Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 82

Thread: Schimbare MAC permanent prin FTP - DM500

  1. #1
    User
    Join Date
    11 Feb 2007
    Posts
    2,384
    Post Thanks / Like

    Default Schimbare MAC permanent prin FTP - DM500

    Am gasit pe un forum de afara (www.dragteam.info) o modalitate de schimbare a MAC-ului permanent fara a folosi jtag.
    http://rs34.rapidshare.com/files/112...ER_toolkit.rar

    http://rapidshare.com/files/11225772...e-mac-hack.img


    HOW TO USE :

    ATTENTION : Don't forget to make a backup image !

    1st Download FLASH WIZZARD and upload the modified firmware image "brainwave mac address changer.fw2" to dreambox

    2nd Reboot dreambox and then, connect using telnet (use dhcp, and find the assigned IP in the control panel).
    The login/password are the default credentials (root/dreambox).

    3rd execute the script calling it like this :

    /var/patchME XX XX XX XX XX XX

    The XX XX XX XX XX XX is the desired MAC ADDRESS. Do not use colons to separate the bytes.
    example:

    This is ok --> /var/patchME 00 09 CC 01 AA 55

    This is not ok --> /var/patchME 00:09:CC:01:AA:55

    Congratulations ! Mac address permanently changed.

    Feel free to upload your backup image.

    If you have any questions, PM me at http://www.dragteam.info/forum

    bra|wave

    Last edited by zappa; 13-08-08 at 13:30.

  2. #2
    Golden Member maximuss's Avatar
    Join Date
    12 Aug 2007
    Posts
    588
    Post Thanks / Like

    Exclamation Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Am verificat si vad ca functioneaza , am bagat exact cum au zis si dupa asta am bagat pe curat gemini 430 si ... blue panel nu era blocat si nici in var/etc nu era fisierul init .
    Sper sa fie asta rezolvarea fara jtag , mai trebuie testat cu o imagine cu bomba in ea.

  3. #3

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Tasteaza in telnet "ifconfig",da enter si vezi daca ai MAC original la hardware addres.

  4. #4
    Golden Member maximuss's Avatar
    Join Date
    12 Aug 2007
    Posts
    588
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Testat si e ok , in router dreamul este vazut cu mac original , inainte aveam un mac gen 00:33:22:33:22....si asa era vazut de router acum vad ca e macul ce l-am bagat. Totusi cineva cu jtag la indemana sa verifice mai bine. Parca e prea simplu si e aparuta metoda in luna mai si noi nu am stiut nimic.

  5. #5

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Atunci e bine.Nu conteaza daca e simplu sau nu,important e sa functioneze.

  6. #6
    Golden Member maximuss's Avatar
    Join Date
    12 Aug 2007
    Posts
    588
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Tot nu am curaj sa incerc gp 4.4.

  7. #7

    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    6,796
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Incearca linistit,daca se intampla ceva te rezolv eu cu jtag fara probleme.Cu mac original merge 100%.Testat.

  8. #8
    Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Join Date
    11 Apr 2008
    Location
    Fost mebru
    Posts
    2,523
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Ar fi super sa mearga , daca testezi te rog sa ne tii la curent.

    Câteva intrebari suplimentare :
    - daca salvezi o imagine cu FlashWizard sau cu DreamUP , se salveaza totul ? ma refer si la boot si la MAC ?
    - daca nu , doar cu JTAG-ul se poate face un full backup ?
    - cele doua imagini (http://rs34.rapidshare.com/files/112...ER_toolkit.rar si http://rapidshare.com/files/11225772...e-mac-hack.img ) sunt identice doar ca sunt salvate cu programe diferite ?
    Last edited by delta2k2; 13-08-08 at 20:50.
    Fost membru al acestui forum

  9. #9
    Standard RSP member pacala68's Avatar
    Join Date
    01 Apr 2007
    Posts
    992
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Quote Originally Posted by maximuss View Post
    Parca e prea simplu si e aparuta metoda in luna mai si noi nu am stiut nimic.
    Pai si bomba este simpla , o pui cu gemmini si .... voila : Adios Amigos

    Boot se citeste numai cu jTag dar nu avem programul de dump .
    Cu Fw sau dreamUP faci backup numai la imagine cu setarile aferente , nu si la bootloader .

  10. #10
    Golden Member maximuss's Avatar
    Join Date
    12 Aug 2007
    Posts
    588
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Am dat flash erase se vreo 10 ori cred , am pus cateva imagini , mac-ul a ramas cel de original schimbat cu backup ul ala. Am bagat gemini 4.4 si merge ,deocamdata , in telnet imi spune ca e macul ce l-am bagat eu inainte .
    Metoda vad ca a functionat.

    Pentru SMV ....Cred ca a actionat la fel ca bomba , a rescris bootloaderul , daca ai vazut cum se face , se modifica din telnet cu ajutorul scriptului pachME .
    Last edited by maximuss; 13-08-08 at 22:39.

  11. #11
    Standard RSP member edisitaru's Avatar
    Join Date
    09 Aug 2007
    Location
    Giurgiu, Romania
    Posts
    150
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Am schimbat si eu MAC si este totul ok!!!!! Faceti exact cum scrie acolo si nu sunt probleme!!

  12. #12
    Member Visitor
    Join Date
    11 May 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like

    Thumbs up Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Gata si la mine , acum sa bagam si o bomba sa vedem daca moare sau nu , am instalat si imagine noua si macul ramane

    Multam` @Zappa

  13. #13
    RSP Enigma Team & GM Bust3D's Avatar
    Join Date
    02 Feb 2007
    Posts
    261
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    V-am facut un generator si validator de adresse MAC
    Cine stie un server bun sa ma contacteze pe irc sau prin pm, ca acuma este pusa pe desktopul meu serverul.

    Click aici -=> http://linuxbox.dyndns.tv

    Bafta

  14. #14
    Member Beginner
    Join Date
    17 Oct 2007
    Posts
    21
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    E vreo adresa MAC din seria 00:09:34:..... care nu este valida? Atunci ce sens are validarea lor?

    Quote Originally Posted by Bust3D View Post
    V-am facut un generator si validator de adresse MAC
    Cine stie un server bun sa ma contacteze pe irc sau prin pm, ca acuma este pusa pe desktopul meu serverul.

    Click aici -=> http://linuxbox.dyndns.tv

    Bafta

  15. #15
    RSP Enigma Team & GM Bust3D's Avatar
    Join Date
    02 Feb 2007
    Posts
    261
    Post Thanks / Like

    Default Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?

    Quote Originally Posted by just View Post
    E vreo adresa MAC din seria 00:09:34:..... care nu este valida? Atunci ce sens are validarea lor?
    Sa fie linistit cel care apeleaza la generatorul de MAC ca este valida !
    :P
    Nu toata lumea este in curent cu astea ! infine.

Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •