    Default

    Nu, modelul Huawei de la RTC nu are dyndns updater, trebuie sa folosesti inadyn sau sa instalezi utilitarul dyndns updater in P.C. care face acelasi lucru, numai ca trebuie sa tii calculatorul pornit tot timpul.

  7. #82
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,526
    Post Thanks / Like

    Default

    sau sa faci update la Ip cu scriptul de care am amintit dar dupa ce completezi datele tale cu userul de la dyndns.com si parola si hostul la alias sa dai butonul albastru la Gemini ===> Service/ Daemons inadynd runing

    sa fie bulina verde nu rosie

    succes

    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  8. #83
    Standard RSP member marcghi's Avatar
    Join Date
    17 Jan 2008
    Posts
    241
    Post Thanks / Like

    Default re

    dupa ce activez inadyn pe gemini 4.70 cum imi dau seama daca functioneaza sau nu ?

  9. #84

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default

    Daca nu stii exact ce ip ai si daca acesta s-a schimbat poti face un test altfel.Iei receptorul in "poseta" si mergi la un prieten.Acesta are alt ip ( te asiguri ca nu are net de la aceeasi retea de cartier,macar) si daca dupa ce il pornesti ai liniile online ok e in regula.Daca ai liniile offline nu iti merge inadynul din receptor.Bafta.

  10. #85
    Standard RSP member franta's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2009
    Location
    Hamburg
    Posts
    1,411
    Post Thanks / Like

    Default

    ca sa vezi daca merge inadynu.
    1 intri pe dyndns. com sau unde ai tu hostu vezi ce ip ai
    2 apoi intri pe http://www.canyouseeme.org/ vezi care e ip tau la momentu acela.
    3 scoti roteru din priza si il reconectezi apoi verifici ip de pe www.canyouseeme.org
    4 verifici pe dyndns. com daca sa updatat hostu cu nou ip

    nu e f greu.
    PS: daca vei sa fol inadynu pt update iti recomad sa folosesti sif 1.9.4 la care serviciu inadyn merge f bine

  11. #86
    叛徒 daradici's Avatar
    Join Date
    12 Apr 2008
    Location
    覆盆子灌木
    Posts
    1,073
    Post Thanks / Like

    Default cu telnet

    Quote Originally Posted by marcghi View Post
    dupa ce activez inadyn pe gemini 4.70 cum imi dau seama daca functioneaza sau nu ?
    In DCC, mergi pe telnet si tastezi ps.
    Acolo o sa vezi daca inadyn ruleaza sau nu.


    ...sau, scoti modemuil din priza, din moment ce folosesti inadyn inseamna ca nu ai ip fix, i-l bagi in priza lasi sa porneasca complet si modemul si sa functioneze si reteaua pe box, dupa care dai un restart dreambox.

    Dupa ce reporneste trebuie sa poti vedea clientii conectati, daca dupa aceste manevre nu vezi clienti conectati, inadyn nu functioneaza sau este prost setat.

    Eu prefer prima varianta, daca ai GP cu acea simpla comanda o sa vezi si configurarea inadyn, daca acesta este prezent intre procesele care ruleaza. Daca nu e prezent, nu ruleaza, e simplu.

    Bafta !

    ---------- Post added at 17:26 ---------- Previous post was at 17:19 ----------

    ____________________________________________________________________________________

    Quote Originally Posted by franta View Post
    ........... vei sa fol inadynu pt update iti recomad sa folosesti sif 1.9.4 la care serviciu inadyn merge f bine

    Eu am folosit la GP si PLI, functioneaza ireprosabil la ambele imagini. Testat si co scosul routerului din priza...

    P.S. ce chestie ciudata cu autolipirea posturilor... !
    Last edited by daradici; 11-05-10 at 17:27. Reason: ......completare......

  12. #87
    Standard RSP member zottya's Avatar
    Join Date
    09 Jun 2007
    Location
    Transylvania
    Posts
    206
    Post Thanks / Like

    Default Huawei 510

    Sal.Ma chinuiesc la un prieten.Am inteles ca nu se poate seta dyndns updater in Huawei 510, ca nu are.La un optibox 500 e pus Pli image , si aici e setat sa updateze dyndns-ul.Cand ma uit la dyndns.com am acelasi ip extern care da si myip.com, dar cand dau un refresh la dyndns.com, atunci de multe ori da un ip total diferit,dupa care trebuie sa dau cu mana ( Your current location's IP address is 78.98........) si dau save changes. In PLi image e setat sa updateze la 60 de sec.Am facut si cu deconectarea modemului , si atunci pe dyndns.com s-a updatat IP-ul, deci update-ul functioneaza.La un refresh la dyndns.com se intampla ceva.Am incercat si cu dyndns updater pe PC, dar tot asa face.Ia din senin un ip. De unde vin e Ip-ul asta?Il genereaza Huaweiul sau ceva se intampla pe dyndns.com?Bineinteles ca cu cei care am schimbat linii ma vad offline.
    Last edited by zottya; 12-07-10 at 20:16.

  13. #88
    Standard RSP member spiry's Avatar
    Join Date
    15 Apr 2009
    Location
    bukowinen
    Posts
    29
    Post Thanks / Like

    Default

    Bună băieţi! Ştiţi cumva cat ar trebui setat din rooter timpul ca el sa faca update la host la dyndns? Eu am 1440min, adica la 24 de ore,e bine aşa? De multe ori găsesc dreamul 500 blocat de seara pana dimineata.Am testat mai multe imagini si la fel se înâmpla cu toate.El își face update dar la 24 de ore.Din updater dyndns nu pot face update.În cazul de față trebuie să mai folosesc și updaterul dyndns? Menționez că am rooter di-524 D-Link. Vă mulțumesc pentru înțelegere.
    Last edited by spiry; 03-03-11 at 12:48.

Page 6 of 6 FirstFirst ... 23456

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •