Results 1 to 11 of 11

Thread: Alien 1 nu mai porneste

  1. #1
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Nov 2009
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Default Alien 1 nu mai porneste

    Salut! I-mi dati va rog un sfat ce sa fac cu boxul?
    Am fost plecat de acasa si Electrica a facut iar o pauza la serviciul lor, iar de atunci nu mai porneste Alienul. Apare numai booting si atat. Am incercat cu rescue image, frumos si a pus pe el, dupa 2-3 incercari a si reusit sa porneasca dar cand am intrat in meniu iar sa restartat si de atunci iar booting imi apare pe Alien.
    S-a defectat cumva flashul? Sau ce parere aveti?

  2. #2
    Standard RSP member
    Join Date
    30 Mar 2010
    Posts
    112
    Post Thanks / Like

    Default

    O problema similara am avut si eu, cu prima generatie de Alien 1. La mine ramanea tot pe BOOT, mergea sa instalez enigma/spark, de pe un stick, dar tot la Boot ramanea la restart. Din telnet am dat un mtest, si a confirmat ca flash-ul e bad. Am schimbat Flash si merge perfect acum. (55 de RON la Elstar)

    Salut.

  3. #3
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Nov 2009
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Default

    Multumesc tempuser! O intrebare: din telnet com se face mtest?

  4. #4
    Standard RSP member
    Join Date
    30 Mar 2010
    Posts
    112
    Post Thanks / Like

    Default

    Conectezi portul serial al Alien1 cu portul serial al PC-ului printr-un cablu NULL MODEM.
    Setari la Putty : COM 1, Serial bifat, si 9600 Speed.
    Apesi open la PUTTY - daca totul e ok, se stabileste o conexiune.
    Apesi ESC pe tastatura, in cel mult 3 sec.
    MTEST

    Poti citi topicul deschis de mine aici: http://sateliti.info/showthread.php/29573-Amiko-Alien-1-blocat-la-LOAD

    Bafta!

  5. #5
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Nov 2009
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Default

    Am reusit sa ma conectez la box, dar nu imi apar numai ceva caractere interesante, parca in chineza. Ce trebuie sa mai setez?

  6. #6
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,218
    Post Thanks / Like

    Default

    De obicei :
    9600, 8 ,N, 1
    da nu bag mana in foc.
    Vezi ce optiuni ai la portul serial in afara de 9600, le testezi pe toate.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  7. #7
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Nov 2009
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Default

    Multumesc Zildan! Cu portul 115200 am reusit sa-l pornesc. Dar dupa un timp s-a blocat ăn lucru, cam de 10 minute a ramas asa, pe panel scrie: UP, iar in putty asta vezi:
    Ce inseamna asta?


    Last edited by roberto; 27-04-16 at 15:07.

  8. #8
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,218
    Post Thanks / Like

    Default

    Incearca sa copiezi doar text-ul din fereastra.
    Din putty faci asta selectand textul.
    Postezi apoi cu "code" rezultatul.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  9. #9
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Nov 2009
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Default

    ''U-Boot 1.3.1 (Oct 19 2010 - 18:08:50) - stm23_0043 - YW 1.0.017 Rel

    DRAM: 128 MiB
    NOR: 8 MiB
    NAND: 512 MiB
    In: serial
    Out: serial
    Err: serial
    IdentID : 09 00 0a 00 00 00 72
    Hit ESC to stop autoboot: 3

    do_update auto_update_flag=0

    *******************************************

    Update Menu V2.0

    0. Update Uboot : Please press '0' or FP 'UP'
    1. Update Kernel : Please press '1' or FP 'DOWN'
    2. Update RootFS : Please press '2' or FP 'LEFT'
    3. Exit menu : please press '3' or ESC or FP 'MENU'
    4. boot : Please press '4' or 'B' or FP 'OK'
    5. Reset : Please press '5' or 'R' or FP 'POWER'
    6. Loader : Please press '6' or 'L' or FP 'RIGHT'

    *******************************************

    Please enter your choice : ESC

    you had pressed ESC to exit update menu.

    you can recall this menu by using 'update' command.

    MB618> mtest
    Testing 80000000 ... 87d00000 (125 MiB):
    Pattern 00000000 Writing... Reading...
    Mem error @ 0x876DFA5C: found 87F0BC90, expected 01DB7E97

    Mem error @ 0x876DFA60: found 876DFA60, expected 01DB7E98

    Mem error @ 0x876DFA64: found 876DFA60, expected 01DB7E99

    Mem error @ 0x876DFA68: found 876DFA60, expected 01DB7E9A

    Mem error @ 0x876DFA6C: found 01DB7E9A, expected 01DB7E9B
    Pattern FFFFFFFF Writing...

    ---------- Post added at 16:14 ---------- Previous post was at 15:21 ----------

    Asta inseamna ca trebuie sa-l schimb NAND flashul?

  10. #10
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,218
    Post Thanks / Like

    Default

    NU cred!
    Trebuie sa scrii de la 0 Spark !
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  11. #11
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Nov 2009
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Default

    Ce intelegi prin asta?
    Ca am incercat cu stick, era ok, repornea, dar cand umblam in meniu restarta singur boxul. Am facut a rescriere si cu cisco tftp, era cu succes, dar cand incercam sa-l updatez la ultima versiune, iar s-a restartat boxul si nu puteam sa-l fac updateul.
    Deci ce sa fac? Sa-l incerc din nou prin tftp?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •