OK ... Eu inchei aici cu speranta ca @mihaip se va razgandi si va reveni pe forum si poate cu timpul vom reusi sa trecem peste aceste intepaturi copilaresti .
Dislikes: 11
Da @stargate sunt mai apropiat de Mihai dar....nu m-am bagat la intepaturile alea de la "spark". Imaginile alea au parut a fi "conflictul" desi nu ar trebui sa aiba nimic in comun, fiecare fiind pe cararea ei cu echipa ei. Cand se arunca vorbele altcuiva....asta se intampla. Poate are dreptate @xvanish. Asta e si....viata merge mai departe.
Edision Mio 4k plus, Vu+ Zero 4k, Samsung UE49MU6452, Samsung QE55Q82RATXXH
OK ... Eu inchei aici cu speranta ca @mihaip se va razgandi si va reveni pe forum si poate cu timpul vom reusi sa trecem peste aceste intepaturi copilaresti .
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !
Fara sa vreu sa schimb regulile casei si fara a dori sa fiu nepoliticos cu "gazda",adica cu tine sau altcineva,mi se pare ca este primul site{din cele pe care le vizitez} din lume in care o citare este "inutila",adica fara rost!!!Originally Posted by delta2k2
Pina la punct pot intelege aceasta "inutilitate" dat fiind faptul ca raspunsurile la topicul deschis decurg logic din raspunsul userilor incit pare ca incarca,vai,ce cuvint fatal-inutil,atit topicul dar mai mult serverul.Si probabil ca din perspectiva gazdei citarea este totodata si un ornament grafic si textul,iarasi inutil.
Si totusi...din punctul meu de vedere citarea mi se pare,din contra,obligatoriu din mai multe puncte de vedere:
1.Raspunsul trebuie individualizat incit acel user caruia ii raspund sa aiba sentimentul ca ma adresez lui personal la problema punctuala pe care o ridica.Prin asta scot in evidenta o anumita idee,atunci cind exista,sau o atitudine,din multitudinea de interventii,unele adecvate topicului,altele in afara.Din asta decurge un alt fapt deloc de neglijat:
2.Odata ce raspund unui user indiferent de nickname-ul asumat,inseamna din punctul meu de vedere ca el iasa din masa amorfa si indistincta ce se deruleaza pe topicul respectiv.Cu alte cuvinte eu ii acord o importanta,fie si momentana,atit lui ca persoana dar si cit si intrebarilor pe care le ridica sau raspunsurile pe care le da.Este o forma particulara de comunicare prin care doi indivizi necunoscuti intra direct in discutie,asumindu-si dialogul si individualizindu-l.Prin acest fapt fiecare este obligat sa respecte,chiar daca nu se cunosc,persoana cu care intra in dialog.Chiar daca interventia mea este citita de cit mai multa lume,cu alte cuvinte comunicarea nu mai este "particulara",interventia mea i se adreseaza lui in mod special dat fiindca el o ridica in mod special si nu altul.Acest fapt ma obliga sa ma adresesz lui in mod particular si nu altui user.In masura in care o intrebare sau o problema ridicata de cineva declaseaza o dezbatere cu consecinte pozitive,meritul este a lui si nu al altuia,sau a gazdei ce a oferit spatiu de desfasurare!
3.Dar cel mai important motiv pentru care o citare este obligatorie decurge din faptul ca nu avem timp sa citim un topic care are o lungime ce ne acapareaza timp sa-l parcugem cum se intimpla de cele mai multe ori indiferent de profilul forumului.Si se intimpla la fel ca o carte pe care o frunzarim,o idee sau o fraza ne trezeste interesul in mod special care ne face sa luam in considerare cartea ca intreg cu toate ca titlul nu ne spunea mai nimic.Asa si pe forum,nu avem timp sa citim atitea topicuri sau sectiuni incit eu,cel putin ma limitez sa comunic doar cu cel care mi-a trezit interesul si nu cu altul.Lui ma adresez personal si nu altcuiva.E un minim respect acordat celui ce mi-a trezit interes din multimea atitor useri,probabil,tot atit de interesanti sau de teme fascinante pe care le ridica un topic deschis!
Ma opresc aici.Vad ca am incalcat,probabil o alta regula nestiuta de mine,a nu scrie prea mult ca altfel intrec limitele de caractere ingaduite de forumul respectiv,cum e si aceasta interdictie de a cita din politete pe cineva cu care vrei sa intri in dialog!!!Niciodata politetea nu e inutila!
a bon entendeur,salut
ps-Pentru ca la sectiunea "RULES" nu se admite raspunsuri{topic inchis} din partea celor carora se adreseaza aceste reguli,ma vad nevoit sa public pe acest [on]topic reactia mea oftopic la acel articol-12 din Rugulamentul forumului.Probabil ca voi fi penalizat cu stergerea acestui raspuns pentru ca mi-am permis sa "reactionez" fata de o interdictie care mi se pare cu totul...inutila.
costel1 , s-a tot discutat acum ceva timp despre regula 12. Si despre alte reguli in general. Iti recomand sa citesti (in limita timpului) acest thread. In special pagina #10 (eventual si #14)
Last edited by delta2k2; 11-11-11 at 15:56.
Google despre "quote inutil":
http://vwforum.vwforum.ro/topic/4984...st__p__1255385
http://forum.cs.tuiasi.ro/index.php?...9&#entry543929
http://www.politisti.ro/topic/2453-s...post__p__47666
http://www.scuterclub.ro/forum/index...post__p__12956
http://188.240.3.142/showpost.php?p=42690&postcount=93
http://www.forum.tehnium-azi.ro/topi...post__p__34458
Ma bucur ca sateliti.info e primul forum care a inventat aceasta regula.Tot aici s-a pus si coada la pruna.
Regula 12: Nu se admite [quote] (citat) pentru posturi consecutive!
:
Este pentru prima oara cind intru la aceasta sectiune a forumului RPS.Eram pe cale sa intervin pe topicul "Ce receptor blindscan..." cu un raspuns scurt si definitiv legat de aplicarea articolul 12 din Regulament,care interzice citarea unui user cind vrei sa-i raspunzi.Intreb mai mult retoric,de ce la aceasta sectiune citarea este permisa iar la alta este interzisa?Spunind "retoric",trebuie sa iei in sens propriu al cuvintului,adica nu vreau sa primesc nici un raspuns de nici un fel.Trimiterea la pagina cutare sau la inca un articol care intareste si mai mult interdictiille ce le inpuneti userilor nu face decit ma piarda intr-o dezbatere "birocratica" ...inutila.N-am timp,intr-adevar,sa stau prea mult pe sectiuni care nu ma intereseaza absolut deloc,cum este acest "OfTopic" sau toate ofur{t}i{c}urile.Originally Posted by delta2k2
Daca e sa mai pierd timpul cu acest raspuns{oricum nu citesc acest topicul unde mi-ai mutat interventia mea},o fac in speranta ca proprietarul,adminul si moderatorii acestui forum au luciditatea/discernamintul si interesul sa vada ce este util si ce nu este ca un user sa contribuie la dezvoltarea si inbogatirea forumului dar,totodata, si la o forma cordiala de comunicare.Eu am pretins{vai,in loc sa fie o obligatie a gazdei ca "musafirul" sa fie stimulat sa comunice cu ceilalti useri,creindu-i conditiile sa se manifeste nestingherit,in sensul bun al cuvintului}o minima conditia ca un dialog civilzat sa aiba loc,sint conditionat sa ma comport cum doreste el.
Nu stiu daca conteaza,dar eu nu prea am activat in ultimii ani pe acest forum poate si pentru ca nu mai sint dezbateri care sa-mi stimuleze pasiunea,pasiune pe care o avem in comun,iar pe de alta parte,se intimpla pe forumurile romanesti ca userii care au patimit pe alte forumuri-RDI,de pilda,capriciile unui moderator sau altul,cum sint multi migrati pe RPS sau Softpedia,au invatat cu usurinta aceasi meteahna pe care o acuzau la altul sau au constrins,prin regulamente sau cutume,userii sa intr intr-un pat a lui Procust nu mult diferit de cel de care fugise!
Nu mai vreau sa pierd timpul cu o discutie ce nu credeam vreodata a avea loc,dar de acum inainte voi fi mai prudent sa mai intru pe acest forum,si cu atit mai mult sa scriu!Si cred ca este in beneficiul amindurora,voi,ca nu mai aveti de a face un user cu pretentii ce se incurca in tot fel de articole din regulament,si eu,am sa pot comunica si impartasi din modestele mele cunostiinte despre receptie pe alte forumuri mult mai deschise la dialog.
a bon entenduer,salut!
Intra mai des,afli unele chestii interesante.Cum ar fi cele 20 de discutii din 2007 pana acum legate de aceasta regula.![]()
:
Retoric vorbind, te-ai pierdut in explicatii. Ai facut o chestiune personala dintr-o regula.
Cat despre :
tot retoric vorbind, iti urez mult succes pe acele forumuri mult mai deschise la dialog si unde nu e cazul sa fii prudentOriginally Posted by costel1
Asa cum au propus alti colegi de forum, ideal ar fi ca butonul "Quote" sa nu apara sau sa nu poata fi folosit de catre cel ce posteaza imediat dupa cel ce va fi citat. Daca se poate din setarile vBulletin sau se poate folosi un script care sa permita asa ceva, ar fi bine pentru toata lumea, poate ne ajuta Admin.
Costele supararea ta este de neinteles, editarea acestor posturi nu are ca scop decat "cosmetizarea" paginii, vezi exemplu cu fotografiile postate carora li se face quote consecutiv.
UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K
Propun ca si politia sa se comporte diferit cu soferii; in sensul ca trebuie sa intrebe de ce ai trecut pe rosu, daca ai avut motive serioase sa faci asta, eventual sa ceara referinte la administratorul de bloc si/sau la primarie, eventual daca ai impozitele platite la zi. Ce atata discutii; s-a incalcat regulamentul si atat. Tac-pac, se aplica regulamentul.
Tiki-taka barcelona!
Cum am mai zis, cel mai bine inactivat butonul la ultimul post, sau dezafectat definitiv. Cine are ceva de citat o poate face si manual si nu mai sunt atatea interventii si discutii.
Un post fara quote e clar ca se refera la postul de mai sus, asta daca se refera la vreun post...
Si intradevar arata urat!
Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru
Mersi de invitatie,dar nu cred am timp pentru a citi atitea discutii pe tema asta chiar daca si eu intru in rindul celor care au pus in discutie aceasta prevedere din regulament.Originally Posted by zmeura
Da,si pe buna dreptate,atita vreme cit imi concep raspunsul in functie de tema in discutie ,iar functiile atita vreme cit sint activate ma ajuta sa pun in evidenta si o atitudine fata de interlocutor!Mi se pare o contradictie intre acel articolul din Regulament,cu totul,fara sa supar pe cineva,absurd,si facilitatile de comunicare pe care le are software forumului.Daca nu vreti sa fie incalcat partea aceasta din regulament cu buna stiinta sau fara intentie ,nu va ramine decit sa dezactivati BB Code! E mai simplu pentru fiecare parte,voi sa monitorizati daca cineva calca strimb pe forum,iar noi nu ne-am simti sa va atragem atentia ca gresiti.Cum fac eu acum.Si,intr-adevar,fac dintr-o regula care ma constringe o chestiune personala din simplu motiv ca ma obliga sa comunic cum mi se impune fara sa comit o abatere de la comportament civilizat si,cred eu,de bun simt!Originally Posted by delta2k2
La primul paragraf,am raspuns mai sus,fiind si eu de acord sa eliminati toate elementele forumului care permit userilor,din punct de vedere technic ,libertati de manifestare contrare rugulamentului.In acest caz,poate,cine stie,vor fi mai putin useri pe forum dar veti avea siguranta ca nu aveti surprize de un fel sau altul din partea unui ratacit pe acest forum,care nu stie de regulile impuse!Originally Posted by val
Cred ca inteleg ghilimatizarea cuvintului,dar trebuie sa recunosc ca sint luat prin surprindere de motivarea ce-o dai pentru a justifica o interventie pe un text al unui user.Daca mi-ai spune ca interventia moderatorului este necesara intrucit serverul forumului nu face solicitarilor de un fel sau altul,as fi inteles.Dar asa,insa,ce-mi spui ma face melancolic...
Ma gindisem foarte vag la o comparatie de aceasta natura dar nu ma dusese gindul atit de departe incit sa cad in pacatul sa va si jignesc.Dar,draga zappa,daca numai la o astfel de autoritate te-ai gindit ca sa convingi pe cineva ca a "gresit",inseamna ca ne aflam intr-o mare eroare de adecvare intre doua planuri cu totul diferite,citeodata contrare,ale realitatitii umane.Mai trebuie oare sa demostrez cit de preposterous e comparatia ta.Sper ca nu toti ce diriguiesc acest forum gindesc ca tine.Ar fi pur si simplu o calamitate pentru un forum sa se aplice tale-quale acelasi tip regulament invocat de tine.Si eu care credeam ca ne adunam pe acest forum nu numai ca avem o pasiune comuna,dar poate si mai important ca avem o singura Autoritate care ne ghideaza comportamentul si comunicarea intre noi:Bunul simt!Vai,m-am inselat,nu stiam ca am intrat sub protectia unui "politist",care vezi doamne,trebuie,chipurile,sa aplice regulamentul ca nu cumva sa patim ceva rau!Originally Posted by zappa
Pe bune,fara sa-ti dai seama,ti-a scapat porumbelul din...tastatura!
Vad ca si tu esti ingrijorat de partea "estetica" a forumului.Numai ca la acest capitol din programa scolara eu am lipsit.De aceea nu inteleg unde bati.Originally Posted by lao
Pe de alta parte te invidiezi ca stii sa discerni cu atita usurinta la ce si la cine se refera un post.Eu imi declar neputinta in aceasta privinta,motiv pentru care cei ca mine,tari de cap,apeleaza la un instrument de lucru anume facut ca sa limpezeasca comunicarea intre useri,si anume:BB code.Rostul acestuia,mai trebuie s-o spun,este ca se individualizeze o anumita tema dintr-un topic in care interlocutorii se delimiteaza sau isi confirma o idee,un punct de vedere pus in discutie.Pe de alta parte un astfel de procedeu,cum e citarea,sau quote,daca vrei sa-i zici asa,usureaza comunicarea intre useri.Ea,citarea, ma obliga sa scot in evidenta numai ce ma/ne intereseaza in mod deosebit,pentru ca nu-i asa,nu tot ce se scrie sau cine scrie prezinta acelasi prag de interes.Lasat la voia intimplarii,adica fara citarea sursei,multe topicuri se umplu de balast incit nu se distinge nici idea si nici autorul ei,de cele mai multe ori survolez acest mod de a comunica.Imi rapeste timp ca sa aflu ce ma intereseaza.
Fara a fi cautat sa fac o demonstratie pro domo,se poate vedea chiar din raspunsurile ce le-am dat fiecaruia din cei citati de mine mai sus cit de utila,benefica e utilizarea citarii in schimbul de replici.Precum se poate vedea chair acum,ca eu raspund fiecaruia in mod particular scotiindu-i in evidenta-prin citat-acea parte din interventie care ma intereseaza.Daca as fi dat un raspuns global pentru toti,atunci puteam lasa impresia ca nu va disting cum trebuie profilul ce-l aveti fiecare in parte cu toate ca aveti un acelasi mesaj pentru mine!
Imi cer scuze ca v-am retinut prea mult atentia si ca v-am plictisit cu un text prea lung decit merita articolul 20 din Regulamnetul Forumului.Dar poate,cine stie,veti mai reflecta asupra lui incit sa corectati acest pasaj care,cel putin in cazul meu,este cu adevarat inutil atita vreme cit exista BB code.
Last edited by satelescu; 12-11-11 at 03:32.
Nu intelegi sau nu vrei sa intelegi sänt 2 lucruri diferite
Dar dupa cum vezi sänt si oameni care vor sa te ajute sa intelegi acel BB code afurisit
Poate ca ar trebui , cänd intri in forum prima data sa fi redictionat pe pagina Regulamentului si sa iti dai acordul ca l-ai citit
Exista si asa ceva pe alte forumuri
Ps: Iti place ce cärnatz am facut ? , acum daca mai faci si tu un Quote vezi unde se ajunge , chiar ar avea rost ?
Nu era mai frumos daca iti raspundeam cu :
@costel1
1. Ai incalcat regulamentul!
2. si tu @ diablo1
PS In doua randuri am spus ce aveam de spus si m-am adresat si cui trebuia, nu la nimereala.
Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru