Thanks Thanks:  12
Likes Likes:  33
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30

Thread: Pozitioner antena satelit defect

  1. #16
    none
    Join Date
    01 Jan 1999
    Location
    acasa
    Posts
    547

    Default

    Din pacate daca va fi nevoie de dezlipire acel circuit m-am blocat. N-am cu ce dezlipi. Am doar un pistol de lipit.
    e simplu: ori pui fludor pe toate piciorusele odata, īl incingi pe o parte, bagi o surubelnita pe dedesubt, sil scoti īncet....sau mai simplu...cind ai altul nou: iei un cleste mic, si-l tai, pin cu pin, apoi scoti cu pistolul de lipit si penseta toate resturile.....dupa cum observ, placuta e destul de stabila, si nu ai multistrat...
    ^^^^
    bafta

  2. #17
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Apr 2009
    Location
    Arges
    Posts
    141

    Default

    N-am fost inspirat sa incerc sa actionez motorul cu releele deconectate. Daca ULN-ul schimba polaritatea tensiunii cu siguranta ala e de vina pentru ca la mine d-asta intra in scurtcircuit pentru ca nu schimba tensiunea. Am tinut mai mult timp actionata o directie de rotire si observ pe cablaj pe spate ca am cam ingalbenit zona de la LM7812 insemnand ca s-a supraincalzit. Oare tot ULN-ul acela provoaca si supraincalzirea regulatorului de tensiune ?

    Releele nu prea sunt actionate in directia nefunctionala pentru ca am tot stat cu voltmetrul pe ele si nu primesc tensiune suficienta. Abia abia reuseste cateodata sa faca un mic clant ca si cum s-ar actiona releul dar nu mentine tensiunea nici cat sa-mi indice pe voltmetru cat a fost.

  3. #18
    none
    Join Date
    01 Jan 1999
    Location
    acasa
    Posts
    547

    Default

    schimba ULN-ul si o sa-ti mearga...din cauza lui cade 12V si se īncinge LM7812, regulatorul de tensiune...
    dupa ce īl dai jos, īnainte sa-l pui pe cel nou, masoara iar 12V si actioneaza din botoane...vei daca mai cade sub 12...
    ^^^^
    bafta

  4. #19
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    5,706

    Default

    Poati avea si un releu cu contactele sudate sau blocat, daca le-ai schibat intre ele (releele) si nu s-a mutat defactul tot in zona ULN e beleaua.
    Scoate releul care nu comuta si vezi ce se intampla.

    LE:
    Iesirea din relee nu face scurt pe 12v, acolo din cate stiu sunt 36v.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  5. #20
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Apr 2009
    Location
    Arges
    Posts
    141

    Default

    Multumesc pentru sfaturi. Voi incerca saptamana urmatoare sa gasesc un circuit ULN si sa-l schimb. Releele am incercat sa le schimb intre ele si nu se modificase nimic si mergea in aceeasi directie dupa schimbare. Fiindca aveam pitici pe creier am cumparat si alte relee noi ( 3,5 lei/buc ) si le-am inlocuit asa ca am relee noi noute acum. Din pacate nu ele erau problema.

  6. #21
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Apr 2009
    Location
    Arges
    Posts
    141

    Default

    Dupa ce am amanat un timp repararea pozitionerului am cumparat piesa necesara si am inlocuit-o. Dupa inlocuire pare sa functioneze absolut normal fara motor conectat afisand Er2. Inainte de inlocuire se stingea dislayul. Nu pot scoate deocamdata firele de la celalalt pozitioner de unde sunt ascunse doar sa testez ca merge acesta dar voi testa in week-end. Sunt convins ca e reparat. Declar operatiunea reusita !
    Multumesc tuturor pentru ajutor.









  7. #22
    none
    Join Date
    01 Jan 1999
    Location
    acasa
    Posts
    547

    Default

    Super...chiar te rog sa ne spui daca funcționează la parametri normali....si cīt a costat "pesa"...si cīt timp tzi-a luat sa o īnlocuiești...
    ^^^^
    bafta

  8. #23
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Apr 2009
    Location
    Arges
    Posts
    141

    Default

    Confirm functionarea fara probleme a pozitionerului. E reparat.
    Am cumparat o pompa pentru extras fludorul de pe piciorusele integratului. Dezlipirea si lipirea mi-a luat cam 20 minute. Am folosit un pistol de lipit copie a unuia romanesc vechi. Piesa ar fi costat la un magazin obisnuit vreo 9 lei parca. Mi s-a parut prea mult si am cautat pe net unde am gasit cu 1 leu dar a trebuit sa iau 2 bucati.
    Multumesc !

  9. #24
    dishwasher
    Join Date
    14 Jul 2007
    Posts
    1,393

    Default

    Quote Originally Posted by clau View Post
    Am cumparat o pompa pentru extras fludorul de pe piciorusele integratului.!
    Un mic pont pentru cazul in care nu ai la indemana pompa de cositor: un ac de seringa tesit in varf; diametrul exterior al acului trebuie sa fie putin mai mic decat a gaurii din cablaj. Metoda o folosesc de foarte multi ani, mi se pare mai rapida decat cea cu pompa; "bibliografie": un vechi almanah Tehnium din ani 80.
    UFS910, Nokia d-Box1, Optibox500, Amiko Mini Combo

  10. #25
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    5,706

    Default

    Scobitoarea e sfanta la desfundat "gauri", el a folosit pompa pentru a dezlipi integratul, daca am inteles eu bine !
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  11. #26
    dishwasher
    Join Date
    14 Jul 2007
    Posts
    1,393

    Default

    Acul de seringa tesit il folosesc la dezlipit integrate, dupa ce incalzesc putin lipitura introduc acul peste pin. Cositorul nu se lipeste de ac iar cand acesta este retras pinul ramane liber; puteti incerca.

    SAM_2460.JPG

    SAM_2463.JPG

    Metoda utila in special la recuperari CI si este eficienta la pcb simplu placat, la dublu placat revin la pompa.
    Last edited by val; 31-07-18 at 07:28.
    UFS910, Nokia d-Box1, Optibox500, Amiko Mini Combo

  12. #27
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    5,706

    Default

    Cred ca ai un ac de diametru mai mare , parca foloseam si eu metoda.
    Ac de seringa cu sarma in el si picătura de cositor ai folosit?
    Evident era si montura metalică .
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  13. #28
    dishwasher
    Join Date
    14 Jul 2007
    Posts
    1,393

    Default

    Nu, metoda nu o cunosc; dacă ești amabil... poate este și altcuiva de folos.
    UFS910, Nokia d-Box1, Optibox500, Amiko Mini Combo

  14. #29
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    5,706

    Default

    Era un Rotring de cablaje, făcut din ac de seringa pe care bagi o sarma subțire căreia ii cositoresti o bila de cositor cu rolul de a obtura scurgerea vopselei (parca Sigmaron foloseam).
    Apoi finiseze vārful acului si sarma in așa fel ca la atingerea cablajului sa ridice “picătura” de cositor care deschide vopseaua .
    De laterala monturi acului cositoream o sarma groasa de cupru pe post de māner.
    Poate găsesc unu prin scule sa ii fac o poza.
    Sh40, prime focus 1,5m si altele ...

  15. #30
    none
    Join Date
    01 Jan 1999
    Location
    acasa
    Posts
    547

    Default

    ...daca te tine platina, 3 kile de fludor si cade singur!
    ^^^^
    bafta

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •