Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 44

Thread: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

  1. #1
    O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Join Date
    05 Jan 2007
    Posts
    3,365
    Post Thanks / Like

    Default Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Cred ca e una din cele mai simple metode, putin babeasca dar cu rezultate bune.
    Ne ajuta chiar si-n cazul in care nu avem acces la punctul 0, spre exemplu in loc de 26 est, vizibilitatea noastra se opreste undeva la 19e, 13e, etc.
    Trebuie sa aveti grija de cativa factori:
    -suportul de perete sa fie perfect drept
    -montarea motorului de antena se poate face in casa, neaparat centrul de prindere al antenei sa fie pe punctul 0 al motorului. Astfel incat linia dintre lnb si punctul 0 al motorului, sa fie perfect dreapta.
    -lnb-ul se va fixa perfect drept, neinclinat
    Pe motor gasim pe partea stanga (de obicei) latitudinea, iar pe dreapta elevatia. Foarte important pentru aceasta metoda sa reglam latitudinea corespunzatoare. Gasim aici http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...100&diam_h=105
    sau daca nu cautati pe google, coordonatele locatiei voastre.
    Spre exemplu pentru Zalau, latitudinea pe motor va fi reglata la 47 de grade, 46 Bacau, 44 Bucuresti, etc.
    Elevatia antenei pentru partea estica, va fi pusa cu 10 grade (aprox) mai putin, fata de cum ati regla antena direct pe stalp.
    Avand toate astea reglate, prindeti antenta cu tot cu motor pe stalp, strangeti suruburile astfel incat sa puteti umbla la directia motorului pe stalp.
    Accesati meniul receptorului (neaparat acesta trebuie sa aiba protocolul usals), introduceti coordonatele locatie voastre (ex; Bucuresti= 44.42 N / 26.12 E), salvati, apoi selectati un satelit cat mai apropiat de punctul 0 al locatiei voastre; hai sa spunem 19e. Asteptati ca motorul sa se opreasca, pe urma invarti motorul cu totul pe suport spre stanga (ex), pana va intra semnal pe satelitul respectiv. Aveti grija sa selectati un tp puternic. In momentul in care ati prins semnal maxim, strangeti suruburile monturi, faceti corectii de elevatie ale antenei.
    Puteti proceda la fel si daca aveti acces la satelitul cel mai sudic.

    Urmariti si filmuletul de aici: http://www.youtube.com/watch?v=-k_yhxmGlEA





  2. #2
    Standard RSP member
    Join Date
    07 Sep 2007
    Posts
    45
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Salut,

    Am incercat ieri, plecand de la metoda descrisa mai sus de Snow, sa imi montez si eu motor la antena.

    Ce am acum:
    -Antena Fe 1.15
    -Motor H-H Opticum DM2800 (http://digitalsatelit.ro/shop/produc...roducts_id=119)
    -IPBOX 900HD
    -Montajul este la etajul 8, pe geam, cu suport pe peretele blocului.
    -Locatie: Bucuresti, cartier Militari
    Inainte aveam skystar2 si antena era fixa cu 2 lb-uri, centralul pe Hotbird 13 si secundarul pe Astra 19.2. Mentinonez ca montajul acesta nu a fost facut de mine ci de o echipa de meseriasi platiti. Era acum 1 an si ceva si am apelat la servicii externe (si) ca sa "prind" cum se face.

    De curand mi-am cumparat un IPBOX 900HD si, ca sa-l pun serios la treaba, era musai sa ii pun si motor.
    Bun.
    Asa ca mi-am luat si un H-H Opticum DM2800(plus compas-busola si satfinder, d-alea ieftine) si sambata am decis sa fac marele pas, montarea lui.
    Toata saptmana am (re)citit toate forumurile, toate metodele, asa ca sambata dimineata, la teorie eram beton. Ce mai, ca la examen .
    Si acum la practica.
    I-am invitat pe la mine pe fratii mei, 2 la numar, la fel de buni teoreticieni ca si mine, la bere si la infruntarea chalenge-lui de a monta un H-H.

    Ne-am apucat pe la 3 dupa-masa si ne-am potolit pe la 7 seara cand deja era clar ca berea pe care o bausem era in contradictie mare cu teoria
    Cum a fost?:
    Am pus-o relativ repede pe pozitie, prin operatiile:
    -am demontat antena, am bagat-o in sufragerie.
    -am demontat cele 2 LNB-uri si i-am pus unul nou nout.
    -mai mult timp ne-a luat sa reglam suportul care nu era deloc vertical. ca da, daca aveam inainte antena fixa nu conta asta, asa ca pe mesriasii aia i-a durut undeva de aspectul asta.
    -am prins antena pe bratul motorului(n-am umblat la el, fiind nou era deja pus pe punctul 0). Dupa aceea la ochi am reglat coliniaritatea intre LNB si axul motorului(apropo, o metoda mai sigura exista?). Am strans suruburile de la prinderea antenei pe brat, ca la acestea inteleg ca nu mai trebuie umblat.
    -elevatia. trebuia setata asta acum din inclinatia antenei. din cate am inteles din specificatiile motorului, unghiul de fabricatie al bratului este de 30. De aici http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...110&diam_h=110
    stiu cam tot ce-mi trebuie(desigur, tot teoretic). Asa ca unghiul de elevatie: de 38.85 se compune din unghiul motorului de 30 + 8.85 care trebuie reglat de la sistemul de prindere a antenei pe motor. Aici trebuie sa fac observatia ca, cel putin la mine, acolo sunt niste santuri(gradate destul de grosolan) care sunt limtate si care imi creaza impresia ca la mai putin de 7-8 grade nu se poate verticaliza antena. Ma rog, am indreptat antena la maxim incercand sa obtin acest unghi de 8.85. Din pacate tot la ochi. Exista metoda pentru reglarea precisa a acestui unghi?
    -am pus acest ansamblu la pozitie, pe suport. aceasta operatie e cea mai grea din puct de vedere fizic si nu poate fi facuta de o singura persoana.
    -si acum a inceput bibileala. si tot ce stiam teoretic a inceput sa se destrame.

    ce am facut:
    -am introdus in meniul receptorului, pe metoda USALS, latitudinea si logitudinea mea, luate de pe google earth.
    -i-am introdus 26 ca satelit de plecare(sau punct 0)
    -am montat satfinderul intre motor si receptor
    -am indreptat ansamblul catre sud, acolo unde credeam eu ca ar trebui sa fie. Pe ce m-am bazat:
    -google earth
    -busola
    -pozitia intiala a antenei pe hotbird 13. Este clar, cum te uiti la antena, 26 este mai la stanga un pic fata de aceasta pozitie.
    -normal, nici receptorul nici satfinderul nu zicea nimic. am dat din azimut, din elevatie, incet, tare, mult, putin, in toate stilurile, nimic.
    vazand ca nu vrea si pace, am zis sa incerc(din receptor prin motor) si alti sateliti imediat langa. tot nimic. dupa aceea am zis sa incerc si mai departe si am pus pe Sirius 4.8. A plecat motourul si cu putin timp inainte sa ajunga pe acesat pozitie, a tipat si satfinder-ul si receptorul. Am sarit toti 3, parca eram la peste si a sarit bambina. Nu-mi venea sa cred. Nici acum nu-mi vine; de fapt asta e principalul aspect pentru care am scris povestea asta si pe care vreau sa-l inteleg. Deci cum? Satelitul 26 este undeva unde ma astept sa fie 4.8? adica intelegeti, o diferenta de 20 de grade, mare, vizibila. Am reusit relativ repede sa stabilizez pozitia, adica am dat inapoi motorul in puctul 0 si am mutat ansamblul pe pozitia unde a tipat satfinderul. In cateva minute aveam semnal 90% si calitate 100% pe 26. Am dat search. Mi-a gasit o gramada de canale. Nu stiu daca sunt toate transpoderele, nu-mi dau seama care ar fi metoda cea mai rapida sa-mi dau seama de asta. Nu vreau sa le numar, nu vreau sa iau fiecare transpoder in parte si sa-l testez. vreo metoda? A, si stiti cumva vreun transponder de test pe 26? Adica daca intra asta sa fie clar ca antena este pe sud si deci pe punctul 0.
    Acum a inceput cearta. My brothers sustineau sus si tare ca gata, asta e sudul, asta e satelitul. Ma uitam la antena si dadeam din cap. Nu puteam sa accept. Dar... receptorul zicea ca asa e, ma uitam la tv pe canale de pe 26. Ei, am trimis motorul la satelitii imediat din apropiere sau cei departati dar n-a mai gasit nimic. Deci, dupa mine, nu aia era vestita curba Clarke pe care o tinteam.

    Dupa ce au plecat, pe la 9 seara m-am pus iar pe treaba. Am pus ansamblul din nou pe directia pe care stiam eu ca trebuie sa fie sudul. Am bibilit-o, am rasucit-o, am rugat-o, am injurat-o, ce nu i-am facut. Am lasat-o asa, am inchis geamul. mi-am mai desfacut o bere. Si mi-a (re)venit ideea, sa incerc langa 26, pe satelitii apropiati din motor. 28.2 nimic. dar, mare surpriza, pe 23.5 iar a sarit bambina, receptorul full semnal, satfinderul urla. Sa va mai zic ca nu-mi venea sa cred? Ma rog, am dat search, dar nu mi-au intrat decat primele 3-4 transpondere: de la 10758.00 V pana la, parca, 10862.00 H. Si dupa aia m-am dus la culcare. Ce am visat nu va mai zic.

    Concluzii:
    -e mult mai greu sa gasesti punctul 0 decat punctul G

    Ce vreau?
    -Raspunsuri la cele cateva intrebari de mai sus.
    -Sfaturi. Ce ati face in locul meu?

    Multumesc,
    Rocco
    Last edited by rocco2007r; 29-09-08 at 14:27.

  3. #3
    Banned
    Join Date
    31 Jan 2007
    Posts
    4,224
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Bun,deci,fi atent;
    1] montezi antena pe suportul de la motor avand grija ca; motorul sa fie pus pe 0 lnb-ul sa aibe aceiasi linie dreapta cu punctul 0 de pe motor
    2] reglezi elevatia la MOTOR la 44,5
    3] pui tot ansamblul pe suport
    4]
    indrepti tot ansamblul catre S si prin miscari fine stanga-dreapta si la elevatia antenei [nu a motorului] sus-jos incerci sa prinzi semnal pe acest transporder;
    11919 H
    MPEG-227500 3/4

    in clipa cand ai prins semnal strangi bine suruburile la motor si la elevatia antenei
    5] verifici ca motorul sa ramana pe pozitia 0 apoi salvezi asa in lista receiverului,scanezi salvezi apoi mergi usor catre W cautand alti sateliti.prinzi semnal,salvezi pozitia apoi scanezi si tot asa mai departe cu fiecare satelit in parte.
    6]satfinderul nu te ajuta in astfel de situatii,mai rau te incurca,pune Tv-ul langa antena si urmareste semnalul pe tv,daca nici asa nu reusesti.....chemi un instalator,BAFTA!
    PS!,in mod normal in 25 min. ar trebui sa fi gata cu montajul si sa ai deja in lista minim 8 sateliti salvati si scanati.

  4. #4
    Standard RSP member
    Join Date
    07 Sep 2007
    Posts
    45
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Salut,

    Mersi spaniolul pentru sfaturi.
    Am mai lucrat la antena aseara o ora urmand indicattile tale.
    Desigur, n-am rezolvat problema
    Dar, ceva ceva tot e: am antena acum sigur catre sud - satelitul 26E. Asta pentru ca mi-a intrat transponderul indicat de catre tine (11919 H).Maxim ce am putut sa scot este level 87% si Calitate 100%.
    Din pacate "curiozitatile" nu au disparut:
    -chiar daca am transponderul prins(si scanat, cu canale pe el) in continuare am la nivelul intregului satelit level = 0 si calitate = 0. Cu toate ca satfinderul zice ca acolo e. Am reglat antena pe tipat maxim al satfider-ului, dar level si quality se incapataneaza sa ramana pe 0. Aici am o intrebare/nelamurire. Este posibil sa fie alt satelit cel pe care il simte satfinderul? Pentru ca mie mi se pare ca totusi, satfinderul stie ce satelit cauta receptorul si pe acela il indica, nu pe altul. Acuma nu imi dau seama cum se face aceast cautare de catre receptor, respectiv satfider. Cauta doar un anumit transponder, pe toti odata, pe rand, cum?
    -Astra 23.5E n-are nicio treaba, intra in continuare. Parca oricum as fi reglat pe 26E, 23.5E intra oricum. Bine, iar curios, cateodata satfinderul tace malc cu toate ca receptorul imi indica valori de level 90 si quality 100.
    -In afara de cele de mai sus nu imi mai intra decat unul pe est, parca 36, in rest nimic. pe vest cel putin nici macar satfiderul nu zice pas.

    Mai am vreo sansa?

    Mersi,
    Rocco

  5. #5
    Banned
    Join Date
    31 Jan 2007
    Posts
    4,224
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Quote Originally Posted by rocco2007r View Post
    Salut,

    Mersi spaniolul pentru sfaturi.
    Am mai lucrat la antena aseara o ora urmand indicattile tale.
    Desigur, n-am rezolvat problema
    Dar, ceva ceva tot e: am antena acum sigur catre sud - satelitul 26E. Asta pentru ca mi-a intrat transponderul indicat de catre tine (11919 H).Maxim ce am putut sa scot este level 87% si Calitate 100%.
    Din pacate "curiozitatile" nu au disparut:
    -chiar daca am transponderul prins(si scanat, cu canale pe el) in continuare am la nivelul intregului satelit level = 0 si calitate = 0. Cu toate ca satfinderul zice ca acolo e. Am reglat antena pe tipat maxim al satfider-ului, dar level si quality se incapataneaza sa ramana pe 0. Aici am o intrebare/nelamurire. Este posibil sa fie alt satelit cel pe care il simte satfinderul? Pentru ca mie mi se pare ca totusi, satfinderul stie ce satelit cauta receptorul si pe acela il indica, nu pe altul. Acuma nu imi dau seama cum se face aceast cautare de catre receptor, respectiv satfider. Cauta doar un anumit transponder, pe toti odata, pe rand, cum?
    -Astra 23.5E n-are nicio treaba, intra in continuare. Parca oricum as fi reglat pe 26E, 23.5E intra oricum. Bine, iar curios, cateodata satfinderul tace malc cu toate ca receptorul imi indica valori de level 90 si quality 100.
    -In afara de cele de mai sus nu imi mai intra decat unul pe est, parca 36, in rest nimic. pe vest cel putin nici macar satfiderul nu zice pas.

    Mai am vreo sansa?

    Mersi,
    Rocco
    Sanse ai,dar cum am specificat mai sus arunca satfinderul la gunoi,nu iti foloseste la nimic,cauti semnal pe transporderul respectiv,trebuie sa iti intre programele MBC la scanare altfel nu esti pe satelit,deci; pune tv-ul la vedere urmareste semnalul pe ecranul tv-ului si vei reusi,FARA SATFINDER!! pentru cei ce nu stiu satfinderul iti mananca 10-15% din semnal,cu alte cuvinte daca la semnal ai 80% cu satfinderul pus cand il dai jos vei avea surpriza sa ai 60% sau deloc!

  6. #6
    Standard RSP member theghostbu's Avatar
    Join Date
    09 Sep 2008
    Location
    Bacau
    Posts
    32
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Quote Originally Posted by rocco2007r View Post
    Salut,

    Am incercat ieri, plecand de la metoda descrisa mai sus de Snow, sa imi montez si eu motor la antena.

    Ce am acum:
    -Antena Fe 1.15
    -Motor H-H Opticum DM2800 (http://digitalsatelit.ro/shop/produc...roducts_id=119)
    -IPBOX 900HD
    -Montajul este la etajul 8, pe geam, cu suport pe peretele blocului.
    -Locatie: Bucuresti, cartier Militari
    Inainte aveam skystar2 si antena era fixa cu 2 lb-uri, centralul pe Hotbird 13 si secundarul pe Astra 19.2. Mentinonez ca montajul acesta nu a fost facut de mine ci de o echipa de meseriasi platiti. Era acum 1 an si ceva si am apelat la servicii externe (si) ca sa "prind" cum se face.

    De curand mi-am cumparat un IPBOX 900HD si, ca sa-l pun serios la treaba, era musai sa ii pun si motor.
    Bun.
    Asa ca mi-am luat si un H-H Opticum DM2800(plus compas-busola si satfinder, d-alea ieftine) si sambata am decis sa fac marele pas, montarea lui.
    Toata saptmana am (re)citit toate forumurile, toate metodele, asa ca sambata dimineata, la teorie eram beton. Ce mai, ca la examen .
    Si acum la practica.
    I-am invitat pe la mine pe fratii mei, 2 la numar, la fel de buni teoreticieni ca si mine, la bere si la infruntarea chalenge-lui de a monta un H-H.

    Ne-am apucat pe la 3 dupa-masa si ne-am potolit pe la 7 seara cand deja era clar ca berea pe care o bausem era in contradictie mare cu teoria
    Cum a fost?:
    Am pus-o relativ repede pe pozitie, prin operatiile:
    -am demontat antena, am bagat-o in sufragerie.
    -am demontat cele 2 LNB-uri si i-am pus unul nou nout.
    -mai mult timp ne-a luat sa reglam suportul care nu era deloc vertical. ca da, daca aveam inainte antena fixa nu conta asta, asa ca pe mesriasii aia i-a durut undeva de aspectul asta.
    -am prins antena pe bratul motorului(n-am umblat la el, fiind nou era deja pus pe punctul 0). Dupa aceea la ochi am reglat coliniaritatea intre LNB si axul motorului(apropo, o metoda mai sigura exista?). Am strans suruburile de la prinderea antenei pe brat, ca la acestea inteleg ca nu mai trebuie umblat.
    -elevatia. trebuia setata asta acum din inclinatia antenei. din cate am inteles din specificatiile motorului, unghiul de fabricatie al bratului este de 30. De aici http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...110&diam_h=110
    stiu cam tot ce-mi trebuie(desigur, tot teoretic). Asa ca unghiul de elevatie: de 38.85 se compune din unghiul motorului de 30 + 8.85 care trebuie reglat de la sistemul de prindere a antenei pe motor. Aici trebuie sa fac observatia ca, cel putin la mine, acolo sunt niste santuri(gradate destul de grosolan) care sunt limtate si care imi creaza impresia ca la mai putin de 7-8 grade nu se poate verticaliza antena. Ma rog, am indreptat antena la maxim incercand sa obtin acest unghi de 8.85. Din pacate tot la ochi. Exista metoda pentru reglarea precisa a acestui unghi?
    -am pus acest ansamblu la pozitie, pe suport. aceasta operatie e cea mai grea din puct de vedere fizic si nu poate fi facuta de o singura persoana.
    -si acum a inceput bibileala. si tot ce stiam teoretic a inceput sa se destrame.

    ce am facut:
    -am introdus in meniul receptorului, pe metoda USALS, latitudinea si logitudinea mea, luate de pe google earth.
    -i-am introdus 26 ca satelit de plecare(sau punct 0)
    -am montat satfinderul intre motor si receptor
    -am indreptat ansamblul catre sud, acolo unde credeam eu ca ar trebui sa fie. Pe ce m-am bazat:
    -google earth
    -busola
    -pozitia intiala a antenei pe hotbird 13. Este clar, cum te uiti la antena, 26 este mai la stanga un pic fata de aceasta pozitie.
    -normal, nici receptorul nici satfinderul nu zicea nimic. am dat din azimut, din elevatie, incet, tare, mult, putin, in toate stilurile, nimic.
    vazand ca nu vrea si pace, am zis sa incerc(din receptor prin motor) si alti sateliti imediat langa. tot nimic. dupa aceea am zis sa incerc si mai departe si am pus pe Sirius 4.8. A plecat motourul si cu putin timp inainte sa ajunga pe acesat pozitie, a tipat si satfinder-ul si receptorul. Am sarit toti 3, parca eram la peste si a sarit bambina. Nu-mi venea sa cred. Nici acum nu-mi vine; de fapt asta e principalul aspect pentru care am scris povestea asta si pe care vreau sa-l inteleg. Deci cum? Satelitul 26 este undeva unde ma astept sa fie 4.8? adica intelegeti, o diferenta de 20 de grade, mare, vizibila. Am reusit relativ repede sa stabilizez pozitia, adica am dat inapoi motorul in puctul 0 si am mutat ansamblul pe pozitia unde a tipat satfinderul. In cateva minute aveam semnal 90% si calitate 100% pe 26. Am dat search. Mi-a gasit o gramada de canale. Nu stiu daca sunt toate transpoderele, nu-mi dau seama care ar fi metoda cea mai rapida sa-mi dau seama de asta. Nu vreau sa le numar, nu vreau sa iau fiecare transpoder in parte si sa-l testez. vreo metoda? A, si stiti cumva vreun transponder de test pe 26? Adica daca intra asta sa fie clar ca antena este pe sud si deci pe punctul 0.
    Acum a inceput cearta. My brothers sustineau sus si tare ca gata, asta e sudul, asta e satelitul. Ma uitam la antena si dadeam din cap. Nu puteam sa accept. Dar... receptorul zicea ca asa e, ma uitam la tv pe canale de pe 26. Ei, am trimis motorul la satelitii imediat din apropiere sau cei departati dar n-a mai gasit nimic. Deci, dupa mine, nu aia era vestita curba Clarke pe care o tinteam.

    Dupa ce au plecat, pe la 9 seara m-am pus iar pe treaba. Am pus ansamblul din nou pe directia pe care stiam eu ca trebuie sa fie sudul. Am bibilit-o, am rasucit-o, am rugat-o, am injurat-o, ce nu i-am facut. Am lasat-o asa, am inchis geamul. mi-am mai desfacut o bere. Si mi-a (re)venit ideea, sa incerc langa 26, pe satelitii apropiati din motor. 28.2 nimic. dar, mare surpriza, pe 23.5 iar a sarit bambina, receptorul full semnal, satfinderul urla. Sa va mai zic ca nu-mi venea sa cred? Ma rog, am dat search, dar nu mi-au intrat decat primele 3-4 transpondere: de la 10758.00 V pana la, parca, 10862.00 H. Si dupa aia m-am dus la culcare. Ce am visat nu va mai zic.

    Concluzii:
    -e mult mai greu sa gasesti punctul 0 decat punctul G

    Ce vreau?
    -Raspunsuri la cele cateva intrebari de mai sus.
    -Sfaturi. Ce ati face in locul meu?

    Multumesc,
    Rocco
    salut...
    vezi ca unghiul pentru opticum 2800 este de 35 de grade nu de 30 cauta in documentatie si ai sa vezi ca asa e... tu esti sub axa lui clarke cu 5 grade ...nu ai cum sa prinzi nimic ...
    daca mai ai pb da-mi un mesaj personal ...

    theghostbuster

  7. #7
    Standard RSP member
    Join Date
    07 Sep 2007
    Posts
    45
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Quote Originally Posted by theghostbu View Post
    salut...
    vezi ca unghiul pentru opticum 2800 este de 35 de grade nu de 30 cauta in documentatie si ai sa vezi ca asa e... tu esti sub axa lui clarke cu 5 grade ...nu ai cum sa prinzi nimic ...
    daca mai ai pb da-mi un mesaj personal ...

    theghostbuster
    Salut

    Da, ai dreptate, unghiul motorului este de 35 de grade, dar problema de fond persista. Eu nu sunt sigur daca prind corect sau nu satelitul sudic.
    Si, sa fiu mai explicit, atasez o poza cu setarile pe care ma bazez. Mai mentionez si coordonatele geografice: Lat = 44,43; Lon = 26,02
    Reiese foarte clar ca pentru satelitul sudic suprafata antenei trebuie sa aiba o inclinatie fata de verticala de 31.03 grade (121.03(unghiul rosu din poza) - 90 sau, tot una, 38.8(unghi elevatie) - 7.77(unghi offset))
    Dar eu la o astfel de inclinatie a antenei nu prind nimic nimic. Daca insa acest unghi este de circa 10 grade(antena aproape verticala) incep sa intre anumite transpondere de pe 26.

    Explicati-mi va rog unde este greseala. Cum este corect? 31 sau 10 grade?

    Multumesc,
    Rocco


  8. #8
    O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Join Date
    05 Jan 2007
    Posts
    3,365
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Pune elevatia antenei pe la 26, eventual mai faci pe urma reglaje





  9. #9
    Standard RSP member theghostbu's Avatar
    Join Date
    09 Sep 2008
    Location
    Bacau
    Posts
    32
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    ai rezolvat problema ...? daca nu da un tel 0770166595

    theghostbuster
    Last edited by theghostbu; 22-01-09 at 13:34.

  10. #10
    Standard RSP member
    Join Date
    24 Jul 2009
    Posts
    71
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    deci lnb`ul nu trebuie sa aiba inclinatie deloc??? indiferent de locatie?
    ipbox 910hd / h-h opticum dm 3800/ e2 pkt

  11. #11
    O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Join Date
    05 Jan 2007
    Posts
    3,365
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    trebuie pus drept indiferent de locatie





  12. #12
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,534
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    la punctul zero( sudul locatiei tale ) trebuie sa fie perpendicular pe sol , doar daca sudul nu corespunde exact cu un satelit atunci misti putin de tot LNB -ul , dar asta doar cu un grad sau doua , insa nu stiu exat daca poti aprecia exact 2 grade din 180
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  13. #13
    O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Join Date
    05 Jan 2007
    Posts
    3,365
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Daca fixeaza antena prin USALS, nu trebuie sa incline lnb-ul. Ii da comanda pe cel mai sudic satelit si motorul se va misca un pic. Acum insa nu stiu cum vrea s-o instaleze, ca a mai postat intr-o parte.





  14. #14
    Standard RSP member
    Join Date
    24 Jul 2009
    Posts
    71
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Quote Originally Posted by instalatorul View Post
    Sanse ai,dar cum am specificat mai sus arunca satfinderul la gunoi,nu iti foloseste la nimic,cauti semnal pe transporderul respectiv,trebuie sa iti intre programele MBC la scanare altfel nu esti pe satelit,deci; pune tv-ul la vedere urmareste semnalul pe ecranul tv-ului si vei reusi,FARA SATFINDER!! pentru cei ce nu stiu satfinderul iti mananca 10-15% din semnal,cu alte cuvinte daca la semnal ai 80% cu satfinderul pus cand il dai jos vei avea surpriza sa ai 60% sau deloc!

    adevaru ca satfinderu e de 2 lei ala cu ac , cele performante din pacate sunt mai greu accesibile, am reusit partial sa montez motorul, un dm 3800, pe 26grade este am calitate 80% si celalalt parametru 74-75% asta e cel mai bun caz, cand dau pe sirius 4,8e calitate 99-100% , thor si intelsat la fel, dar nu le prind chiar pe toate, ce ar trebui sa mai reglez?
    ipbox 910hd / h-h opticum dm 3800/ e2 pkt

  15. #15
    Standard RSP member GEXE's Avatar
    Join Date
    24 Aug 2008
    Posts
    315
    Post Thanks / Like

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Eu am montura reglata la punctul 0 pe Astra 19 dar am semnal slab pe satelitii din capete Trksat 42.0E respectiv Atlantic Bird 1 12.5W.
    Locatie-Ialomita/Slobozia
    Antena-90cm
    Montura H-H opticum DM2400

    Credeti ca o sa am semnal mai bun daca la punctul 0 as pune Bard 26.0E ?

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •