Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29

Thread: Instalatie satelit pentru pensiune?

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Default Re: Instalatie satelit pentru pensiune?

Pai o schema a postat @cipry21 mai sus. Mai exista varianta cu carduri focusat. Cumperi de la cineva 2 carduri si faci incarcare elecronica prin sms. Cred ca doar cu max s-au facut aceste instalatii prin satelit.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Ce versiuni de soft trebuie puse pe master si pe slave?

Si o intrebare mai speciala (nu stiu daca e voie), merge sharing cu k..?

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Aceiasi versiune de soft pe toate. Si la punctul 2; atunci pentru ce te mai chinui sa faci sharing la cartele?

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Soft pentru echosmart7x1 este OK ultima versiune sw3.50.

Slave si master se activeaza de la MENU+7777 de pe telecomanda.
    Pe echo merge si dolce.

A doua intrebare posibil cu CCcam sau GEBOX.Cum a spus si @zappa ce rost mai are sa te chinui sa faci sharing la cartele.

Pentru sharing poti folosi si adaptoare wirless la echosmart daca distanta dintre MASTER si SLAVE nu depaseste 30m.
    Last edited by cipryDXfeed; 03-04-09 at 21:59.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

eu zic sa ramai pe dm500, e mai scump la inceput dar trebuie sa faci un singur abonament, si recuperezi lunar cate 60 ron ( sau cat e ab full la dolce ).

sharingul cu dm500 e floare la ureche,
    echipamente folosesti niste wireless-uri AP si Ruter si gata reteaua.

te ajut cu placere in realizarea instalatiei.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

din punct de vedere legal, cum sta treaba?
    intr-o pensiune, fiind publica treaba....cred ca e cam riscant sharingul. iar de k....nici nu poate fi vorba. doar daca la pensiune se va caza doar rudele de gradul 1

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Astazi am incercat sa leg 2 echosmarturi (791 si 771) cu ajutorul unui switchbox echosmart (http://www.dk-sat.ro/index.php?l=ro&...9&p=0&fid=105&). Nu am reusit deloc. Am legat firele si invers (2 cu 3) si drept, dar nu a vrut deloc sa faca share la o cartela de max. Apoi am legat cele 2 echosmarturi direct fara ajutorul switchboxului, doar inversand firul 2 cu 3. Asa a vrut sa mearga. E posibil ca swichboxul sa fie defect? Si cum se poate proba?
    Multumesc.

Standard RSP member rzbvro's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by zmeura View Post
    Da,intrebarea aceasta ramane,daca un card NDS poate duce 6 sau 7 receptoare (le impartim in doua).In rest sistemul ar fi functional.
    Sistemul o fi functional insa in orice clipa poate pica totul daca cei de la Dolce imperecheaza cartela cu procesorul, asa cum au facut-o deja cei de la Boom (combinatia serie card > chip ID)
    50€ Wirex (in WXT cu 40 Euro depozit), 25$ CryptoCom (350€ depozit in CRO/6 luni), 25$ Abra (15$ depozit in cripto/30 zile)
    50$ Celsius (in BTC cu 400$ depozit/30 zile), 30$ Matrixport (14-27 februarie 2022) https://invitation.codes/@BankingFree

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Mentionez ca am versiunea de soft 3.50 pe ambele receptoare.

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

@zappa ,
    eu nu am folosit swichbox m-am dus de la MASTER cu cablu la fiecare receptor (slave) si am folosit conectarea de cablu null-modem complect.

La swichbox ai incercat sa faci in felul urmator?

De la master la swichbox te duci cu cablu null-modem si de la swichbox la SLAVE te duci pin cu pin.
    Incearca asa.
    Versiunea de soft nu conteaza eu am versiuni de soft diferite pe receptoare.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Poti face mai ieftin cu receptoare Globo sau Opticum.
    2 buc 7000CX sau 7100CX cam 400-450 lei
    11 buc 4000C -1500-1650 lei
    1 buc multiswitch- 350-400 lei
    2 buc home switch -320-350 lei
    antena+lnb -100-300 lei
    cabluri, mufe,etc -400 lei

Deci ar fi undeva la 3070-3550 lei.

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Am testat astazi switchboxul echosmart. Toate cablurile trebuie inversate (2-3-5 cu 3-2-5) altfel nu va merge. Momentan am testat doar cu 2 receptoare ambele cu versiunea de soft 3.53. Am incercat sa pun si un echosmart 790 cu soft 3.35, dar nu a functionat. Cand voi avea toate receptoarele voi posta din nou, dar sigur va functiona. Am mai testat si acele amplificatoare pentru switchbox (http://www.dk-sat.ro/index.php?l=ro&...9&p=0&fid=104&) si a fost ok si cu ele, cu mentiunea ca trebuie puse astfel de mufe la ambele capete.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

scriu tot aici pentru aceasta tema
    Am vrut sa fac asa ceva la o pensiune dar pensiune CU CASUTE RASFIRATE -si nu cred ca merge
    Am vazut o instalatie FUNCTIONALA PERFECT pe FOCUSAT cu rec GLOBO multisw GLOBO(avind si alimentare la 220v), LNB cu 4 iesiri fiecare de alta polaritate H-H H-V L-H L-V si un SWICI sau ruter nu am putut citi prea bine ce scrie pe el.(din motiv de spatiu)
    Treaba buna era ca instalatia a fost facuta pentru UN PONTON DORMITOR deci spatiu restrins cu un server si 10 rec slave
    Testat
    chiar si la socuri de curent(generatorul elecric al pontonului) ,aparatele se restartau si tot sistemul era bine mersi
    intrebare
    1.pina la ce distanta pot sa ma intind cu cablul utp
    2.musai receptoare care sa aibe posibilitate de sher-care anume-doar globo??
    3.momentan pensiunea merge pe MAX tv si mai mult pe fta de pe sirius- ar merge in sher?
    dar am puse 3 antene datorida distantelor si am la fiecare antena lnb cuatro si citeva rec unele cu slot viacces altele fta

costul per acel ponton a fost destul de mare dupa parerea mea-aproximativ 60.000 lei vechi-materiale si manopera
    multumesc de atentie
    lucian

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

merge si cu echosmarturi , dar sa fie din seria veche cu mufele mai la mijloc
    cele care au mufele in partea stanga sunt cu placa de baza noua nu am facut trste dar sunt destul de instabile softurile care merg pe aceasta placa de baza

pana la 20-25 de metri cred ca nu sunt probleme , se poate folosi si cablu de retea FTP ( utp ecranat) si se mareste distanta
    daca te tin banii poti cumpara adaptoare wi-fi pt sharing pe echosmart

multe softuri faceau probleme la conax in sharing , dar s-a rezolvat si cu asta in timp , insa sincer nu mai am acum card de conax sa il testez sa iti spun care soft nu mai are probleme intre 3.00 si 3.33 sigur gasesti soft stabil si pt asta, dar cel mai bine daca e vorba de max faci rost de carduri de viaccess, setarile sunt importante (meniuri ascunse: 9213, 9236,7777 )

PS: softurile din ultimul timp sunt foarte instabile pt sharing local , menu de prioritate 9236 nu functioneaza corect si de aici apar probleme

din pacate in ultimul timp nu mai prea lucrez cu echosmart desi inca ramane de best pt sharing local
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Page 2 of 2 FirstFirst 12