Results 1 to 7 of 7

Thread: Cum verific daca am panel pe 10 biti la tv

  1. #1
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,176
    Post Thanks / Like

    Default Cum verific daca am panel pe 10 biti la tv

    In ultimul timp tot auzim discutii despre panel pe 10 sau 8 biti.
    Majoritatea cautam pe net modelul televizorului si caracteristicile sale.
    Exista o cale simpla de a verifica daca aveti panel pe 10 biti, rulati filmele din lynkurile de mai jos.


    2160p 10bit HEVC gradient grayscale patterns, unul e de la alb la negru, celalalt e invers

    Stacey Spears 2160p HEVC Rotating 8bit and 10bit Quantization Artifact test pattern.


    SURSA
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  2. #2
    Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Join Date
    14 Apr 2008
    Posts
    1,706
    Post Thanks / Like

    Default

    In esenta ceea ce trebuie sa observati este ca trecerea de la un
    pattern la altul se face lin ... daca vedeti sacadari ... este clar ca
    s-a facut o interpolare si este vorba de un ecran pe 8 biti !!!

  3. #3
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,176
    Post Thanks / Like

    Default

    Am testat la mine pe LG din seria UF77 si s-a confirmat panelul pe 10 biti.
    Surpriza neplacuta a fost K1, cand rulez filmele pe S905 in Android nu am imagine pe 10 biti la TV.
    Nu stiu daca lipseste optiunea din soft, nu e capabil chipsetul de 10 biti pe iesirea HDMI sau efectiv nu primeste LG-ul 10 biti pe HDMI!
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  4. #4
    Member Beginner
    Join Date
    05 Oct 2016
    Posts
    10
    Post Thanks / Like

    Default

    Detin un tv LG uh600v 2016 si merg toate canalele uhd de pe satelit fara freeze sau sacadari...[fluent]...

  5. #5
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    SUD
    Posts
    5,176
    Post Thanks / Like

    Default

    Nu conteaza asta, testul de 10 biti se refera exclusiv la posibilitatea panelului de a-i afisa.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  6. #6
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,131
    Post Thanks / Like

    Default

    Vezi ce versiune scrie pe SoC-ul lui K1 Plus
    Daca e varianta care nu stie/recunoaspe VP9 , mai mult ca sigur si 10bit e "lipsa"

  7. #7
    Golden Member piccolo08's Avatar
    Join Date
    02 Sep 2010
    Location
    Earth
    Posts
    390
    Post Thanks / Like

    Thumbs up

    Normal, nu trebuie cumparat nimic de la chinezi daca nu ai un test ceva facut de altii.
    Cipseturile sunt variabile.
    Eu am ramas surprins sa am 10 bit pe un tool dinte-asta care nici macar nu il mentiona.
    10 bit -ruleaza daca si numai daca ai hevc h265.
    VP9 e total alceva
    DM 800se sim 2.10 , Ibox-cloud, raspberry pi si alte rahaturi

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •